90FM

Regio90 is voortdurend op zoek naar nieuw talent. Zo is er een vacature voor radiopresentator. Iets voor jou?

Als presentator ‘draag’ je het radioprogramma. Samen met de technicus en eventuele redactiemedewerkers zorg je voor een interessante en afwisselende show. De presentator is verantwoordelijk voor de muziekkeuze en praat de onderwerpen aan elkaar.

Ervaring is niet nodig, je krijgt een interne opleiding. Leeftijd? We hebben presentatoren van 15 tot ruim 60 jaar. We vragen wel inzet, betrokkenheid en (vooral!) enthousiasme. En je moet natuurlijk een paar uur per week beschikbaar zijn.

Wat krijg je er voor terug?

* Een leuk, gezellig en professioneel werkend team.
* Veelzijdige werkervaring en afwisselende taken.
* De kans om te groeien en jezelf te ontwikkelen.
* Een onvergetelijke tijd binnen de omroepwereld.…

Het is u vast niet ontgaan, Regio90 werkt met volle inzet aan de nieuwsvoorziening. Via onze radiozender, de kabelkrant en de website www.regio90.nl U kunt daarbij helpen!

Het bestuur en de programmaleiding van Regio90 weten dat regionaal nieuws een kerntaak moet zijn. Vanaf begin dit jaar zenden we vier avonden per week 90 in de Regio uit via onze radiozender. Met het nieuws uit de regio en muziek, van maandag tot en met donderdag van zes tot acht uur. En sinds een paar maanden stoppen we veel energie in het up to date houden van de website en kabelkrant.

U kunt ons daarbij helpen. Stuur uw nieuwstips en verhalen naar nieuws@regio90.nl Want uw verhaal is ons nieuws. En met dat nieuws willen we er zijn voor de inwoners van Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.…

Binnen ons radioteam zoeken wij een vrijwilliger voor de functie van radiotechnicus. Als radiotechnicus bedien je de knoppen van de mengtafel waarmee je muziek, achtergrondmuziek en jingles opstart.

Ervaring is niet persé nodig, je krijgt in onze moderne studio in Leersum een degelijke opleiding van een van onze jonge technici. We vragen wel serieuze inzet en betrokkenheid bij onze programma’s. Belangrijk is dat je een leuke samenwerking kunt opbouwen met de presentator en eventueel andere medewerkers. En je moet natuurlijk een paar uur per week beschikbaar zijn.

Wat krijg je er voor terug?
* Een leuk, gezellig en professioneel werkend team.
* Veelzijdige werkervaring en afwisselende taken.
* De kans om te groeien en jezelf te ontwikkelen.
* Een onvergetelijke tijd binnen de omroepwereld.…

Recent berichtten we al over het bereiksonderzoek van onze zender. Daaruit blijkt onder meer dat de luisteraar vooral meer regionaal nieuws wenst. Dat gaat met ingang van de nieuwe programmering op 1 september zeker gebeuren. Maar wat zou de luisteraar en kijker nog meer willen?

Binnenkort starten we een enquête. De opzet is gebaseerd op voorbeelden van andere streekomroepen, ook hebben we communicatie- en mediadeskundigen om input gevraagd. Zodat de enquête betrouwbare uitkomsten geeft.

We zullen de enquête onder meer verspreiden via onze Facebook-groep. Maar we willen ‘m breder verspreiden. Wilt u ook meedenken? Stuur dan een mail naar redactie@regio90.nl

Dit weekend is het exact vijftig jaar terug: het driedaagse Holland Pop Festival werd georganiseerd in het Kralingse Bos bij Rotterdam.

Het festival ging de geschiedenis in als het Nederlandse antwoord op Woodstock, dat in 1969 plaatsvond. Het festival was in feite het begin van het gedoogbeleid van het gebruik van marihuana. Maar belangrijker: er trad een keur aan beroemde artiesten op. Zoals Santana, Jefferson Airplane, T-Rex, de Byrds, Canned Heat, Pink Floyd en Al Stewart. Het festival trok veel meer bezoekers dan verwacht, zo’n 100.000. Toch ging de organisatie failliet.

