Afgebroken balk lijkt oorzaak ongeval met carnavalswagen uit Cothen

Geschreven door op 19 februari 2019

Een afgebroken balk is de oorzaak van het ongeval met een carnavalswagen op de Nachtdijk in ‘t Goy. Dat is althans de verklaring die de bouwers van de praalwagen uit Cothen hebben gepubliceerd. Het incident vond een paar uur na de optocht in Schalkwijk plaats. De wagen was op dat moment al op de terugweg naar Cothen. In een bocht op de Nachtdijk, op de grens van ’t Goy en Cothen, brak volgens de bouwers een balk van de wagen af. Vijf jongeren werden daarop met botbreuken overgebracht naar het ziekenhuis, meldt de politie. Getuigen bevestigen dat de chauffeur niet heeft gedronken en niet te hard heeft gereden. De politie bevestigt dat de bestuurder, een 19-jarige inwoner van Leersum, niet gedronken heeft. Zaterdagochtend is de wagen door de Platneuzen uit Schalkwijk gekeurd en in orde bevonden. Dat wordt bevestigd door voorzitter Rik van der Werf van carnavalsvereniging de Platneuzen uit Schalkwijk.

Verklaring carnavalsgroep:
“Namens de carnavalsgroep willen wij graag schriftelijk reageren. Wat er gisteren is gebeurd daar zijn wij allemaal erg van geschrokken.
Wij rijden als groep al een aantal jaar mee in de omgeving. We bouwen nu ook al een aantal jaren de kar en weten wat de regels zijn en houden ons daaraan. Er is niemand iets te verwijten, de chauffeur heeft niet gedronken en er werd niet te hard gereden. Zaterdagochtend is de kar gekeurd door de Platneuzen uit Schalkwijk en alles was in orde.

Wij willen wel een aantal dingen die geschreven zijn door de media ontkrachten. De kar is niet ingestort en niet gekanteld er is een balk afgebroken waardoor er mensen van de kar zijn gevallen. Wij hadden geen glas op de kar, alles werd gedronken uit plastic of blik.
Verder zijn er vijf personen met de ziekenwagen meegegaan om gecontroleerd te worden in het ziekenhuis. Een is er met eigen vervoer naar het ziekenhuis gegaan.

Wij hebben besloten het bij deze verklaring te laten.”

Aldus de carnavalsgroep.


Current track

Title

Artist

Background