Doorn

In de nacht van maandag en dinsdag brandde een appartement in park Boswijk in Doorn volledig uit. De bewoners konden zich op tijd uit de voeten maken uit de woning op de derde verdieping, zij maken het goed. Bewoners van andere appartementen moesten op last van de brandweer voor korte tijd hun huis verlaten.…

Woensdag ontving Mavo Doorn uit handen van wethouder Chantal Broekhuis het vignet Gezonde School. Mavo Doorn is de eerste school binnen de NUOVO Scholengroep die het embleem ontvangt. Het toont aan dat de school voldoet aan specifieke kwaliteitscriteria.

Werken aan gezondheid draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt de school voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving en een fris klimaat. Ook is er aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van leerlingen.

Het thema Bewegen en Sport staat centraal in het onderwijsprogramma. Dit heeft positieve effecten op de motorische en beweegvaardigheden, dat werkt weer positief door in de schoolprestaties.…

Op zondag 6 september vindt in Bomenmuseum Gimborn in Doorn voor de vijftiende keer de Tuin- en Natuurmarkt van Groei & Bloei Zeist plaats. Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor standhouders.

Voor deze markt is de organisatie op zoek naar deelnemers met producten uit de natuur of gebruik in de natuur. Zo is er plaats voor aanbod van tuingereedschap, planten en tuindecoraties. Maar ook voor deelnemers met (biologische)voedingsmiddelen en sieraden en kleding gemaakt van natuurlijke materialen. Ook organisaties die informatie willen geven over het behoud van de natuur zijn van harte welkom.

Meer informatie vindt u op de site heuvelrugmarkten.nl. De Groei- en Bloei Natuurmarkt zal deze zondag geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur.…

De Campus Zomeracademie is gestart. Tot en met dinsdag 25 augustus kunt u terecht op de campus van Landgoed Zonheuvel in Doorn.

 Tijdens deze Zomeracademie presenteren organisaties uit het netwerk van Campus Landgoed Zonheuvel nieuwe projecten op het gebied van sociale innovatie en initiatieven op het gebied van sociale dialoog. Ook zijn er diverse workshops van de campuspartners. De zomeracademie 2020 heeft als thema ‘Blend your future’.

Naast de workshops kan je tijdens de Zomeracademie ook gebruik maken van een goed verzorgde lunch of diner. Als afsluiting is er een gezamenlijke barbecue. Kijk voor het programma en nadere informatie op de site van Zonheuvel, dat is www.campuslandgoedzonheuvel.nl

De Zonheuvel Zomernachten zijn een succes. Inmiddels zijn we toe aan de augustusconcerten, met opnieuw mooie programma’s.

Op 21 augustus geeft meestersaxofonist Arno Bornkamp een concert. Hij speelt dan Bach, maar ook nieuwe muziek. Zoals de wereldpremière van muziek van de Doornse componist Jacob ter Veldhuis. Ter Veldhuis is tot ver buiten ons land bekend en succesvol. Bornkamp zal ook nummers spelen van de Japanse componist Rio Noda.

Het concert, in de tuin van het Maarten Maartenshuis, begint om 20.00 uur, een ticket kost tien euro. Het is wel noodzakelijk om vooraf te reserveren. Uiteraard is het terrein ‘coronaproof’ ingericht, met voldoende onderlinge afstand.…

Op 15 augustus herdenken we de capitulatie van Japan en de bevrijding van Indië. Daarmee kwam 75 jaar terug ook een einde aan de Tweede Wereldoorlog in de Oost. Het huidige Indonesië maakte destijds nog deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden.

Bibliotheek ZOUT schenkt hier aandacht aan. Op woensdag 19 augustus is de vertoning van de film ‘Ze noemen we Baboe’ in het Cultuurhuis in Doorn. De zaal gaat om half acht open, aanvang 20.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk.…

Het korfbalverbond organiseert in deze periode korfbalclinics op diverse campings. Aanstaande maandag 10 augustus is het Grote Bos aan de beurt.

De clinic duurt ongeveer 1,5 uur. Iedereen, ongeacht leeftijd, is welkom om tips en trucs te leren. Er wordt ook een aantal wedstrijdjes gespeeld. De clinic op het Grote Bos wordt gegeven door Barry Schep. Schep is oud-international, daarna maakte hij furore als trainer. Op dit moment coacht hij Korfbal League-vereniging Dalto.

De clinic op camping het Grote Bos is ook toegankelijk voor niet-camping gasten. Het korfbalevent begint om 11.00 uur. U vindt het RCN-terrein op de grens van Doorn en Driebergen. Het adres is Hydeparklaan 24 in Doorn.…

Van donderdag 20 tot en met dinsdag 25 augustus is er op landgoed Zonheuvel de Zomeracademie ‘Blend your future’. Een krachtig en prachtig programma, voor een brede doelgroep. Van managers tot OR-leden, voor iedereen die betekenisvol wil zijn in de eigen organisatie en omgeving. De academie is een initiatief van de partners van de campus Zonheuvel in Doorn.…

Hare Majesteit Koningin Máxima bezocht woensdag het Veteraneninstituut in Doorn. Het bezoek stond in het teken van de erkenning en waardering van en de zorg voor Nederlandse veteranen.

De vorstin werd geïnformeerd over de veteranenwereld, de veteranen legden uit hoe zij zorg dragen voor veteranen en hun gezinnen. Maar ook hoe zij zich inzetten voor de samenleving, bijvoorbeeld als gastspreker van het educatieve programma Veteraan in de Klas. Koningin Máxima kreeg een geschenk aangeboden, gemaakt door een veteraan.

Gastheer Ludy de Vos: ‘Dit bezoek van Hare Majesteit Koningin Máxima is voor ons van groot belang, omdat het de erkenning en waardering bevordert voor de Nederlandse veteranen vanuit de samenleving.’…

Ook dit jaar organiseert voetbalvereniging DEV Doorn de inmiddels traditionele jeugdvoetbaldagen. Het was door de coronasituatie even spannend, maar het kan doorgaan.

Met het evenement wil de vereniging jongeren van 6 tot en met 15 jaar een aantal mooie voetbaldagen bezorgen. Met aandacht voor de voetbalontwikkeling, waarbij vooral het plezier in en met de sport centraal staat. De driedaagse staat onder leiding van trainers met een KNVB-licentie. De deelnemers worden ingedeeld in groepen van tien tot vijftien spelers van ongeveer dezelfde leeftijd.

De jeugdvoetbaldagen vinden plaats in de laatste week van de zomervakantie, te weten op dinsdag 25, woensdag 26 en donderdag 27 augustus. Meer informatie vind je op de site van DEV Doorn.…


Current track

Title

Artist

Background