Kandidaten burgemeesterschap Wijk deze week gepresenteerd

Written by on 29 oktober 2019

Commissaris van de Koning Hans Oosters draagt deze week de mogelijke opvolgers van Tjapko Poppens (foto, red.) voor aan de gemeenteraad.

Vierendertig mensen, waarvan 21 mannen en 13 vrouwen, hebben gesolliciteerd voor het ambt. Inwoners die een enquête van de gemeente hebben ingevuld, geven de voorkeur aan een jonge vrouw met sociale inslag, een bestuurder met een frisse blik. De beoogde nieuwe burgemeester moet volgens een profielschets onderschrijven dat Wij bij Duurstede met 24.000 inwoners “groot genoeg is om klein te blijven”.

Sollicitatiegesprekken

Direct na de voorselectie door Commissaris van de Koning Hans Oosters is het aan de vertrouwenscommissie aan de sollicitatiegesprekken. De Commissie bestaat uit alle fractievoorzitters en enkele adviserende ambtenaren. In een speciale raadsvergadering op maandag 18 november wordt bekend gemaakt wie de voormalige burgemeester Tjapko Poppens opvolgt.

Poppens verliet Wijk bij Duurstede eerder dit jaar om aan de slag te gaan als burgemeester van Amstelveen. Sindsdien neemt Albertine van Vliet het ambt in Wijk bij Duurstede waar. Wanneer de op 18 november bekendgemaakte burgemeester op 16 december geïnstalleerd wordt, komt daarmee het werk van Van Vliet tot een einde.

Bron: AD/Utrechts Nieuwsblad | Foto: Regio90


Current track

Title

Artist

Background