Driebergen: drie bestuursleden stappen op tijdens ledenvergadering 50Plus

Geschreven door op 30 november 2018

Tijdens de ledenvergadering van de ouderenpartij 50Plus in Driebergen, zijn drie bestuursleden opgestapt. Tijdens de ingelaste ledenvergadering zei 50Plus-voorzitter Geert Dales dat de cultuur en structuur van 50Plus op de schop moeten . Alleen zo kan geruzie, achterklap en lekken naar de pers volgens Dales definitief tot het verleden gaan behoren. De partijvoorzitter wilde het drietal tijdens een extra ingelaste ledenvergadering laten afzetten, maar de drie bestuursleden wachtten de stemming niet af. Dales hoopt hiermee een einde te maken aan het geruzie en gekonkel binnen de partij. Door de slechte samenwerking verlopen de voorbereidingen voor de verkiezingen van Provinciale Staten en het Europees Parlement niet soepel.

Op de website van 50Plus stond uitgeschreven welke kritiek Dales op de drie bestuursleden had. De een zou bijna nooit bij vergaderingen zijn maar wel intimiderende mails sturen, de ander had te veel kritiek op het bestuur en de derde zou eerder genomen besluiten steeds weer ter discussie willen stellen. De drie bestuursleden zijn op hun beurt helemaal klaar met Geert Dales.
De huidige crisis bij de partij is de tweede dit jaar. In juni stapten zeven van de acht leden van het hoofdbestuur op omdat er een conflict was ontstaan over de bestuursstijl en werkwijze van een aantal bestuursleden.


Current track

Title

Artist

Background