Evenement

28,29,30 september waren er de Lekkodagen 2018 in Wijk bij Duurstede.  Tijdens dit driedaagse evenement kwamen er verschillende historische schepen uit het hele land naar Wijk bij Duurstede. Naast de boten waren er ook diverse optredens van Shantikoren.

Regio90 reisde af naar Wijk bij Duurstede en maakte er een verslag van.…

Rond het jaarlijkse BloemenCorso in Leersum pakt Regio90 traditioneel, maar dit jaar ook spectaculair uit, met de CorsoKoorts uitzendingen op de radio en in beeld op Facebook en de eigen website.

Op vrijdagmiddag presenteert Willem Koudijs het populaire programma zoals ieder jaar van 12:00 tot 18:00. Rond 19:00 ontvangt de omroep de Bloemenkoningin, de Voorzitter van het BloemenCorso en de burgemeester van de Utrechtse Heuvelrug, Frits Naafs.

 

 whatsappVerzoekplaten via Whatsapp

Na 20:00 bestaat het radioprogramma op 90FM uit verzoekplaten van de bouwgroepen, afgewisseld met hoogtepunten uit CorsoKoorts. Vrijwilligers van het BloemenCorso kunnen tot en met donderdag 16 augustus verzoekplaten aanvragen via het nieuwe Whatsapp account van Regio90,te bereiken via 06 833 000 32. De leukste voice-berichten (met daarin het verzoeknummer, van wie, voor wie en waarom) zullen in de uitzending te horen zijn.…

Op 26 en 27 mei vindt in Museum Huis Doorn de 6e editie plaats van het internationaal WO1 Living History evenement: een weekend lang verbeelden ruim tweehonderd re-enactors uit binnen- en buitenland het leven van soldaten, verpleegsters en burgers tijdens de Eerste Wereldoorlog

Te zien is hoe de soldaten en burgers leefden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Er zijn echte loopgraven, prikkeldraad, machinegeweren, marcherende soldaten, cavalerie charges maar ook het burgerleven en live-muziek.

Re-enactment groepen uit Engeland, Duitsland, Frankrijk, België, Polen en Nederland zorgen ervoor dat de bezoeker dit tijdsbeeld hoort, ziet, proeft en beleeft.

Living History vindt plaats in en rond museum huis Doorn, de plek waar ooit de laatste keizer van Duitsland woonde: Wilhelm II.…

Op 31 januari organiseert de gemeente Wijk bij Duurstede, samen met Stichting Binding, de feestelijke uitreiking van de gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2017. Deze bijeenkomst vindt vanaf 19.30 uur plaats in het Calypso theater. Op donderdag 21 december vond de jurering plaats. Dit jaar waren er 21 aanmeldingen voor een nominatie vanuit de samenleving, en de jury heeft net als in voorgaande jaren zelf organisaties aangedragen die op een positieve wijze in het nieuws zijn gekomen. De jury heeft de prijswinnaars gekozen op basis van toekomstbestendigheid, doelgerichtheid, verbindende/stimulerende factor en de bijdragen aan de lokale samenleving.

De 10 organisaties die zijn genomineerd zijn:

– Plattelands Jongeren Gemeenschap Utrecht afdeling Langbroek,
– Comité herdenking 4 mei (Wijk bij Duurstede en Langbroek),
– E.H.B.O, afdeling Cothen,
– Het Wijks Shantykoor “Tussen Rijn en Lek” voor de organisatie van het Shanty Festival,
– Het Rode Kruis Wijk bij Duurstede,
– Het Calypso Theater,
– Museum Dorestad,
– Stichting Beheer Krommerijnder,
– Stichting Concerten Grote Kerk,
– S.V.F.…

De eerste dag van het nieuwe jaar organiseert Stichting WijkNogLeuker de jaarlijkse Nieuwjaarsduik op Gravenbol. Voor de stoere mannen en vrouwen is dit een duik om niet te missen.

Dit jaar wordt de Nieuwjaarsduik voor de zesde keer georganiseerd door WijkNogLeuker. De mannen en vrouwen, jong en oud, gaan vaak te water in bijzondere creaties..

Programma

De warming-up zal worden verzorgd door Tobias Wijnmaalen van Stichting Wijksport. Wietze Smit van WijkNu zal het startschot lossen. Het programma ziet er als volgt uit: 11.00 tot 11.45 uur aanmelden en inschrijven. Om 11.45 uur begint de warming-up waarna om 12.00 uur het startschot klinkt: lopen en duiken! Een Wijkse slager en een slager uit Cothen zal zorgen voor warme erwtensoep.

Koffie en warme chocolademelk wordt aangeboden door WijkNogLeuker.…

Tiel – Zondag 16 december was  de 16e editie van de Radio 90FM Kerstshow. Restaurant De Betuwe in Tiel toont op facebook trots foto’s van de zaal die sfeervol aangekleed waren.

De Radio 90FM Kerstshow is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in de regio, met een scala aan bekende Nederlandse artiesten. Al vóór de zomer was het evenement uitverkocht.

Het Team van 90FM noemde het een geslaagde dag.

Dit jaar stonden artiesten Jannes, Helemaal Hollands, Duo NL, Rene Eshuijs, Marco Hollander, Marlane en Wimmie klaar om het publiek en luisteraars te vermaken.…

In het weekend van 15 december t/m 17 december vindt op Landgoed Huis Doorn de jaarlijkse Kerstfair plaats. Er staan ruim 90 specialisten, smaakmakers, trendsetters en vakmensen.

Vind hier een scala aan Kerstproducten zoals ambachtelijke delicatessen, wijn, feestelijke fashion, antiek, brocante & vintage, tuinhaarden & luxe bbq’s, landelijke interieur accessoires, stoere boho leren & suède fashion, trendy schoenen & stoere outdoor boots, bijzondere kerstversiering, Noorse wollen fashion, handmade sjawls & tassen, goud & edelsmeden, mandenmaker en nog veel meer.

Kortom heerlijk winter shoppen en inspiratie opdoen voor de feestdagen!…


Current track

Title

Artist

Background