Doorn

Het kan weer: met de boswachter op pad in de Kaapse Bossen. Vanaf nu is het weer mogelijk om met de boswachter mee te gaan in de Kaapse Bossen.

‘Het was een frisse, maar zonnige zomeravondwandeling door de Kaapse Bossen bij Doorn. We hebben genoten’, zegt Paul Campagne, vrijwillige gids bij Natuurmonumenten. Het was de eerste groepswandeling sinds maanden. Vanaf juli geeft Natuurmonumenten weer excursies in de Kaapse Bossen.

Ook op 24 juli en 6 augustus zijn er opnieuw zomeravondwandelingen door het bos. Natuurlijk kan een bezoek aan de uitkijktoren De Kaap niet ontbreken. Vanaf zo’n 26 meter hoogte geniet u van het prachtige uitzicht over bosrijke omgeving.…

Een keur van bekende artiesten geeft op zaterdagen in juli en augustus een optreden in de tuin van Landgoed Zonheuvel in Doorn. Op 11 juli is het eerste concert.

In de reeks Concert @ the Castle komen tal van bekende Nederlandse artiesten langs. Zoals Glennis Grace, Lee Towers, Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Rolf Sanchez en Shirma Rouse. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt tot 100, vanwege de coronarichtlijnen. De organisatie garandeert een coronaproof-omgeving, liefhebbers kunnen met een gerust hart naar Zonheuvel komen.

Boeken kan alleen online. Meer informatie over data en artiesten vindt u op de site van Landgoed Zonheuvel, bij het onderdeel Agenda.…

Hare Majesteit Koningin Máxima bezoekt woensdagmiddag 15 juli het Veteraneninstituut in Doorn. Het bezoek staat in het teken van de erkenning en waardering van en de zorg voor Nederlandse veteranen.

Het instituut maakt veteranen zichtbaar in de maatschappij en biedt een platform om hun ervaringen op missie én terug in Nederland te delen. De instelling speelt een verbindende rol tussen de veteranen onderling, maar vormt ook de schakel naar het thuisfront, de dienstverleners en de samenleving. Daarnaast bevordert het instituut onderzoek naar veteranenzaken, zoals erkenning en waardering voor veteranen.

Onder veteranen verstaan we alle (ex)-militairen met de Nederlandse nationaliteit die het Koninkrijk dienden. In oorlogsomstandigheden, of vergelijkbare situaties, zoals vredesmissies in internationaal verband. Dus militairen uit de Tweede Wereldoorlog en de oorlogen in Nederlands-Indië en Nieuw-Guinea.…

Waar corona een fiks aantal zaken doorkruist, vinden mensen nieuwe mogelijkheden. Landgoed Zonheuvel in Doorn organiseert deze zomer een concertserie in de open lucht.

Het Maarten Martens Openluchttheater zal decor zijn van zes zomeravondconcerten. De concerten zijn gepland op vrijdagavond, gedurende de maanden juli, augustus en september. De avonden starten om 20.00 uur en zijn coronaproof ingericht. Houdt wel rekening met de weersomstandigheden.

Het eerste concert is op vrijdag 10 juli aanstaande. Het programma en meer informatie vindt u op de site van Campus Landgoed Zonheuvel. Zonheuvel Zomernachten is een initiatief van Edwin Blankestijn, Wim Oolbekkink en cultuurcoach Maja van Eijndthoven.…

Het college Utrechtse Heuvelrug heeft besloten om te onderzoeken of een uitbreiding van natuurbegraven in Doorn en Leersum haalbaar is.

De beschikbare capaciteit aan natuurgraven in Doorn is beperkt. Gezien de belangstelling zijn er over drie tot vijf jaar geen natuurgraven meer beschikbaar. De meest geschikte locatie voor uitbreiding is het bos grenzend aan de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Doorn. Hier is wel een bestemmingsplanwijziging voor nodig.

