Nieuws

Aanstaande vrijdagavond 16 oktober zendt 90FM een Elvis-special uit. Het wekelijkse programma Terug naar Toen staat dit keer helemaal in het teken van deze grote artiest.

The King of Rock and Roll, of gewoon The King. Eigenlijk zijn er geen woorden die de grootsheid van Elvis Presley kunnen beschrijven. Hij nam meer dan 750 nummers op, scoorde hit na hit na hit, stond talloze malen bovenaan de belangrijkste hitlijsten en speelde in meer dan 30 films.

Vrijdagavond hoort u tussen zes en acht zijn grootste hits, maar ook minder bekende en bijzondere opnames. En krijgt u details over zijn leven. Van alledaagse gebeurtenissen tot pikante anekdotes. Van zijn opkomst in de vijftiger jaren tot zijn plotse overlijden in 1977. Must hear!…

Deze week werd een volgende stap gezet in de samenwerking tussen de lokale omroepen in De Bilt, Zeist, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Het eerste concrete en ‘hoorbare’ resultaat is een feit.

Vanaf volgende week zal Slotstad twee populaire radioprogramma’s van 90FM in de programmering opnemen. Het betreft Heart for Country en High Street Jazz en Blues. Beide programma’s draaien al decennia op onze zender en kennen een vaste luisterschare. Vanaf 11 oktober kunnen ook inwoners van de gemeenten Bunnik en Zeist naar de shows luisteren.

‘Hier zal het wat mij betreft zeker niet bij blijven’, zegt Regio90-hoofdredacteur Henry Valk. ‘We praten bijvoorbeeld over gezamenlijke programma’s. Samen verder betekent voor mij samen sterker. De samenwerking opent nieuwe deuren’.…

De besturen van de drie lokale omroepen in de gemeenten De Bilt, Bunnik, Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede gaan nauw samenwerken.
Lokale omroep Regio90 uit Leersum (Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede) sluit zich aan bij de overkoepelende stichting Samenwerkende Publieke Mediadiensten. In deze stichting werken de lokale omroepen Slotstad RTV (Zeist en Bunnik) en Regio TV De Bilt/Roulette FM (De Bilt) al sinds 2017 samen.

De stap past in de actuele landelijke ontwikkeling rond de lokale omroepen. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de NLPO, de landelijke organisatie van lokale publieke omroepen, streven naar het opnemen van de lokale publieke omroepen in een groter streekverband. Lokale publieke omroepen zijn volgens de beide organisaties van groot belang voor de lokale samenleving en de lokale democratie.…

Het aantal medewerkers van Regio90 is in de afgelopen maanden flink gegroeid. Logisch, want het is superleuk vrijwilligerswerk.

We zijn nog op zoek naar radiocollega’s. Vind je platen draaien tof, lijkt het je wel leuk om te leren hoe je een mengtafel bedient? Dan is deze tekst voor jou. Ervaring is niet nodig, je leert het op de werkvloer. Enthousiasme, dat is belangrijk. Maar dat komt vanzelf als je onze collega’s ontmoet.

Stuur een mail naar dit adres, of bel/app 06-37250872. Dan nodigen we je uit voor een gesprek in onze professionele radiostudio in Leersum. Join our winning team, reageer snel!…

Op maandag 5 oktober 2020 zal wethouder Hans Marchal het eerste herkenningspaaltje zelfbeheer onthullen. Met de bordjes laat de gemeente haar waardering zien voor het werk van de zelfbeheerders.

Zelfbeheer houdt in dat een inwoner, een groepje inwoners of een vereniging een stukje openbare ruimte verzorgt. Bijvoorbeeld het knippen van hagen of het verzorgen van een plantsoentje of ander stukje groen in de eigen omgeving.

Wethouder Marchal: ‘We zijn heel blij met onze zelfbeheerders! Daarom plaatsen we herkenningspaaltjes. Hiermee laten we zien dat we dankbaar zijn voor het werk dat zij verzetten.’ In de drie kernen zijn ruim 250 zelfbeheerplekken.…

Dinsdag maakte het RIVM de meest recente coronacijfers bekend. Het aantal coronabesmettingen nam flink toe, gelukkig waren er in Wijk en Utrechtse Heuvelrug geen ziekenhuisopnamen of sterfgevallen.

In Utrechtse Heuvelrug kwamen er 73 nieuwe besmettingen bij, Wijk bij Duurstede registreerde 26 positief geteste inwoners. Gemeten per 100.000 inwoners doet Wijk bij Duurstede het iets beter dan de Heuvelrug-gemeente.

Er is bezorgdheid bij de colleges van onze gemeenten. Zowel burgemeester Iris Meerts van Wijk bij Duurstede als haar collega Frits Naafs roepen de inwoners op de richtlijnen strak te volgen. Er is bezorgdheid bij de colleges van onze gemeenten. Ze sturen een brief naar inwoners en ondernemers, verder is er dagelijks een aantal malen een oproep via 90FM te horen.…

Geen publiek meer bij sportactiviteiten. Dat is één van de nieuwe maatregelen in de strijd tegen het Covid-19 virus. Navraag bij de verenigingen in onze regio leert dat er nog veel vragen zijn.

Hoe ga je om met uitwedstrijden van de jeugd? Ouders die de kinderen vervoeren, mogen immers niet meer op het veld. Is het niet beter om de competitie tijdelijk stil te leggen? En wie zegt dat de maatregel beperkt blijft tot drie weken?

De meeste verenigingen wachten het landelijke beleid af. Sportkoepel NOC*NSF en de sportbonden overwegen op dit moment alle opties. Het zou zomaar kunnen dat er maatwerk per sport komt. De verwachting is dat er in de loop van dinsdag meer informatie is.…

Afgelopen weekend trof een inwoonster van Wijk bij Duurstede veertig archiefdozen aan in een papiercontainer. Het blijkt te gaan om kopieën van een onderzoeker van het Regionaal Archief Zuid-Utrecht.

De vrouw trof in de archiefdozen documenten aan met daarop het oude gemeentewapen. Dat bracht de vrouw er toe om de vondst te melden bij de gemeente en de politie. De gemeente sloot de container meteen af en bracht de dozen naar een veilige plek. Het privacygevoelige materiaal gaat binnenkort de shredder in.

Burgemeester Iris Meerts over het incident: ‘Iedereen moet goed nadenken hoe je moet omgaan met gevoelige gegevens. Wees je ervan bewust wat ermee kan gebeuren’.…

Maandag was er enige tijd was het Revius te Wijk bij Duurstede enige tijd ‘waterloos’. Er kon geen gebruik gemaakt worden van de toiletten, ook handen wassen was niet mogelijk. Vanaf het derde lesuur kregen de leerlingen vrijaf. In de loop van de dag was het euvel weer hersteld, dinsdag werd er weer gewoon les gegeven.…

In de nacht van maandag en dinsdag brandde een appartement in park Boswijk in Doorn volledig uit. De bewoners konden zich op tijd uit de voeten maken uit de woning op de derde verdieping, zij maken het goed. Bewoners van andere appartementen moesten op last van de brandweer voor korte tijd hun huis verlaten.…


Current track

Title

Artist

Background