Corona

Dinsdag maakte het RIVM de meest recente coronacijfers bekend. Het aantal coronabesmettingen nam flink toe, gelukkig waren er in Wijk en Utrechtse Heuvelrug geen ziekenhuisopnamen of sterfgevallen.

In Utrechtse Heuvelrug kwamen er 73 nieuwe besmettingen bij, Wijk bij Duurstede registreerde 26 positief geteste inwoners. Gemeten per 100.000 inwoners doet Wijk bij Duurstede het iets beter dan de Heuvelrug-gemeente.

Er is bezorgdheid bij de colleges van onze gemeenten. Zowel burgemeester Iris Meerts van Wijk bij Duurstede als haar collega Frits Naafs roepen de inwoners op de richtlijnen strak te volgen. Er is bezorgdheid bij de colleges van onze gemeenten. Ze sturen een brief naar inwoners en ondernemers, verder is er dagelijks een aantal malen een oproep via 90FM te horen.…

In de afgelopen week ging het aantal positieve coronatests opnieuw omhoog. Landelijk steeg het aantal meldingen in één week met ruim de helft, ook in Wijk en Utrechtse Heuvelrug nam het aantal coronazieken toe.

Utrechtse Heuvelrug registreerde over de afgelopen twee weken 23 positieve testen. Gelukkig waren er geen ziekenhuisopnamen en sterfgevallen door corona. Wijk bij Duurstede scoorde over dezelfde periode 9 nieuwe Covid19-besmettingen. Ook hier werd niemand in het ziekenhuis opgenomen vanwege corona, er waren ook geen sterfgevallen.

Gemeten per 100.000 inwoners is de situatie in onze regio niet ongunstig. Maar dat kan zomaar keren, het in acht nemen van de richtlijnen blijft cruciaal.…

RIVM maakte de coronacijfers van de afgelopen week bekend. In onze regio houdt het Covid19-virus zich gedeisd.

In de afgelopen zeven dagen waren er bijna 3.600 nieuwe besmettingen in ons land, ongeveer gelijk aan vorige week. De GGD’en melden 57 nieuwe ziekenhuismeldingen, dat zijn er 27 minder dan vorige week. Verder werd bekend dat in de voorbije week 24 coronapatiënten overleden, vorige week waren dat er nog 8 meer.

In Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede waren er geen sterfgevallen en ziekenhuisopnamen vanwege het agressieve virus. Vijf mensen uit onze regio kregen een positieve testuitslag. Vier inwoners van Utrechtse Heuvelrug en 1 inwoner van Wijk bij Duurstede blijken besmet te zijn.…

In de week van 12 tot 18 augustus bleef het aantal coronabesmettingen nagenoeg gelijk. Er waren geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen in onze gemeenten.

Utrechtse Heuvelrug noteerde de afgelopen zeven dagen vijf nieuwe besmettingen, in dezelfde periode kregen drie inwoners van Wijk bij Duurstede een positieve testuitslag. Daarmee scoren Wijk en Heuvelrug beter dan het provinciaal gemiddelde. Zo waren er in Amersfoort en Utrecht duidelijk meer besmettingsmeldingen per 100.000 inwoners.

De teststraat in Houten gaat eind van deze maand dicht. Nieuw is de locatie in Vianen, die dinsdag geopend werd. In onze provincie zijn er ook teststraten in Amersfoort en Utrecht.…

NOCNSF heeft naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen rond de coronapandemie het protocol ‘Verantwoord sporten’ geactualiseerd.

En daar wringt hier en daar de (sport)schoen: het is niet altijd even duidelijk wat de richtlijnen zijn. Het sportkoepel adviseert sportbonden en verenigingen de regels goed te bestuderen én aan de leden toe te lichten. Goede voorlichting is essentieel.

Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug zijn actief met voorlichting over veilig sporten. Denk daarbij aan het afstand houden, contact tijdens het spel en toeschouwers. Hoeveel toeschouwers mag je ontvangen bij een buitenactiviteit? En hoe zit dat met zaalsporten? Goede informatie is dus volop beschikbaar, doe als club hier uw voordeel mee.…

Donderdag was er weer een persconferentie in verband met de coronacrisis. Er komen vooralsnog geen nieuwe maatregelen.

Voor de horeca geldt wel dat de gasten hun naam en contactgegevens in alle gevallen moeten achterlaten. En als een horecagelegenheid een besmetting heeft gehad, kan deze 14 dagen op slot gaan. Dat is ook van toepassing voor pretparken, musea en andere toeristische centra, zo leerde de coronapersconferentie.

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge sluiten niet uit dat er nieuwe maatregelen volgen als de situatie verslechtert. De bewindslieden roepen ons op de richtlijnen in acht te nemen en niet te verslappen.…

Corona steekt de kop weer op. In onze regio is het niet verontrustend, maar het blijft oppassen geblazen.

Afgelopen week zijn er 2.588 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op het virus, aldus RIVM. Dat is bijna het dubbele van de week daarvoor. Over heel Nederland werden 44 patiënten in het ziekenhuis opgenomen, ook twee keer zoveel als vorige week. Het aantal sterfgevallen nam juist af: deze week 19, vorige week 22.

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug waren er volgens het RIVM de afgelopen week negen Covid 19-meldingen. Wijk bij Duurstede noteerde maar één nieuwe besmetting. Bij de getallen moeten we bedenken dat er veel meer testen worden uitgevoerd dan voorheen. Dat maakt dat het aantal besmettingen geflatteerd is.…

Corona lijkt de kop weer op te steken. Ook in onze gemeenten is er een lichte stijging waarneembaar.

In de periode van 15 tot en met 28 juli noteerde Utrechtse Heuvelrug vier nieuwe besmettingen. RIVM meldt dat er in deze twee weken geen ziekenhuisopname bekend is en ook geen nieuwe sterfgevallen. Wijk bij Duurstede kreeg er drie nieuwe Covid19-gevallen bij. Ook hier waren er geen ziekenhuisopnamen en overlijdens als gevolg van het virus.

Afgelopen week werden in ons land 1.329 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op corona, meldt het RIVM op zijn site. Dat is een toename van 342 in vergelijking met de cijfers van de week daarvoor.…

Diverse instanties waarschuwen voor verslapping van de coronamaatregelen. In sommige plaatsen in ons land zijn nieuwe besmettingshaarden vastgesteld. Peter de Oudsten, voorzitter van de Veiligheidsregio Utrecht, waarschuwt voor een tweede golf.

De waarnemend burgemeester van Utrecht sprak via een videoboodschap zijn bezorgdheid uit. Verreweg de meeste mensen houden zich keurig aan de richtlijnen, maar er zijn helaas ook groepen die alle waarschuwingen aan de laars lappen.

‘Was uw handen, houdt anderhalve meter afstand en vermijd drukke plekken’, zegt Den Oudsten. Eerder al riepen de burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam op tot strengere maatregelen. Wellicht is een mondkapjesplicht toch niet zo’n gek idee.…

In onze regio waren er de afgelopen week geen nieuwe ziekenhuisopnamen of sterfgevallen. Het landelijke beeld is minder gunstig, corona steekt de kop weer op.

Deze week is het kermis in Wijk bij Duurstede. Onze redacteur ving dinsdag op een terrasje in Wijk bij Duurstede het volgende gesprek op: ‘Het is zoiets als een alpinist die een actieve vulkaan beklimt, daar komen problemen van’. De mijnheer keek uit op de opbouw van de kermisattracties op de Markt in Wijk.

Zijn zorg in begrijpelijk, we kennen de voorbeelden van de lokale uitbraken in Hillegom en Goes. We zagen de beelden van de kermis in Tilburg.

En toch hoeft het helemaal niet zo te lopen. Als we ons met elkaar goed aan de regels houden, kan de kermis een leuk evenement blijken zonder vervelende nasleep.…


Current track

Title

Artist

Background