Als alternatief hebben enkele bewoners uit Leersum de mogelijkheid aangedragen voor het inrichten van een gedeelte voor natuurbegraven op de Nieuwe Algemene Begraafplaats in Leersum. De haalbaarheid van dit initiatief wordt samen met de initiatiefnemers onderzocht.…

In de vorige opzet van kansrijke locaties voor woningbouw binnen de dorpskernen, werd het Ludenbos in Doorn genoemd. Dat is van de baan.

Wethouder Rob Jorg legt uit dat er teveel haken en ogen waren, vooral wat betreft de ecologische aspecten. Alleen als tennisvereniging Ludenti uit het gebied zou vertrekken, zou het dan vrijgekomen terrein een optie voor woningen kunnen zijn.

Het Ludenbos is een bijzonder oud bos met een waardevolle biotoop. Het ligt in het gebied tussen de Ludenlaan, Woestduinlaan, Oude Arnhemse Bovenweg en Drift. In dit gebied huist ook tennisvereniging Ludenti. Het bos is genoemd naar de familie Luden die van 1897 tot 1962 eigenaar van kasteel Moersbergen was.…

Bartiméus in Doorn is een kunstwerk rijker. ‘Als je handen je ogen zijn’ is het thema van de levensgrote creatie.

Het kunstwerk van kunstenares Linda Verkaaik kreeg een plek aan de gevel van het gezondheidscentrum, waar het voor de bewoners een baken van herkenning vormt. De handen zijn geïnspireerd op handen van oudere mensen die slechtziend of blind zijn en leven op de tast. De handen gaan daarna over in vogels, uitgespreid als een zwerm over de gehele wand.

Het kunstwerk, mogelijk gemaakt door financiële steun van het Bartiméus Fonds, werd vorige week officieel onthuld.…

Staatssecretaris Barbara Visser ‘overleeft’ Doorn. Visser bleek gejokt te hebben over de verhuizing van de militairen van Doorn naar Vlissingen. Of nee, toch Rotterdam. Herstel: uiteindelijk Millingen aan de Rijn. Kamerlid Henk Krol diende een motie van wantrouwen in, maar ondanks de breed gedragen kritiek zal deze het niet halen.

*

Een andere bewindsvrouwe komt weg met een kwestie waarin Wijk bij Duurstede een bijrol speelde. Femke Halsema acteerde niet sterk bij de racismeprotesten in haar stad Amsterdam. Maar ‘Amsterdam is geen Wijk bij Duurstede’, vond de burgemeester. Gelukkig maar, vinden de meeste inwoners van Wijk.…

Staatssecretaris Barbara Visser staat onder vuur. De Tweede Kamer wil weten hoe het nu precies zit met de verhuizing van de mariniers uit Doorn.

Eerder kreeg Visser de provincie Zeeland over zich heen, toen bleek dat de mariniers naar de regio Apeldoorn verhuizen. De Zeeuwen voelden zich bedrogen, de Doornse militairen zouden immers naar Vlissingen komen?

Nu blijkt dat de bewindsvrouw al langer bezig was om een alternatief te zoeken. De kamer is het spuugzat. Termen als ‘opnieuw heel pijnlijk’ en ‘gemanipuleer en gemarchandeer’ doen vermoeden dat Visser het lastig gaat krijgen. Met een mogelijk aftreden als uiterste, maar niet ondenkbare consequentie.…

Door de coronamaatregelen is het niet altijd gemakkelijk om tijdig een afspraak te maken bij het gemeentelijke loket. Daarom blijven Europese rijbewijzen zeven maanden langer geldig, zo meldt de Rijksdienst voor het Wegverkeer.

*

Er blijven definitief geen mariniers achter in Doorn, als de kazerne verhuist. Het terrein wordt ‘schoon’ opgeleverd, zo laat staatssecretaris Barbara Visser weten.

*

De klokken van de Grote Kerk in Wijk zullen in de periode van maandag 8 tot en met vrijdag 12 juni zwijgen. De gemeente laat in die periode de sprinklersinstallatie repareren.…


Current track

Title

Artist

Background