Kantoorgebouw Hoofdstraat 78 in Driebergen wordt woonlocatie

Written by on 27 maart 2019

Het college van burgemeester en wethouders van gemeente Utrechtse Heuvelrug zegt blij te zijn met het particuliere initiatief om in het kantoorgebouw aan Hoofdstraat 78, hoek Nijendal, in Driebergen-Rijsenburg 32 appartementen te realiseren. Er worden woningen in het sociale- en in het middeldure segment gerealiseerd. Het plan dient hiermee twee doelen. Er wordt woonruimte in het sociale en middensegment gerealiseerd en de hoeveelheid leegstaande kantoorruimte wordt verminderd.

Naast het veranderen van de bestemming wijzigt ook het uiterlijk van het gebouw. Er komt een extra verdieping op van 2 naar 3 woonlagen en de buitenkant gaat er anders uitzien. Deze nieuwe “schil” is nodig voor betere isolatie. Het gehele complex wordt aardgasloos opgeleverd medio november 2019 en wordt voorzien van 160 zonnepanelen.

Wethouder Rob Jorg: “Aan dit soort initiatieven werk ik graag mee. Er wordt op een duurzame wijze extra woonruimte gecreëerd. En ook verbetert op deze locatie de kwaliteit van onze woonomgeving.” Foto: gemeente Utrechtse Heuvelrug.


Current track

Title

Artist

Background