Arrestaties voor brandstichtingen Zeist

Geschreven door op 18 januari 2020

De recherche heeft op basis van onderzoek twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichtingen bij een huis aan de Nijenheim in Zeist op 9 en 13 december. Het onderzoek is in volle gang en de recherche sluit niet uit dat nog meer aanhoudingen zullen volgen.
Op 24 december 2019 hield de politie op basis van het onderzoek een 29-jarige man uit Waardenburg aan. Hij zit nog altijd vast in verband met het lopende onderzoek. Op 14-januari 2020 volgde een tweede aanhouding. Een 28-jarige man uit Tiel werd aangehouden. Hij werd op donderdag 16 januari voorgeleid bij de rechter-commissaris die besloot dat hij vast moest blijven.

Bij en in het huis aan de Nijenheim werd – kort na elkaar – op maandag 9 december rond 01.30 uur en op vrijdag 13 december rond 02.00 uur brand gesticht. Bij de eerste brandstichting stond de carport van het woonhuis in lichterlaaie en vatte geparkeerde auto’s vlam. Bij het tweede incident werd een brandend voorwerp in het huis gegooid. In beide gevallen waren bewoners aanwezig in het huis. Bij beide incidenten vielen geen gewonden omdat de branden snel werden ontdekt door de bewoners.


Current track

Title

Artist

Background