Koninklijke onderscheiding, diploma’s en medailles voor brandweer Cothen/Langbroek

Geschreven door op 14 november 2018

Zaterdag 10 november was de jaarlijkse Korpsavond van de vrijwillige brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht, post Cothen/Langbroek. Tijdens deze bijeenkomst reikte burgemeester Poppens een Koninklijke onderscheiding (KO) uit.

Burgemeester Poppens: “Ik ben trots op onze brandweervrijwilligers! Zij zetten zich, vaak bij nacht en ontij, in voor de veiligheid van onze inwoners. Dit vraagt niet alleen vakkennis, maar ook veel inzet en een grote betrokkenheid.”

De Koninklijke onderscheiding, behorend bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau, is voor de heer M.J. Balk (Rob) uit Cothen. Ruim 23 jaren zet hij zich in bij brand- en rampenbestrijding in de gemeente en bij het verlenen van regionale bijstand aan andere gemeenten. Rob Balk is bevelvoerder. Als instructeur en provinciaal wedstrijdleider deelt hij zijn grote kennis en expertise rondom brand- en rampenbestrijding met anderen. Zijn vrijwillige activiteiten verricht hij naast zijn professionele werkzaamheden als zelfstandig ondernemer.

Naast een Koninklijke onderscheiding werden ook diploma’s en medailles uitgereikt. Erik Vernooij en Mark Vernooij hebben hun opleiding tot chauffeur en pompbediende met succes afgerond en ontvingen hiervoor een diploma. Zij zijn nu nog breder inzetbaar bij incidenten. Als blijk van waardering en erkenning voor trouwe langdurige brandweerdienst, ontvingen de volgende brandweerleden een medaille: Mark van Schaik, Marco van Impelen, Lucién van Leeuwen, Martin van Rossum, Jos Vernooij, Bert Zumbrink, Leon Vernooij, Cees Vernooij en Fred Maijer.

Tijdens de korpsavond wordt op passende wijze afscheid genomen van drie brandweerleden. Fred Maijer en Ad Goes nemen afscheid na respectievelijk 30 en 25 jaar actieve inzet. Korpscommandant Paul van de Mispel beëindigt zijn loopbaan bij de vrijwillige brandweer na 33 jaren actieve inzet. Er vindt een commando overdracht plaats. Niels Roelofse treedt aan als nieuwe Korpscommandant.


Current track

Title

Artist

Background