Driebergen

Aldi wil verhuizen van de Traaij naar de Appelgaard, een wens die al jaren speelt. Deze week boog de gemeenteraad zich over de kwestie. Niet minder dan zes van de zeven partijen zijn tegen de verhuizing.

De Duitse superdiscounter heeft te weinig ruimte in en rondom de huidige locatie en is al langer op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats. De Appelgaard is favoriet bij de grootgrutter. Maar de politiek denkt daar anders over. Alleen de SGP bleek tijdens het raadsoverleg wel te voelen voor de beoogde locatie.

De raad vreest verkeersoverlast of zelfs -problemen. Ook omwonenden zien de komst van Aldi helemaal niet zitten. De supermarktketen heeft inmiddels juristen ingeschakeld.…

‘De zaalcompetitie is voor ons het belangrijkste’, zei trainer/coach Jesper Oele vorige week nog in de uitzending van 90indeRegio. ‘Maar natuurlijk willen we ook op het veld goed presteren’. Zaterdag lukte dat zeker niet, de korfballers uit Driebergen lieten zich in de slotfase in de luren leggen.

Wageningen is een bekende tegenstander voor Dalto. In de zaalcompetitie zorgden de onderlinge duels de afgelopen seizoenen voor spanning en korfbalvermaak. Zaterdag leek Dalto op een regelmatige overwinning af te gaan. Met nog een kwartier te gaan leidde het team van het trainersduo Schep en Oele met 14-17.

In de slotfase ging het mis. Dalto verslapte, Wageningen rook én greep het buitenkansje. In de laatste seconden scoorde de thuisploeg 24-23.…

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en de provincie hebben geen bezwaar tegen een supermarkt aan de Appelgaard. De gemeente vroeg een reactie naar aanleiding van de plannen van Aldi.

Beide instanties geven aan in te stemmen met de plannen. De provincie zegt dat de locatie Appelgaard past binnen het detailhandelsbeleid. Het hoogheemraadschap bekeek de waterhuishoudkundige belangen. Het schap gaf aanwijzingen met betrekking tot eventueel wateroverlast, de initiatiefnemer heeft de plannen daarop aangepast.

De bouw van de supermarkt staat geagendeerd voor de raadsvergadering van 8 oktober aanstaande. Het plan is niet onomstreden, omwonenden voelen niets voor een vestiging op de beoogde locatie.…

Grootgrutter Aldi heeft een omgevingsvergunning aangevraagd voor de bouw van een supermarkt aan de Appelgaard te Driebergen. Het college adviseert de raad akkoord te gaan met een volgende stap.

Het college van burgemeester en wethouders van Utrechtse Heuvelrug meent dat de volgende stap past bij de inspanningsverplichting op basis van een overeenkomst in 2015. Aldi voldeed aan de voorwaarde om eventueel andere alternatieven te bekijken, de Duitse super blijft bij de keuze voor de Appelgaard. Ook de benodigde stukken bleken in orde.

De beoogde locatie is niet onomstreden. Omwonenden zijn niet blij, ze vrezen overlast. Anderzijds is de huidige locatie aan de Traaij ook niet ideaal, voor zowel de winkeleigenaar als de bezoekers.…

Bij een aanrijding met een auto raakte vrijdag halverwege de middag een solexrijder ernstig gewond. De man is naar het UMC gebracht.

Het ongeval vond plaats op de Zuwe, de smalle weg die de Langbroekerdijk met de N229 ter hoogte van Werkhoven verbindt. De solexrijder maakte deel uit van een groepje die reden met dit rijwiel met hulpmotor. Het slachtoffer kwam in botsing met een auto. De verwondingen bleken zo ernstig, dat de traumahelikopter werd opgeroepen. Het is niet bekend hoe de man er nu aan toe is.

