Café Het Dak van de Markt blijft langer gesloten

Geschreven door op 9 oktober 2019

Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal heeft in overleg met politie en het Openbaar Ministerie besloten Het Dak van de Markt gesloten te houden tot en met donderdag 17 oktober.

De burgemeester nam vorige week in eerste instantie het besluit om het horecabedrijf voor ten minste 4 dagen te sluiten naar aanleiding van de recente incidenten bij Het Dak van de Markt en in de directe kring van de betrokken ondernemer. Met dit nieuwe besluit is de sluiting met 10 dagen verlengd.

Rust

Het besluit is genomen in het kader van de openbare orde en de veiligheid en om de rust rondom de horecagelegenheid te behouden. Politie en het Openbaar Ministerie hebben de zaak volop in onderzoek. De eigenaar is geïnformeerd over het besluit.

Burgemeester Kats: “De veiligheid van onze inwoners gaat boven alles en is onze eerste prioriteit. We hebben gezien dat het sluitingsbesluit van vorige week de beoogde rust heeft gebracht en willen die graag behouden. De politie en het Openbaar Ministerie doen er alles aan wat in hun macht ligt om degene(n) die voor deze incidenten verantwoordelijk is/zijn op te sporen. Daarnaast is het onze gezamenlijke taak om de criminaliteit een halt toe te roepen.”


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background