Dalto krijgt vol en zwaar programma

Geschreven door op 28 juni 2020

Dalto/Klaverblad Verzekeringen speelt volgend zaalseizoen in de Korfbal League. Met maar liefst 11 tegenstanders, dat betekent minimaal 22 wedstrijden. Nog los van eventuele beslissings- of playoff-duels.

Ook voor de korfbalsport gold het refrein van de coronatijd: de zaalcompetitie werd in maart voortijdig afgebroken. Dalto was op dat moment al kampioen van een van de hoofdklassen. Dat was echter niet genoeg voor promotie, want er zou nog een strijd tussen de nummers 1 en 2 van beide hoofdklassen volgen. En toen kwam corona, spanning bij Dalto en de andere kampioen.

De korfbalbond besloot na ampel overleg om de beide nummers één te laten promoveren. De korfballers uit Driebergen blij natuurlijk, een uitstekend seizoen werd toch nog bekroond met een terugkeer naar de allerhoogste klasse. De Korfbal League zou voor één seizoen uit 11 teams bestaan.

Vervolgens trokken de nummers 2 van de twee hoofdklassepoules aan de bel. Waarop het bestuur van de bond besloot de League met nog een ploeg uit te breiden. Na loting (…..) kreeg Oost Arnhem een promotiepresentje. Met als resultaat 12 teams en 22 wedstrijden. Maar ook een versterkte degradatie, want het korfbalverbond wil al na één jaar terug naar 10 teams.


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background