De politie doet onderzoek naar de toedracht en hoort diverse getuigen. De Zuwe is bijzonder smal, voor tegemoet komende auto’s zijn er passeervakken aangelegd omdat het niet mogelijk is elkaar te passeren.…

De 25-jarige man die vastzit op verdenking van het beroven van oudere vrouwen houdt vooralsnog de lippen stijf op elkaar. De politie denkt dat hij de ‘kettingrukker’ is die onder meer een vrouw uit Driebergen beroofde. De boef reed op een scooter en rukte bij het passeren van fietsende of wandelende vrouwen de ketting van de hals.

De verdachte blijft gewoon achter slot en grendel, justitie denkt namelijk voldoende aanwijzingen tegen de man te hebben.…

Door corona blijven de meeste Nederlanders deze zomer in eigen land. Gelukkig is er ook in onze regio genoeg te beleven. Regio90 geeft tips, ditmaal gaan we in de buurt van Driebergen op zoek naar Heidi en Peter.

Ken je het verhaal van Heidi & Peter? Heidi is een weeskindje dat wordt grootgebracht door haar grootvader. In hetzelfde dorp als haar grootvader woont Peter, die geitenhoeder is. Samen met Peter beleeft ze allerlei avonturen in het Zwitserse berglandschap.

Voortbordurend op dat thema heeft restaurant Klein Zwitserland een leuke Heidi en Peter-speurtocht van een uur uitgezet voor kinderen.

Je gaat aan de hand van een aantal aanwijzingen op zoek naar de voorwerpen die Heidi en Peter achter hebben gelaten in het bos.…

Recreatie in de natuur kun je kennelijk verschillend invullen. Een vroege wandelaar trof dit weekend een triest tafereel aan in de prachtige stuifduinen in de omgeving van Driebergen.

Hij was het wel gewend, rommel aantreffen in de natuur. Flesjes, blikjes, volgepoepte luiers en achtergelaten reclamefolders. Dit keer werd hij geconfronteerd met een wel sterk staaltje onbezonnenheid. Hij schrok niet zozeer van de blowresten en de lege flesjes, hoewel dat natuurlijk ook niet kan. Erger was dat de onverlaten de nodige takken van bomen hadden losgerukt in een poging een kampvuur te maken.

De natuur is op dit moment bijzonder droog. Eén klein vonkje kan leiden tot een forse natuurbrand. Laat staan een kampvuur……

Het programma van de Korfbal League is bekend. Debutant Dalto/Klaverblad Verzekeringen begint de zaalcompetitie op zaterdag 23 oktober met een uitduel tegen Groen Geel in Wormer.

De korfballers uit Driebergen krijgen een loodzwaar seizoen. Maar tegen opponenten als Groen Geel moeten de punten gepakt worden. De Zaanstrekers promoveerden vorig jaar naar het hoogste niveau. De eerste thuiswedstrijd is een week later, dan komt kampioenskandidaat TOP naar sporthal Hoenderdaal. De doelstelling voor de ploeg van Barry Schep en Jesper Oele is duidelijk: handhaven.

Het programma zit bomvol. Vanaf eind oktober is er elk weekend een speelronde, er zijn zelfs twee doordeweekse wedstrijden gepland.…

Door de coronapandemie kwam de actie van STOPHersentumoren even in gevaar, maar gelukkig kon de sponsorklim naar de Col de Galibier toch doorgaan.

De Driebergentocht bracht de deelnemers eerst over de Col du Telegraphe. Vervolgens ging de route naar de Col du Galibier. Via de noordkant, de zwaarste klim. De finish lag op 2.649 meter hoogte. Eén van de deelnemers was Nico Faaij. Zijn echtgenote Klaske stond aan de wieg van de actie en de stichting. ‘In 2007 werd mijn man ernstig ziek. De diagnose was kwaadaardige, onbehandelbare hersentumor. Wij zijn niet de mensen om bij de pakken neer te gaan zitten. Twee weken later had ik de stichting opgericht.’

Klaske Hofstee vertelde bij Regio90 over de tocht. ‘Mijn man wordt wel steeds zwakker, maar hij is er nog.…


Current track

Title

Artist

Background