BVH: oud AZC in Overberg moet woningbouwlocatie worden

Geschreven door op 27 september 2018

De berichtgevingen over de Marinierskazerne van het afgelopen half jaar laten meerdere signalen zien waarbij steeds meer aspecten de besluitvorming om te verhuizen in twijfel brengt. Het is duidelijk geworden dat het vertrek van de mariniers in ieder geval ernstige vertraging oploopt door o.a. de geconstateerde bodemvervuiling.

Er is nog steeds behoefte aan woningen, door het aangetrokken economisch klimaat, zijn de mogelijkheden om te bouwen vergroot terwijl er niet of nauwelijks (grotere) bouwlocaties aanwezig zijn op de Utrechtse Heuvelrug.

In Overberg bestaat reeds een “bebouwde” locatie van ongeveer dezelfde grootte als bovengenoemde terrein, dat eerder vele jaren leeg heeft gestaan en momenteel, na weer een periode van leegstand, slechts als onderwijsfaciliteit wordt gebruikt door het COA voor een kleine groep asielzoekers. Gezien de behoorlijk verminderde stroom asielzoekers van de afgelopen jaren en het besluit van het Ministerie van Justitie & Veiligheid om vele centra te sluiten, vraagt de BVH zich af of het niet verstandig is om reeds besprekingen met het Ministerie te voeren om dit centrum als mogelijke toekomstige woningbouwlocatie te faciliteren.


Current track

Title

Artist

Background