Beleef de lente in boswachterij Austerlitz

Geschreven door op 16 mei 2018

Op zondag 27 mei kan iedereen in boswachterij Austerlitz de lente ervaren. Het is dan mogelijk om met een ervaren gids van Staatsbosbeheer in de natuur te wandelen.

In de lente ontwaken veel dieren uit een lange winterslaap. Dit is dan ook de ideale tijd om naar ze op zoek te gaan. En voor elke soort is dat moment anders. De meeste dieren krijgen ook hun jongen in de lente. Dat is niet zo gek; juist nu is er een overvloed aan voedsel om ze de best mogelijke start in het leven te geven. Ook vogels paren, bouwen hun nest en brengen hun jongen groot. Wil je ze zien? Kijk dan niet alleen naar de bomen. Vogels broeden namelijk op veel verschillende plekken.

Reekalfjes

Reekalfjes worden rond de maand mei geboren. Bij een wandeling kan het zomaar gebeuren dat je er eentje verborgen in het gras ziet liggen. Heel bijzonder, maar veel mensen denken ten onrechte dat het verlaten is en willen het oppakken. Doe dit niet, laat het reekalfje vooral lekker liggen. En raak het niet aan! Moeder ree komt op gezette tijden terug om het te voeden. Geef het kalfje de ruimte. Ernaar kijken mag, maar van een afstandje.

Aanmelden
Start: Beauforthuis, Woudenbergseweg 70, 3711 AB Austerlitz; Wanneer: zondag 27 mei 2018 van 14.00 uur tot 16.00 uur; Kosten: € 5,00 voor volwassenen, kinderen tot en met 12 jaar € 2,50. Aanmelden is verplicht en kan via info@beauforthuis.nl


Current track
TITLE
ARTIST

Background