Nieuws

D66, OPEN, VVD en ChristenUnie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben een motie ingediend om een JA/JA sticker in te voeren, om verspreiding van ongeadresseerd reclamedrukwerk terug te dringen. In de nieuwe opzet zouden alleen brievenbussen met zo’n JA/JA sticker reclamefolders mogen ontvangen.

Opvallend is dat de VVD zich heeft aangesloten bij de motie. Bij een eerdere motie eind 2017, ingevoerd door D66 en OPEN, plaatste toenmalig raadslid Rob Jorg nog een kritische kanttekening. De motie zou met het oog op naderende gemeenteraadsverkiezingen meer op hebben met partijprofilering dan met duurzaamheid.

Partij voor de Dieren

De recent gestarte werkgroep Utrechtse Heuvelrug van de Partij voor de Dieren, nog niet in de raad, laat in een reactie weten verheugd te zijn over de motie.…

Presentator en samensteller Jos du Floo ontvangt eens per maand artiesten, die zowel landelijk als regionaal hun sporen hebben verdiend, live in de uitzending. Nu staat zondag 24 november 2019 Jeanine Roos op het podium bij Highstreet Jazz & Blues.

De muzikaliteit is Jeanine met de paplepel ingegoten. Van jongs af aan bestaat haar leven uit muziek maken en vooral zingen. Alles begint voor haar (zoals bij vele vocalisten) in het kerkkoor. Op haar 16e wordt ze al leadzangeres in haar eerste coverband en er volgen daarna nog vele andere bands. Ook ligt de ontwikkeling op het gebied van techniek niet stil en Jeanine volgt diverse opleidingen en masterclasses van stemontwikkeling tot zangtechniek (CVT) en didactiek.

Jeanine wordt op fenomenale begeleid door Johan Huiberts op gitaar.…

In de week van 25 november wordt een verhoogde middengeleider aangelegd in de Woudenbergseweg (N226) in Maarsbergen. De middengeleider komt ter hoogte van de benzinestations Shell Express en TinQ.
In de huidige situatie is er in beide richtingen sprake van ongewenst links afslaand verkeer. Dat leidt tot verkeersonveilige situaties en kop-staartbotsingen. Een hoge, niet overrijdbare middengeleider voorkomt dat het verkeer kan afslaan naar de andere kant van de weg.

Om de overlast voor het verkeer te beperken, werkt de aannemer alleen ’s avonds en ’s nachts, tussen 20:00 uur ’s avonds en 05:00 uur de volgende ochtend. De werkzaamheden starten maandagavond 25 november om 20:00 uur en duren tot vrijdagochtend 29 november, 05:00 uur.
Tijdens de avond- en nachtwerkzaamheden is de weg afgesloten voor verkeer.…

De Wijkse fractie van GroenLinks stelde vragen over het “Toetsingskader Zonnevelden” dat binnenkort door de raad van Wijk bij Duurstede vastgesteld wordt. In het zogeheten toetsingskader staan criteria waaraan besluitvorming moet voldoen. Deze criteria zijn met behulp van een burgerpanel vastgesteld.

De partij vraagt zich af of de criteria desondanks voldoende zijn uitgewerkt om meerdere projecten tegen elkaar af te wegen, op bijvoorbeeld landschappelijke inpassing, biodiversiteit en maatschappelijke participatie.

GroenLinks vindt dat voor haar doelstelling van 16% duurzame opwek in 2023, alleen de grotere projecten moeten meetellen. Het blijft volgens de partij onduidelijk welke bijdrage kleinere, particuliere opwek precies levert.…

De KNVB startte vanaf het seizoen 2018/’19 met de KNVB Jeugdraad. De KNVB Jeugdraad, bestaat uit elf jongeren tussen de 13 en 18 jaar.

De jongeren denken sinds dat seizoen mee met de KNVB en brengen zo waardevolle input voor de KNVB om erachter te komen wat deze doelgroep precies drijft en om bestuurders van de toekomst op te leiden.

Eén van hen is Daniël Biessels. Daniël speelt bij VV HDS Leersum in de JO17-1.…

Donderdagavond zijn alle inwoners van Scherpenzeel welkom in de Breehoek om te praten over de toekomst van de gemeente. Zelfstandig blijven of herindelen met Barneveld: deze keuze moet de gemeenteraad binnenkort maken.
Om zoveel mogelijk inwoners te betrekken, heeft de gemeente zaterdag een uitnodiging verstuurd naar alle adressen in Scherpenzeel.…

Iris Meerts is voorgedragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Wijk bij Duurstede. Dit werd bekend gemaakt tijdens de bijzondere raadsvergadering is op dinsdagavond 19 november.

Uit 34 sollicitanten is Meerts uiteindelijk door de raadsfracties het meest geschikt bevonden. De nieuwe burgemeester wordt naar verwachting medio december officieel geïnstalleerd.

Over Iris Meerts

In een eerste reactie op dit nieuws laat mevrouw Meerts weten dat het Eigenwijkse karakter van de drie kernen haar hart gestolen heeft. Ze kijkt er enorm uit zich te verbinden met de gemeenschap, zo valt te lezen op de website van de gemeente Wijk bij Duurstede.

Naast haar huidige functie als managing director van het Centre of the Expertise Cyber Security aan de Haagse Hogeschool is de 46-jarige Iris Meerts, moeder van 2 kinderen, lange tijd spreker en dagvoorzitter bij de Speakers Academy geweest.…

Vanwege milieu, onderhoud en duurzaam omgaan met materialen wordt ook in de historische centra de verlichting vervangen door ledverlichting. De afgelopen jaren is de gemeente wijk voor wijk de straatverlichting aan het vervangen naar ledverlichting.
De gemeente heeft een proef opgezet. Ze gaat op de Volderstraat 8 verschillende lampen en houders (armaturen) neerzetten, zodat inwoners kunnen aangeven welk armatuur zij het beste vinden passen in de omgeving en welk licht het prettigst de omgeving verlicht.…

In verband met de Sinterklaasintocht in Cothen is er lichte verkeershinder op zaterdag 23 november tussen 13.50 en 14.30 uur. Hierbij worden de Willem Alexanderweg, Margrietstraat, Cob Balkplein, Nieuwland, Grote Meent, Kromme Stelakker, Appelakker, Kroosakker, Willem Alexanderweg en C.B. Kentiestraat afgesloten tijdens de doorkomst van de optocht.…

Florijn gaat alle graven in de gemeente Wijk bij Duurstede inspecteren op gebreken en staat van onderhoud.
De gemeente roept nabestaanden op om langs te komen om het graf van hun naaste te onderhouden.
Daarnaast zal Florijn nog het blad opruimen zodat de begraafplaats er weer netjes uit ziet.
Florijn onderhoudt in de gemeente Wijk bij Duurstede de begraafplaatsen.…


Current track

Title

Artist

Background