1500 leerlingen maken bijenoase in Zeist-West

Geschreven door op 17 oktober 2019

Bij het sluisje, naast de Grift in Zeist-West, zijn de voorbereidingen gestart voor het aanleggen van een bijenoase. Een initiatief van de leerlingen van de Stichtse Vrije School.

Ieder jaar organiseren zij een goede doelenactie. Dit jaar zamelden zij geld in voor de bijen. In overleg met Natuurlijk Zeist-West, Stichting Milieuzorg en de gemeente gingen zij op zoek naar een geschikte locatie. Dit deel tussen Nijenheim en De Clomp bleek bijzonder geschikt en zorgt ervoor dat ook de basisscholen de Sluis, De Griffel en Al Amana kunnen aansluiten bij de actie. Zij steken samen met de leerlingen van de Stichtse Vrije School de handen uit de mouwen. Het gebied geeft ook gelegenheid voor natuureducatie voor deze leerlingen. De aanleg van de bijenoase is in oktober gestart.

De eerste stap was het weghalen van de bovenste grondlaag. Ook zijn de oude bramenstruiken verwijderd. In november worden er samen met de leerlingen onder andere bijenbloemen gezaaid. Ook worden er struiken en bomen geplant. In het voorjaar van 2020 zal er nog meer beplanting worden toegevoegd. Op 20 mei zal de bijenoase officieel worden geopend.


Current track

Title

Artist

Background