Klimaatgesprekken in Utrechtse Heuvelrug

Geschreven door op 12 april 2019

Leren hoe je je klimaatimpact kunt verkleinen? Of wil je tips en tricks over hoe je goede gesprekken voert over het klimaat? Je zorgen over het klimaat delen met gelijkgestemden en inspiratie opdoen om deze om te zetten in zinvolle acties? Sluit je dan aan bij de workshopreeks van Stichting KlimaatGesprekken. Deze starten na de zomer ook in Amerongen.

Huiskamergesprekken
In zes huiskamergesprekken met 6-8 deelnemers wordt gesproken over o.a. wonen, reizen, eten, spullen, en praten met anderen over klimaatverandering. Deelnemers krijgen een lees- en werkboek met 175 concrete acties. In de workshops is er alle begrip voor de dagelijkse praktijk of andere afwegingen dan het milieu, zoals geld of gemak. Veranderingen voor het klimaat gaan alleen werken als ze ook leuk en gemakkelijk zijn en als ze echt bij de persoonlijke situatie passen. Praten met anderen over het klimaat blijkt in de praktijk vaak moeilijk, terwijl het juist motiverend werkt om samen bezig te zijn. Hoe men een goed klimaatgesprek aan gaat met de omgeving staat centraal in de workshops.

Wanneer zijn de workshops?
De workshopreeks in Amerongen gaat van start in september en zal plaatsvinden op 6 woensdagavonden van 19.30 tot 21.30 uur. De data worden binnenkort bekendgemaakt. Deelname aan de workshops kost € 45.

Meedoen?
De workshops worden begeleid door Anouk Schuren 06 47 29 80 19 of abc.schuren@gmail.com. Elaine Gerritsen elaineg@hetnet.nl assisteert haar daarbij.


Current track

Title

Artist

Background