Fietsen voor asielzoekers

Written by on 30 juli 2020

Fietsen een tweede leven geven, asielzoekers zijn er blij mee. Stichting PrimaPerspectief coördineert de fietsenrepairspot op het AZC in Leersum.

Voor asielzoekers is zo’n fiets een uitkomst. Ze kunnen zo gemakkelijker naar een van de omliggende dorpen of zomaar ’s een uitstapje maken. De kinderen in het asielzoekerscentrum zijn zichtbaar blij met hun vervoersmiddel.

Wim is vrijwilliger in de herstelplaats. ‘Het is prachtig om de mensen hier zo te kunnen helpen. Inwoners bieden hun oude fiets aan, wij knappen ‘m op en de bewoners hier kunnen voor een goedkoop prijsje een fiets kopen’.

Twee jaar terug startte PrimaPerspectief met het initiatief. Twee keer per week is de werkplaats geopend. Vooral voor reparaties. ‘Het gaat soms om de eenvoudigste dingen. Voor ons eenvoudig dan, voor een bewoner hier niet. Hij weet vaak niets van fietsen’, vertelt Wim.

Eén van de PrimaPerspectief-mensen coördineert de werkplaats. Er is steeds een aantal vrijwilligers aan het werk. Mensen als Wim, die zich van harte inzet voor dit mooie initiatief. Maar ook een aantal AZC-bewoners werkt in de fietsenwerkplaats.

Voor de coördinatie zoekt PrimaPerspectief een coördinator. Een mooie en dankbare taak. Kijk op www.primaperspectief.nl voor meer info.


Current track

Title

Artist

Background