Lokaal politicus Sybe Streekstra overleden

Written by on 26 september 2020

Vrijdag overleed BVHLokaal-politicus Sybe Streekstra. Recent besloot hij te stoppen als fractieleider vanwege zijn tanende gezondheid.

Streekstra begon als raadslid voor de VVD. Totdat er binnen de fractie frictie ontstond op het punt van gemeentelijke herindeling. De van beroep historicus zei daarover tegen de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden: ‘Ik zat voor de VVD in de raad toen de herindeling losbarstte. De VVD-fractie speelde daarin – naar mijn mening – een dubieuze rol. Toen ik dat ontdekte heb ik dit openbaar gemaakt en ben vervolgens uit de fractie gezet.’ Streekstra richtte vervolgens een nieuwe lokale partij op. ‘Daar moet het woord Burger centraal staan’, zei hij.

BVHLokaal kreeg al snel een vaste aanhang. Bij de verkiezingen van 2018 steeg de partij van drie naar vier zetels. De Burger Vertegenwoordiging Heuvelrug is de enige lokale partij in de gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug.

Deze week nam Anouk Haaxma het fractievoorzitterschap van de markante politicus over. Streekstra wilde wel doorgaan als raadslid, dat mocht helaas niet lang duren.

Haaxma op Twitter over haar overleden collega: ‘Een verbinder, een liberaal, mijn mentor. Een markant man met een eigen mening. Tot op het allerlaatst. Een groot gemis.’


Current track

Title

Artist

Background