Goede zomer voor toerisme op de Utrechtse Heuvelrug

Written by on 31 augustus 2018

De uitzonderlijk warme zomervakantie was goed voor het toerisme op de Utrechtse Heuvelrug en in de Gelderse Vallei. Dat blijkt uit een inventarisatie van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Heuvelrug & Vallei onder vakantieparken en attracties in de regio. Het mooie weer zorgde voor meer vakantiegangers en een langer verblijf.

Met bijna 2 miljoen overnachtingen in hotels, op campings en in vakantieparken is de Heuvelrug goed voor ruim 60% van het verblijfstoerisme in de provincie Utrecht.

Uit deze week gepubliceerde CBS-cijfers blijkt dat recreatie en toerisme landelijk veel sneller groeien dan de totale economie. “Ook in de regio Utrecht is die trend zichtbaar”, zegt RBT-directeur Michiel van der Schaaf. “Op de Heuvelrug is het economisch belang met een toegevoegde waarde van 675 miljoen euro per jaar zelfs ruim hoger dan het landelijk gemiddelde.”
Daarnaast biedt de gastvrijheidseconomie zo’n 20.000 mensen werk en levert de sector een grote bijdrage aan het voorzieningenniveau in de dorpen en steden. “Op die manier is de sector belangrijk voor de leefbaarheid voor bewoners en het vestigingsklimaat voor bedrijven in het gebied”, aldus Van der Schaaf.


Current track

Title

Artist

Background