Evenement

Vrijdag start de kunstexpositie op Landgoed Sandenburg. Meer dan 85 kunstenaars tonen hun kunstwerken tijdens de vierdaagse expositie.

Meer dan 85 kunstenaars uit binnen- en buitenland zijn vertegenwoordigd in de tuin van Landgoed Sandenburg. U ziet prachtige beelden, maar ook indrukwekkende schilderkunst. De kunstwerken zijn tentoongesteld in pagodetenten. De organisatie garandeert een coronaveilige omgeving, op het terrein geldt eenrichtingsverkeer. Tickets moet u vooraf reserveren, dat kan via de website cultureleregio.nl

Als u iets met cultuur heeft, dan mag u deze expositie niet missen. Vrijdag gaan om 12.00 uur de hekken open, op zaterdag tot en met maandag kunt u vanaf tien uur terecht bij Sandenburg in Langbroek.…

Door corona dit jaar geen bloemencorso in Leersum, maar de organisatie bedacht een mooi alternatief. Dit weekend is er een tentoonstelling van dahliamozaïeken in De Binder.

De tentoonstelling werd vrijdagmiddag geopend door Angelique van den Bos, de bloemenkoningin van 2020. Dorpsdichter Gera Pronk schreef een gedicht voor de ‘schone bloemenkoningin, beschermvrouw van het nachtboeket’. Ook burgemeester Frits Naafs gaf acte de presence, hij was gevraagd om te jureren. De prijsuitreiking is zondag om 16.00 uur.

De bloemenkunstwerken zijn het gehele weekend te zien in sport- en cultuurcentrum De Binder in Leersum. De toegang is gratis, maar u moet wel vooraf reserveren. U krijgt dan een tijdslot aangewezen.…

Op zondag 6 september vindt in Bomenmuseum Gimborn in Doorn voor de vijftiende keer de Tuin- en Natuurmarkt van Groei & Bloei Zeist plaats. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor standhouders.

Voor deze markt is de organisatie op zoek naar deelnemers met producten uit de natuur of gebruik in de natuur. Zo is er plaats voor aanbod van tuingereedschap, planten en tuindecoraties. Maar ook voor deelnemers met (biologische)voedingsmiddelen en sieraden en kleding gemaakt van natuurlijke materialen. Ook organisaties die informatie willen geven over het behoud van de natuur zijn van harte welkom.

Meer informatie vindt u op de site heuvelrugmarkten.nl. De Groei- en Bloei Natuurmarkt zal deze zondag geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur.…

De Zonheuvel Zomernachten zijn een succes. Inmiddels zijn we toe aan de augustusconcerten, met opnieuw mooie programma’s.

Op 21 augustus geeft meestersaxofonist Arno Bornkamp een concert. Hij speelt dan Bach, maar ook nieuwe muziek. Zoals de wereldpremière van muziek van de Doornse componist Jacob ter Veldhuis. Ter Veldhuis is tot ver buiten ons land bekend en succesvol. Bornkamp zal ook nummers spelen van de Japanse componist Rio Noda.

Het concert, in de tuin van het Maarten Maartenshuis, begint om 20.00 uur, een ticket kost tien euro. Het is wel noodzakelijk om vooraf te reserveren. Uiteraard is het terrein ‘coronaproof’ ingericht, met voldoende onderlinge afstand.…

Geen Leersums bloemencorso dit jaar, Covid-19 gooide roet in het eten. Het comité heeft echter een mooi alternatief bedacht. Van 21 t/m 23 augustus zijn er bloemenmozaïeken te bewonderen in De Binder.

Het annuleren van het corso was uiteraard een grote teleurstelling. In plaats van moedeloos bij de pakken neer te zitten, ging het bestuur op zoek naar een alternatief. Met als resultaat de tentoonstelling met dahlia-mozaïeken. De nijvere bouwers tonen volgend weekend hun kunstwerken, uiteraard coronasafe. De opening van het evenement is vrijdagmiddag door bloemenkoningin Angelique van den Bos.

