90FM

Het aantal medewerkers van Regio90 is in de afgelopen maanden flink gegroeid. Logisch, want het is superleuk vrijwilligerswerk.

We zijn nog op zoek naar radiocollega’s. Vind je platen draaien tof, lijkt het je wel leuk om te leren hoe je een mengtafel bedient? Dan is deze tekst voor jou. Ervaring is niet nodig, je leert het op de werkvloer. Enthousiasme, dat is belangrijk. Maar dat komt vanzelf als je onze collega’s ontmoet.

Stuur een mail naar dit adres, of bel/app 06-37250872. Dan nodigen we je uit voor een gesprek in onze professionele radiostudio in Leersum. Join our winning team, reageer snel!…

Ook deze week brengt 90FM interessante items in het programma 90indeRegio. Nog niet alle onderwerpen zijn bekend, er is immers altijd ruimte voor het nieuws van de dag. Alvast een greep uit het draaiboek.

Dinsdag hoort u onder andere een gesprek met een vertegenwoordiger van het Nationaal Park. Verder start die avond de nieuwe rubriek ‘Tuinieren met Willemijn’. Woensdag is er aandacht voor de stankoverlast in Leersum, ook de beoogde verplaatsing van de Aldi in Driebergen komt langs in de uitzending.

Het programma 90indeRegio is van maandag tot en met donderdag op zender, van 18.00 tot 20.00 uur. Met actualiteiten en informatie, afgewisseld met muziek.…

Aanstaande maandag 7 september start de nieuwe programmering van 90FM, de radiozender van Regio90. Vooral de aangepaste muziekkeuze zal opvallen, met meer muziek van vroeger.

Voortaan staat de muziek uit de vorige eeuw centraal. Met een paar keer per uur een recente plaat, ter afwisseling. De zender gaat vooral terug in de tijd, naar de hits en tips uit de 60’s, 70’s en 80’s. Het nieuwe muziekformat is gebaseerd op de doelgroep. Uit onderzoek bleek dat vooral 45-plussers afstemmen. Via de ether op 91.7, internet of het geluid van onze kabelkrant op Ziggo of KPN.

’s Avonds vanaf tien uur klinkt er een totaal ander geluid op de zender. Dan staat de stevige muziek centraal.…

Volgende week start de nieuwe programmering van 90FM, de radiozender van Regio90. Eén van de nieuwe programma’s is Terug naar Toen, elke vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Terug naar Toen neemt u mee terug in de tijd. Met elke week een Top Tien uit de jaren 60, 70 of 80. En de rubriek DrieDraai, met drie platen van een groep of artiest. En als klap op de vuurpijl elke week twee afleveringen van De Plaat en zijn Verhaal met de bekende dj Bart van Leeuwen. Regio90 verwierf de rechten van deze langlopende rubriek.

U kunt platen aanvragen voor deze show. Stuur een mail met uw favoriete plaat naar verzoekjes@regio90.nl en presentator Henry Valk draait uw keuze de volgende vrijdag.

 …

Binnenkort krijgt 90FM een nieuwe sound. Naast de aangepaste muziekkeuze, krijgt ook de programmering een update.

Muziek vormt het hoofdbestanddeel van onze radioprogramma’s. We werken met louter vrijwilligers, dat maakt het onmogelijk om elke dag een groot aantal gepresenteerde uitzendingen te maken. Maar we willen daarin zeker groeien! Met nieuws en informatie uit de eigen regio, want dat is voor ons het ‘hart’ van de radiozender. En als we muziek draaien, dan moet dat zoveel mogelijk aansluiten bij uw smaak.

We hebben goed nieuws! De playlist van onze radiozender krijgt een opfrisbeurt, verder komen er nieuwe programma’s en nieuwe rubrieken. De nieuwe programmering gaat maandag 7 september in.…

Regio90 groeit! Een voorbeeld: in de afgelopen twee maanden wisten we ons radioteam te verdubbelen. Voor dit energieke team zoeken wij een vrijwilliger voor de functie van radiotechnicus. Als radiotechnicus bedien je de knoppen van de mengtafel waarmee je muziek, achtergrondmuziek en jingles opstart.

