Inloopavond over het ontwerp bestemmingsplan Binnenstad op 18 juni

Geschreven door op 14 juni 2018

Op maandag 18 juni bent u welkom bij de inloopavond over het ontwerp bestemmingsplan Binnenstad. Vanaf 19.00 kunt u binnenlopen in het Huis van de Gemeente in Wijk bij Duurstede aan de Karel de Grotestraat 30, om het ontwerp bestemmingsplan te bekijken en/of vragen te stellen.

Het hele proces van Visie voor de Binnenstad tot ontwerp bestemmingsplan samengevat
Wijk bij Duurstede heeft in 2017 een Visie voor de Binnenstad vastgesteld. Deze visie is het uitgangspunt voor het opstellen van het bestemmingsplan. Eerst was er een drukbezochte informatieavond op 30 oktober 2017. Hierbij werden alle vragen van de bewoners beantwoord. Na een succesvolle inloopavond op 15 januari jl. heeft het Voorontwerp bestemmingsplan Binnenstad ter inzage gelegen. Er is een beperkt aantal inspraakreacties binnengekomen: 19 reacties in totaal. Een groot deel van de reacties heeft gezorgd voor aanpassingen in het ontwerp bestemmingsplan.
De wethouders Hans Marchal en Wil Kosterman zeggen over het bestemmingsplan Binnenstad: ‘Dit nieuwe bestemmingsplan zorgt dat er straks meer mogelijk is in de binnenstad. Hierbij worden het belang van de inwoners en de cultuurhistorie beter beschermd. Voor de horeca is gekozen voor een andere, meer werkbare opzet. In de Oeverstraat is er straks meer mogelijk voor kleinschalige activiteiten binnen randvoorwaarden, zoals detailhandel en horeca. Het is fijn dat dit alles straks goed geregeld is in het nieuwe bestemmingsplan Binnenstad,’ aldus de beide wethouders.


Current track

Title

Artist

Background