Carnavalsoptochten in Cothen en Wijk bij Duurstede op 2 maart

Geschreven door op 28 februari 2019

Op zaterdag 2 maart trekt van 13.30 – 15.30 uur een carnavalsoptocht door Cothen. Het opstellen is vanaf 12.30 uur op de Van Beeck Calkoenstraat.

De route van de dagoptocht is als volgt: startpunt (ca. 13.30 uur) in de Van Beeck Calkoenstraat, daarna gaat de optocht door de C.B. Kentiestraat, Mgr. Le Blancstraat, Weth. C.E.Th. Vernooijstraat, Kerkweg, Dorpstraat, Rhijnesteinstraat, Beatrixstraat, Margrietstraat, het Cob Balkplein, Nieuwland, Grote Meent, Kromme Stelakker, Kersenakker, Kroosakker, Willem-Alexanderweg, Weth. C.E.Th. Vernooijstraat en de Van Beeck Calkoenstraat is dan weer het eindpunt.

Waikse Optog, Carnavalsoptocht in Wijk bij Duurstede op zaterdag 2 maart 2019
Zaterdag 2 maart vindt de Waikse Optog plaats. Tussen 12.00 en 16.00 uur zullen diverse wegen afgesloten zijn.

De route is als volgt: verzamelen van carnavalswagens en deelnemers op de Geerweg (vanaf 11.30 uur), start (12.41 uur): Geerweg, Augustus, Remus, Karolingersweg Noord, Karolingersweg Oost, Zandweg, Steenstraat, Jacob van Ruisdaelstraat, Gansfortstraat, Hordenweg, Middelweg Oost (eindpunt ter hoogte van de Hoge Hoffweg).

Deze wegen worden tijdelijk volledig afgesloten en dienen ook volledig vrij te zijn van auto’s en containers en dergelijke. Alle aanliggende parkeerplaatsen aan de route dienen ook zoveel mogelijk vrijgehouden te worden van auto’s in verband met onnodige opstoppingen.
De organisatie “Carnavalsvereniging De Kaieschaiters” ziet erop toe dat onder begeleiding van verkeersregelaars het overige verkeer verder minimale hinder van de optocht zal ondervinden. Openbaar vervoer wordt omgeleid.


Current track

Title

Artist

Background