Ervaring is niet persé nodig, je krijgt in onze moderne studio in Leersum een degelijke opleiding van een van onze jonge technici. We vragen wel serieuze inzet en betrokkenheid bij onze programma’s. Belangrijk is dat je een leuke samenwerking kunt opbouwen met de presentator en eventueel andere medewerkers. En je moet natuurlijk een paar uur per week beschikbaar zijn.

Wat krijg je er voor terug?

* Een leuk, gezellig en professioneel werkend team.
* Veelzijdige werkervaring en afwisselende taken.…

Regio90 is voortdurend op zoek naar nieuw talent. Zo is er een vacature voor radiopresentator. Iets voor jou?

Als presentator ‘draag’ je het radioprogramma. Samen met de technicus en eventuele redactiemedewerkers zorg je voor een interessante en afwisselende show. De presentator is verantwoordelijk voor de muziekkeuze en praat de onderwerpen aan elkaar.

Ervaring is niet nodig, je krijgt een interne opleiding. Leeftijd? We hebben presentatoren van 15 tot ruim 60 jaar. We vragen wel inzet, betrokkenheid en (vooral!) enthousiasme. En je moet natuurlijk een paar uur per week beschikbaar zijn.

Wat krijg je er voor terug?

* Een leuk, gezellig en professioneel werkend team.
* Veelzijdige werkervaring en afwisselende taken.
* De kans om te groeien en jezelf te ontwikkelen.
* Een onvergetelijke tijd binnen de omroepwereld.…

Het is u vast niet ontgaan, Regio90 werkt met volle inzet aan de nieuwsvoorziening. Via onze radiozender, de kabelkrant en de website www.regio90.nl U kunt daarbij helpen!

Het bestuur en de programmaleiding van Regio90 weten dat regionaal nieuws een kerntaak moet zijn. Vanaf begin dit jaar zenden we vier avonden per week 90 in de Regio uit via onze radiozender. Met het nieuws uit de regio en muziek, van maandag tot en met donderdag van zes tot acht uur. En sinds een paar maanden stoppen we veel energie in het up to date houden van de website en kabelkrant.

U kunt ons daarbij helpen. Stuur uw nieuwstips en verhalen naar nieuws@regio90.nl Want uw verhaal is ons nieuws. En met dat nieuws willen we er zijn voor de inwoners van Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede.…

Binnen ons radioteam zoeken wij een vrijwilliger voor de functie van radiotechnicus. Als radiotechnicus bedien je de knoppen van de mengtafel waarmee je muziek, achtergrondmuziek en jingles opstart.

Ervaring is niet persé nodig, je krijgt in onze moderne studio in Leersum een degelijke opleiding van een van onze jonge technici. We vragen wel serieuze inzet en betrokkenheid bij onze programma’s. Belangrijk is dat je een leuke samenwerking kunt opbouwen met de presentator en eventueel andere medewerkers. En je moet natuurlijk een paar uur per week beschikbaar zijn.

Wat krijg je er voor terug?
* Een leuk, gezellig en professioneel werkend team.
* Veelzijdige werkervaring en afwisselende taken.
* De kans om te groeien en jezelf te ontwikkelen.
* Een onvergetelijke tijd binnen de omroepwereld.…

Recent berichtten we al over het bereiksonderzoek van onze zender. Daaruit blijkt onder meer dat de luisteraar vooral meer regionaal nieuws wenst. Dat gaat met ingang van de nieuwe programmering op 1 september zeker gebeuren. Maar wat zou de luisteraar en kijker nog meer willen?

Binnenkort starten we een enquête. De opzet is gebaseerd op voorbeelden van andere streekomroepen, ook hebben we communicatie- en mediadeskundigen om input gevraagd. Zodat de enquête betrouwbare uitkomsten geeft.

We zullen de enquête onder meer verspreiden via onze Facebook-groep. Maar we willen ‘m breder verspreiden. Wilt u ook meedenken? Stuur dan een mail naar redactie@regio90.nl


Current track

Title

Artist

Background