De bloemenpracht is te bewonderen op vrijdag en zaterdag van 16.00 tot 22.00 uur, zondag is de expo te zien van 14.00 tot 18.00 uur.…

Van 4 tot en met 7 september is er een kunstexpositie op Landgoed Sandenburg. Burgemeester Iris Meerts opent het event in Langbroek.

Stichting Culturele Regio organiseerde vorig jaar een expositie op het landgoed, dat was een groot succes. Reden om ook dit jaar te kiezen voor deze prachtige locatie. Het grootste deel van de expositie is in de buitenlucht. Er zullen maar liefst 25 open pagode-tenten geplaatst worden, waar niet minder dan 85 kunstenaars uit binnen- en buitenland hun creaties tonen. Dit alles volstrekt ‘corona-veilig’.

Regio90 is ook aanwezig op de expositie. In één van de pagodetenten maakt 90FM een radiouitzending, het streven is om ook beelden voor ons TV-kanaal te maken. Meer info op de site www.cultureleregio.nl

Van 7 tot en met 13 september vindt de Week van Lezen en Schrijven plaats, voorheen bekend als de Week van de Alfabetisering.

Stichting Leven en Schrijven kiest bewust voor de naamsverandering, de nieuwe naam is toegankelijker en dekt de lading beter. Het is de zestiende keer op rij dat deze week georganiseerd wordt. Tijdens de week vraagt de organisatie samen met honderden gemeenten, bibliotheken, ziekenhuizen en vrijwilligersorganisaties extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland.

Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak missen zij ook digitale vaardigheden om goed om te gaan met een computer, smartphone en tablet.…

Het korfbalverbond organiseert in deze periode korfbalclinics op diverse campings. Aanstaande maandag 10 augustus is het Grote Bos aan de beurt.

De clinic duurt ongeveer 1,5 uur. Iedereen, ongeacht leeftijd, is welkom om tips en trucs te leren. Er wordt ook een aantal wedstrijdjes gespeeld. De clinic op het Grote Bos wordt gegeven door Barry Schep. Schep is oud-international, daarna maakte hij furore als trainer. Op dit moment coacht hij Korfbal League-vereniging Dalto.

De clinic op camping het Grote Bos is ook toegankelijk voor niet-camping gasten. Het korfbalevent begint om 11.00 uur. U vindt het RCN-terrein op de grens van Doorn en Driebergen. Het adres is Hydeparklaan 24 in Doorn.…

Door de coronapandemie kwam de actie van STOPHersentumoren even in gevaar, maar gelukkig kon de sponsorklim naar de Col de Galibier toch doorgaan.

De Driebergentocht bracht de deelnemers eerst over de Col du Telegraphe. Vervolgens ging de route naar de Col du Galibier. Via de noordkant, de zwaarste klim. De finish lag op 2.649 meter hoogte. Eén van de deelnemers was Nico Faaij. Zijn echtgenote Klaske stond aan de wieg van de actie en de stichting. ‘In 2007 werd mijn man ernstig ziek. De diagnose was kwaadaardige, onbehandelbare hersentumor. Wij zijn niet de mensen om bij de pakken neer te gaan zitten. Twee weken later had ik de stichting opgericht.’

Klaske Hofstee vertelde bij Regio90 over de tocht. ‘Mijn man wordt wel steeds zwakker, maar hij is er nog.…

Schaats bij Duurstede start een crowdfundingsactie om geld in te zamelen zodat de kerstschaatsbaan ook dit jaar kan doorgaan. De afgelopen twee jaar was de baan een succes, nu dreigt geldgebrek.

De baan, die in de twee weken voorafgaand aan kerst open was, sloeg aan. Bij de jeugd, zij konden heerlijk schaatsen. Op eigen initiatief, of samen met hun basisschoolklas. Voor alle kids waren voldoende schaatsen in alle maten, het kon dus bijna niet mooier. Voor de middenstand was de gezellige drukte op de Markt ook niet verkeerd.

Maar nu ondernemers het door corona lastig hebben, is er een financieel probleem. Vandaar de crowdfundingsactie. Meer info: www.schaatsbijduurstede.com…


Current track

Title

Artist

Background