Cothen

Eredivisionist Fortissimo reisde naar het Limburgse Beek. Het werd een gelijk opgaande strijd waarbij BFC aan het einde van de eerste helft een gaatje had geslagen. Ruststand 12-10.

Het begin van de tweede helft was weer voor BFC, de thuisploeg nam een voorsprong van drie doelpunten. Bij 14-11 kwam Fortissimo beter in haar spel en nam brutaal een voorsprong van twee doelpunten.

Helaas kon Fortissimo deze voorsprong niet vasthouden. Met nog 45 seconden op de klok stond de thuisploeg voor. Met een vlammend schot bepaalde Vivianne Hofman de eindstand: 21-21.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: ‘We hadden vooraf aan de wedstrijd scherp getraind, daar zag ik helaas in het eerste bedrijf weinig van terug, het leek wel of we met de rem erop speelde.…

Dat de eredivisie van een ander niveau zou zijn dan de eerste divisie was van te voren wel duidelijk. Toch had de ploeg uit Cothen afgelopen zaterdag kansen om een beter resultaat neer te zetten.

Fortissimo nam brutaal de leiding tegen de nummer 3 van vorig seizoen. Paas halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg langszij. De ploeg uit Cothen toonde zoals zo vaak veerkracht, bij rust stond er 18-16 op het scorebord. Na rust is VZV toch de betere ploeg. Eindstand 37-29.

Coach Willem-Jan Ruder: ‘We laten bij vlagen zien dat we het niveau aankunnen, het zijn de slordigheden in ons spel die ons uiteindelijk de das om doen. Toch houden we er een goed gevoel aan over, we hebben veel positieve dingen gezien, dat geeft vertrouwen naar de toekomst’.…

De inwoners van het dorp ’t Goy lijken massaal tegenstander van de komst van windmolens in het gebied. De gemeente Houten maakte onlangs bekend dat de plaatsing van windturbines bij de Goyerbrug een reële optie is.

Op veel huizen, boerderijen en bedrijfsgebouwen in de omgeving van het dorp zijn protestposters te zien. En niet alleen de inwoners van dit deel van de gemeente Houten zouden last krijgen van de windbouwwerken. De locatie ligt kort bij het grenspunt van de gemeenten Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede. Ook inwoners van Werkhoven en Cothen bijvoorbeeld krijgen dan te maken met horizonvervuiling.

De inwoners van het gebied zeggen dat de molens de harmonie van het landschap verstoren. Het zou kunnen gaan om molens van 240 meter hoog, ruim twee keer zo hoog als de toren van de Utrechtse Dom.…

De handbalvrouwen van Fortissimo keren terug naar de eredivisie. De rentree op het hoogste nationale niveau is verdiend, maar gemakkelijk zal het niet worden.

De eredivisie vrouwenhandbal telt dit seizoen twaalf ploegen. Fortissimo zal het zwaar krijgen tegen de gevestigde eredivisionisten, maar er zijn zeker kansen tegen de teams die ook vorig seizoen in de staart verbleven. En uiteraard tegen de andere debutanten. Het wordt een interessante uitdaging voor de meiden van coach Willem-Jan Ruder.

Fortissimo begint de competitie op zaterdag 12 september met een uitwedstrijd bij JuRo in ’t Veld, een plaats in de kop van Noord-Holland. Het eerste thuisduel is op zondag 20 september, dan komt Quintus op bezoek in de Rijnsloot.…

‘De zon werpt inmiddels haar eerste voorzichtige stralen over het kampje aan de dorpsrand van Cothen als Mike de voordeur achter zich dichttrekt en naar zijn werkbus loopt. Vrouw en kinderen slapen nog even lekker door. Althans, dat is wat Mike dénkt. Maar in werkelijkheid liggen Truitje en dochter Grietje al uren onrustig te woelen. Want ze weten wat er staat te gebeuren. Zou Mark, het vriendje van Grietje, de instructies goed hebben begrepen?’

