Imkers houden open huis in de regio

Geschreven door op 11 juli 2018

Het gaat bepaald niet goed met onze insecten, ook niet met vele soorten solitaire of wilde bijen. Maar waarom zijn er dan niet minder honingbijen dan tien of twintig jaar geleden? Dat is dankzij de imkers. Het grote leger aan imkers, zo´n zevenduizend in Nederland, slaagt er elk jaar weer prima in om de honingbijpopulatie in stand te houden. De bij staat midden in de belangstelling, de imker, de man of vrouw die de bijenstand ondanks ziektes op peil weet te houden veel minder. Op de Landelijke Open Imkerijdagen kunt u kennis maken met de imkers.

Twaalf jaar geleden startten enkele imkers in onze regio met een open dag. Het begon toen met een fietsroute langs een aantal imkers, nu is het een grote landelijke gebeurtenis: de Landelijke Open Imkerijdagen. Dit jaar vinden deze open dagen plaats op zaterdag 14 en zondag 15 juli plaats, van 10.00 tot 16.00 uur.

In de provincie Utrecht kunt u terecht bij maar liefst bijna twintig imkers, sommigen op zaterdag, anderen op zondag.
Kijk voor juiste tijden en adressen op www.bijenhouders.nl/landelijke-open-imkerijdag.

Deelnemers in de provincie Utrecht vindt u in:
Amersfoort, Baarn, Bosch en Duin, Breukelen, Doorn, Leersum, Leusden, Maartensdijk, Odijk, Schalkwijk, Soest, Veenendaal, Woerden, Woudenberg, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist.


Current track
Title
Artist

Background