Dinsdagavond besteedt 90 in de Regio aandacht aan het historische festival. Luister tussen zes en acht uur naar 90FM.…

Aanstaande zondag is er volop aandacht voor het Leersumse bloemencorso in de Edison Show. Het 90FM-programma heeft comitévoorzitter Hans Charvat in de uitzending. Ook koningin Angelique van den Bos is te gast.

Het bloemencorso startte in 1953 in deze vorm. Het kwam voort uit de viering van Koninginnedag, de verjaardag van de toenmalige vorstin Wilhelmina werd op 31 augustus gevierd. In de loop der jaren groeide het corso uit tot een gerenommeerd evenement, met landelijke bekendheid. Dit jaar is er geen bloemencorso, het coronavirus maakt het evenement onmogelijk.

De Edison Show is iedere zondag van 17.00 tot 19.00 uur te beluisteren op 90FM.…

Dinsdag was Gerben van Ommen te gast bij 90 in de Regio. Van Ommen is zo’n tien jaar eindverantwoordelijk voor het veelbekeken televisieprogramma Rail Away.

De ervaren omroepman vertelde over zijn werk voor de publieke omroep. Als redacteur van Tijdsein TV en ook over zijn inzet voor programma’s over ontwikkelingssamenwerking. Maar vooral over Rail Away. In elke aflevering staat een bijzondere spoorlijn centraal. Rail Away draait vanaf 1996, in deze 24 jaar bezocht het programma tientallen landen. Van Japan tot Zwitserland en van Slovenië tot Duitsland.

Van Ommen was dinsdag ook medepresentator van het 90FM-programma.…

Onlangs heeft de LOHK (Lokale Omroep Heuvelrug en Kromme rijn), ook wel Regio90 genoemd, door de OLON een bereiksonderzoek laten uitvoeren.  Het doel van dit onderzoek is inzicht te krijgen in het bereik van de diverse kanalen van Regio90 zoals radio (90FM), tv (90TV) en de kabelkrant.
Conclusie: Regio90 behoort zeker niet tot de grootste, maar ook niet tot de slechts beluisterde zenders van Nederland.

Radio (90FM)
Radio blijkt toch nog steeds een belangrijke rol te vervullen bij het volgen van landelijk en regionaal nieuws. Vooral bij het volgen van regionaal nieuws. Gemiddeld 33% van de geënquêteerden is bekend met 90FM. Op jaarbasis luistert één op de zeven inwoners uit de regio wel eens naar de radiozender. Voor wat betreft het dagbereik ligt de luisterdichtheid rond de benchmark.…

Een prachtige hobby, vinden de vrijwilligers van Regio90. Zelf radio of televisie maken. Mensen interviewen, redactiewerk, techniek, achter de camera aan de slag, regisseur en vul maar aan.

Regio90 is op zoek naar enthousiaste medewerkers. Stuur ’s een mail naar redactie@regio90.nl of app naar 06-37250872. Dan nodigen we je uit voor een gesprek in onze moderne studio in Leersum, om te bekijken wat bij jou zou passen.

Leeftijd speelt geen rol, ervaring is niet persé nodig. Enthousiasme, dat is de sleutel voor deze mooie klus. Het is wel handig dat je binding hebt met ons uitzendgebied, de regio Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Kromme Rijn-streek.…

Deze week zijn er weer afleveringen van Terug naar Toen op 90FM. Presentatrice Bibi Wijnands draait op dinsdag en donderdag tussen drie en vier uur ’s middags platen op verzoek.

Het programma is opgezet voor mensen die zich in deze coronaperiode eenzaam voelen, maar andere reacties zijn ook welkom. Misschien wil je wel een nummer aanvragen voor iemand die geslaagd is, of juist een steuntje in de rug nodig heeft.

Een plaat aanvragen kan door een mail te sturen naar verzoekjes@regio90.nl…


Current track

Title

Artist

Background