Zo begint het verhaal in Panorama over de moord in Cothen. Een vrij scenario, want tot op heden is niet bekend of de moord werkelijk is gepleegd met medeweten van de treurende weduwe en de 19-jarige dochter.

De 20-jarige vriend wordt korte tijd later aangehouden. Voor de rechtbank zegt de Amersfoorter dat hij uit noodweer heeft gehandeld.…

De Natuurspeelweide is vanaf zaterdag 18 juli weer elk weekend open. Tussen elf en vijf uur zijn kinderen weer welkom op het terrein aan de Ossenwaard. Vooralsnog is de weide alleen in het weekend geopend, dat heeft alles te maken met de coronapandemie.

Kom buiten spelen en genieten van de parel van Cothen! Leuk, leerzaam, laagdrempelig en gratis voor jong en oud. Natuurspeelweide Cothen is een kleinschalige speelplek, gelegen op het erf van De Bossewaard Abrona. Je komt allerlei dieren tegen, zoals kippen, geiten, konijnen, kalfjes en binnenkort zelfs varkentjes.

Hopelijk kan de weide binnenkort ook weer doordeweeks open. Volg de website of de Facebook-pagina van de Natuurspeelweide om op de hoogte te blijven.…

De dader van de moord in Cothen zegt dat hij alleen gehandeld heeft. Justitie verdenkt enkele familieleden van de in maart vermoordde Mike Goedhart van medeplichtigheid, maar voor de rechtbank verklaarde Mark H. dat alleen hij betrokken was. Het ging volgens hem om zelfverdediging.…

De wereld van de autosport bestaat uit veel meer dan de Formule 1 en het is een lange weg om zover te komen. Er wordt al op jonge leeftijd geselecteerd.

Esmee Kosterman heeft al een aantal belangrijke stappen op deze weg gezet. De 15-jarige tiener uit Cothen liet zich in de selectieperiode zien, met een uitnodiging voor een ‘shoot out’ als resultaat. Kosterman zal op 12 en 13 oktober met andere jeugdtalenten op het Franse racecircuit Paul Ricard gaan uitmaken wie door mag.

De Fédération Internationale de l’Automobile, beter bekend als de FIA, coördineert het talentenprogramma. De beste 12 meiden krijgen vervolgens een karting- en een Formule 4-trainingsprogramma. Dit programma wordt ondersteund door de Ferrari Driver Academy.…

Een ruime meerderheid van de huishoudens van Cothen is tegen de aanleg van het beoogde zonnepark. Duurzaamheid is prima, maar niet op deze locatie.

Wethouder Hans Marchal ontving maar liefst 704 ondertekende petities van evenzoveel huishoudens. Dat is een ruime meerderheid van de in totaal 1.135 adressen. En dat is niet de eindstand, er komen nog ondertekenaars bij.

De bewoners van het Kromme Rijn-dorp zijn duidelijk: ze zien het initiatief van BHM Solar totaal niet zitten. Het gebied bij de Groenewoudseweg leent zich niet voor een groot zonneveldenterrein. Wethouder Marchal kreeg het dringende verzoek mee om het signaal zeer serieus te nemen. Er is geen draagvlak, het dorp is massaal tegen.…

Woningbouwstichting Cothen voerde in de afgelopen periode een toekomstverkenning uit. Het is voor kleine woningcorporaties steeds moeilijker om zelfstandig te blijven.

De stichtingen moeten voldoen aan meer en meer ingewikkelde eisen en regels. Dat maakt het voortbestaan van een kleine organisatie moeilijk. De woningbouwstichting Cothen ging op onderzoek uit en kwam deze week met goed nieuws. Er lopen gesprekken met een collega-woningcorporatie over de mogelijkheden van samenwerking of zelfs een fusie.

Wijk bij Duurstede heeft twee woningcorporaties. De Cother stichting beheert ongeveer 300 eenheden. Voor de kernen Langbroek en Wijk bij Duurstede is Viveste actief.…


Current track

Title

Artist

Background