Mensen met uitkering moeten fruit plukken in Wijk bij Duurstede

Geschreven door op 9 september 2019

Mensen in Wijk bij Duurstede met een uitkering moeten van de gemeente fruit plukken.
Ondanks het feit dat de participatiewet niet toestaat dat arbeid verricht door uitkeringsgerechtigden reguliere arbeidsplaatsen verdringt, is dit het zevende jaar op rij dat uitkeringsgerechtigden aan de slag moeten in de fruitteelt.
Ook een aantal statushouders werkt in de fruitpluk. Tijdens hun werkzaamheden krijgen zij hulp van andere deelnemers om te oefenen met de Nederlandse taal.
Uit voorgaande jaren blijkt volgens de gemeente dat na afloop van het project de helft van de deelnemers een baan vindt. Om hoeveel deelnemers het gaat en hoeveel er een baan hebben gevonden zijn geen mededelingen gedaan. Ook niet over de looptijd van de contracten.
Volgens initiatiefnemer de Wijkse Werkplaats doen ze met de fruitpluk werkervaring op. Drie fruittelers uit Wijk bij Duurstede maken dankbaar gebruik van de extra arbeidskrachten.

“Het is mooi om te merken dat mensen weer zelfvertrouwen krijgen en tegelijk door de opgedane werkervaring sneller werk vinden”, aldus RSD accountmanager Alexandra van Ballestrem.


Meer om te lezen

Current track

Title

Artist

Background