College Heuvelrug stelt gemeenteraad voor starters- en blijverslening voort te zetten

Geschreven door op 8 maart 2019

In Utrechtse Heuvelrug zijn de starters- en blijverslening geëvalueerd. Het college stelt op basis van de evaluatie aan de gemeenteraad voor om de starters- en blijverslening de komende twee jaren voort te zetten.

Starterslening
De afgelopen twee jaren zijn vijf starters door een starterslening geholpen bij het kopen van hun eerste woning. Het lage aantal verstrekte startersleningen heeft te maken met de sterk groeiende prijsstijging van koopwoningen in de gemeente. Het college stelt voor aan de gemeenteraad om de huidige koopsomgrens voor de starterslening te verhogen naar een maximale koopsom van € 250.000 (dit is nu € 207.547). Wethouder Rob Jorg: “Als gemeente willen we starters blijven steunen bij het kopen van de eerste woning in een van onze dorpen.”

Blijverslening
Naast de starterslening stelt het college ook voor om de blijverslening te handhaven. Met deze lening stimuleert de gemeente inwoners om hun woning levensloopbestendig te maken. Hierdoor kunnen inwoners maatregelen financieren die het mogelijk maken om langer thuis te blijven wonen.

De gemeenteraad neemt op donderdag 28 maart een definitief besluit over beide leningen.


Current track

Title

Artist

Background