Deze week

Ook deze week brengt 90FM interessante items in het programma 90indeRegio. Nog niet alle onderwerpen zijn bekend, er is immers altijd ruimte voor het nieuws van de dag. Alvast een greep uit het draaiboek.

Dinsdag hoort u onder andere een gesprek met een vertegenwoordiger van het Nationaal Park. Verder start die avond de nieuwe rubriek ‘Tuinieren met Willemijn’. Woensdag is er aandacht voor de stankoverlast in Leersum, ook de beoogde verplaatsing van de Aldi in Driebergen komt langs in de uitzending.

Het programma 90indeRegio is van maandag tot en met donderdag op zender, van 18.00 tot 20.00 uur. Met actualiteiten en informatie, afgewisseld met muziek.…

Maandag beginnen de scholen in onze regio weer. Elk jaar start er dan een campagne om het verkeer te wijzen op de jonge en vaak onervaren verkeersdeelnemertjes. Dit jaar is er ook volop aandacht voor corona.

‘Geef elkaar de ruimte, ook onderweg’. Dat is de boodschap van de landelijke campagne die de Rijksoverheid heeft gelanceerd. Met de heropening neemt het aantal verkeersbewegingen toe. De campagne roept mensen op zich ook in het verkeer aan de richtlijnen te houden. Zoals voldoende afstand houden onderweg, maar bijvoorbeeld ook als je moet wachten bij een verkeerslicht.

Het advies is ook om uw kinderen, als ze nog niet zelfstandig naar school gaan, lopend of met de fiets naar school te brengen.…

Kennelijk is de route tussen onze regio en Rome een leuke fietsroute. Deze week vertrok Paul Jacobs voor een megatocht naar de Italiaanse hoofdstad, Peter Gijsbertsen voltooide de omgekeerde route.

De 71-jarige Paul Jacobs rijdt de tocht voor een goed doel, hij wil geld inzamelen voor de bestrijding van hersenstamkanker. Zijn fietstocht is op de voet te volgen via de site traphersenstamkankerdewerelduit.nl. De inwoner van Wijk bij Duurstede arriveerde zaterdag in Vaals. Hij heeft inmiddels het land verlaten. Hij verwacht eind september aan te komen.

Peter Gijsbertsen uit Doorn stapte bij de Sint Pieterskerk in Rome op de fiets en voltooide de 2.100 kilometer naar de Maartenskerk in Doorn. Nieuwsblad De Kaap sprak met de fietser.…


Current track

Title

Artist

Background