Cultuur

Cultuurcoach Maja van Eijndthoven vertelde deze week bij Regio90 over haar initiatief voor een kunstroute door de gemeente. Deze week werden er twintig borden met afbeeldingen van lokale kunstenaars geplaatst.

Maja vertelde een poos terug op het idee gekomen te zijn. Dankzij de medewerking van De Hoop en Koning werd het ook financieel mogelijk om grote A0-borden te ontwerpen, deze staan sinds maandag door de dorpen van Utrechtse Heuvelrug.

De ZOUT-cultuurcoach deed ook een oproep voor locaties en artiesten voor de volgende editie van Gluren op de Heuvelrug. Dit evenement staat gepland voor zaterdag 7 en/of zondag 8 november. Door de corona is het opzetten dit jaar wat lastiger, maar de vijfde editie gaat er komen.…

Op zondag 13 september organiseert de Maarnse boekwinkel Boek & Koek een boekbespreking over het bekroonde werk van bestsellerauteur Hillary Mantel. De uitgeefster en vertaler van haar werk zijn aanwezig.

Mantel schreef de befaamde Cromwell-trilogie over koning Henry VIII. Bijzonder is het door haar gekozen perspectief: de geschiedenis wordt verteld vanuit Thomas Cromwell, zoon van een smid die wist op te klimmen tot rechterhand van de koning. Uitgever en vertaler nemen ons mee in een uniek kijkje achter de schermen van de auteur.

Mantel won met ‘Wolf Hall’ en ‘Het boek Henry‘ the Man Booker Price’ , het derde deel ‘De spiegel en het licht’ is genomineerd. De bijeenkomst wordt gehouden in de Kapel in Maarn, uiteraard binnen de coronaregels.…

Vrijdag start de kunstexpositie op Landgoed Sandenburg. Meer dan 85 kunstenaars tonen hun kunstwerken tijdens de vierdaagse expositie.

Meer dan 85 kunstenaars uit binnen- en buitenland zijn vertegenwoordigd in de tuin van Landgoed Sandenburg. U ziet prachtige beelden, maar ook indrukwekkende schilderkunst. De kunstwerken zijn tentoongesteld in pagodetenten. De organisatie garandeert een coronaveilige omgeving, op het terrein geldt eenrichtingsverkeer. Tickets moet u vooraf reserveren, dat kan via de website cultureleregio.nl

Als u iets met cultuur heeft, dan mag u deze expositie niet missen. Vrijdag gaan om 12.00 uur de hekken open, op zaterdag tot en met maandag kunt u vanaf tien uur terecht bij Sandenburg in Langbroek.…

De vijfde editie van Gluren op de Heuvelrug komt eraan. De organisatie zoekt nog artiesten en locaties die mee willen doen.

Gluren op de Heuvelrug is hét huiskamerfestival waar je zomaar tegen een intieme poëzievoordracht aan kunt lopen, mee kan swingen met een te gekke band of belandt bij een kleine voorstelling aan de keukentafel. De organisatie is op zoek naar huiskamers of podia, maar ook naar kunstenaars op het terrein van muziek, theater, dans en poëzie.

Het festival is dit jaar in het weekend van 7 en 8 november. Aanmelden kan via cultuurcoachuh@bibliotheekzout.nl Cultuurcoach Maja van Eijndthoven is dinsdag te gast in het radioprogramma 90 in de Regio, tussen zes en acht uur op 90FM. Via de ether, internet en ons TV-kanaal.…

De meeste Nederlanders blijven dit jaar thuis of doen iets in eigen land. Gelukkig is er ook in de eigen regio genoeg te beleven. Ditmaal maken we een ronde langs musea en galeries in Wijk bij Duurstede.

We beginnen het culturele rondje bij Galerie Article, een moderne, hedendaagse kunstgalerie in de binnenstad. U vindt Galerie Article in de Oeverstraat, de ingang is herkenbaar aan de imposante Indiase poort.

We reizen naar Cothen. Op het adres Nachtdijk 9 vinden we Theetuin De Winkel, in de zomer dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Het is goed toeven daar, maar meer: er is ook een interessante kunstroute.

In Cothen is ook het Kersenmuseum gevestigd. Helaas vanwege corona deze zomer gesloten. Landwinkel en schenkerij de Kersenhut is wél open.…


Current track

Title

Artist

Background