Langbroek

De KNVB heeft de indeling voor de competitie 2020-2021 bekend gemaakt. Opvallend is de indeling van de eerste klassen, waar uit onze regio SVL in uitkomt.

SVL speelde het afgelopen seizoen in een poule met ploegen uit het zuidwesten van het land. Met onder meer twee verre reizen naar Terneuzen en Kloetinge. Het aankomende seizoen spelen de voetballers uit Langbroek dichter bij huis, het aantal reiskilometers is beduidend minder.

Zeven van de opponenten zijn bekend van vorig seizoen: Nivo Sparta, WNC, LRC, Almkerk, GRC, Sliedrecht en Montfoort. De Bilt, Breukelen, Huizen, Roda’46, Woudenberg en Zuidvogels speelden voor de zomer in een andere poule. SVL eindigde het onafgemaakte seizoen met een keurige vijfde plaats.…

Eersteklasser SVL is weer ‘voetbalactief’. De club uit Langbroek maakt dankbaar gebruik van de versoepeling van de coronaregels, de trainingen zijn hervat.

Zaterdag oefende SVL bij Vriendenschaar. Maar liefst 20 spelers maakten minuten bij de ploeg, waaronder vijf spelers van de onder 19-jeugd. De vijf nieuwelingen debuteerden bij de oefenpot in Culemborg. SVL verloor met 2-1. Aanstaande zaterdag oefent het team van Habib al Mohsinawi thuis tegen Valleivogel, de tweedeklasser uit Scherpenzeel.

SVL sloot de voortijdig beëindigde competitie af met een knappe vijfde plaats. Het wordt het vijfde achtereenvolgende jaar in de 1e klasse, daarvoor kwam SVL één seizoen uit op hoofdklasseniveau. Eind augustus start de nieuwe competitie.…

Wethouder Rob Jorg (Utrechtse Heuvelrug) was dinsdag bij Vakcollege Maarsbergen voor een grote stap: de oplevering van 442 zonnepanelen.
*
De parkeerplaatsen op de Markt in Wijk bij Duurstede ‘verhuizen’. Na veel discussie en evenveel meningen is de kogel nu door de kerk: de 19 parkeerplekken komen op het Walplantsoen. De werkzaamheden zijn al gestart.
*
De Zonnebloem Cothen/Langbroek/Werkhoven verraste haar gasten deze week met een pondje verse kersen. Deze week zou het kersenfeest bij de familie Vernooij zijn, dat ging natuurlijk niet door. Vrijwilligers brachten de kersen bij de mensen thuis.…

Kledingkast opgeruimd? De kringloop en kledingbank zitten te springen om uw garderobe. Dat is de kern van het bericht in AD editie Heuvelrug. In de afgelopen maanden is er in talloze huizen grote opruiming gehouden. We kunnen er andere mensen blij mee maken. Gooi het dus niet zomaar weg, maar kijk of uw spullen nog goed genoeg zijn voor hergebruik.

Infosite Puuhr besteedt aandacht aan kasteel Sterkenburg. Daar zijn bijzondere glas-in-loodramen te bewonderen. In de ramen zijn de wapens van de voormalige eigenaren verwerkt. Kent u het prachtige kasteel nog niet? Zonde, snel naar toe gaan. Het ligt aan de lommerrijke Langbroekerwetering, vier kilometer ten zuiden van Driebergen-Rijsenburg.

Bronnen: AD editie Heuvelrug; Puuhr…

Omnivereniging SVL wil uitbreiden met een volleybaltak. Het streven is om per september aanstaande te starten met minimaal twee damesteams.

De teams zullen uitkomen in de reguliere competitie. SVL plant de thuiswedstrijden op vrijdagavond en zaterdagmiddag, in de sporthal van Langbroek. De club is op zoek naar enthousiaste vrouwen, liefst met volleybalervaring. Ook voor beginners en recreanten zullen er volleybalactiviteiten aangeboden worden.

SVL is vooral bekend van voetbal, het eerste team is toonaangevend in onze regio. De omniclub heeft ook afdelingen voor gymnastiek, badminton, tennis en straks dus volleybal.…

Vanaf aanstaande maandag zendt 90TV de film Het Langebroeck uit. De unieke productie over de geschiedenis van Langbroek gaat om 14.00 uur in première op de streekzender.

Het docudrama gemaakt door Kees Linnenbank begint in het jaar 1122, toen gestart werd met de aanleg van de wetering. Acteurs spelen de historische gebeurtenissen na. We zien arbeiders en adellieden langskomen, maar ook de Bisschop van Utrecht.

90TV is te zien via Ziggo kanaal 41, KPN kanaal 1474 en CaiWay kanaal 12. Bekijk hier de promo.…

Vanaf maandag 25 mei zendt 90TV de film Het Langebroeck van maker Kees Linnenbank uit. Het docudrama over de geschiedenis van Langbroek zorgde onder meer voor een uitverkochte zaal in Figi in Zeist.

Het betreft een documentaire met speelfilmfragmenten over het ontstaan en de functie van het Langbroekerweteringgebied. Het docudrama begint in het jaar 1122, toen gestart werd met de aanleg van de wetering, en eindigt in het heden. We zien arbeiders en adellieden langskomen, maar ook de Bisschop van Utrecht.

De film is te zien vanaf maandag 14.00 uur op het TV-kanaal van Regio90. Meer info op de site http://www.langbroekerweteringdocudrama.nl/

Het geplande open huis weekend van 6 en 7 juni bij Kasteel Lunenburg gaat vanwege corona niet door.

De medewerkers vinden dat natuurlijk jammer, ook omdat er nu geen geld ingezameld kan worden voor de Voedselbank Kromme Rijn en de Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. De eigenaren hebben daarom besloten een fikse donatie te doen aan deze voedselbanken.

In 2021 zal de tuin van Kasteel Lunenburg open zijn op 12 en 13 juni. Op het programma staat een optreden van Salon Ensemble La Vie En Rose, daarnaast mogen de bezoekers nog veel meer mooie programmaonderdelen verwachten.

Bron: www.kasteellunenburg.nl.…

Dit jaar was er in in Wijk bij Duurstede en Langbroek geen dodenherdenking met publiek. Op eervolle wijze en met respect werden eerder op de dag kransen gelegd. In Wijk bij Duurstede legden twee vertegenwoordigers van het comité 4 mei herdenking een krans bij het monument op de Singel. Twee veteranen legden kransen bij de zeven graven van militairen, die op de Algemene begraafplaats zijn begraven. Burgemeester Iris Meerts en een lid van het comité 4 mei herdenking legden een krans bij de plaquette op de Markt. In Langbroek legden een vertegenwoordiger van het 4 mei comité en burgemeester Iris Meerts een krans bij het Piet de Springer monument op de begraafplaats bij de Brink.

Namens de familie De Bloois werden bloemen gelegd bij het Piet de Springer monument
Op zaterdag 25 april 2020 is de heer De Bloois overleden.…

Omwonenden van de School met de Bijbel in Langbroek zijn boos over de uitbreiding van de school. Ze zijn onder meer bang dat ze na de nieuwbouw uitkijken op een grote, blinde muur.

De buurtbewoners stuurden een brief aan het gemeentebestuur met een aantal forse bezwaren. De school op reformatorische grondslag mag uitbreiden om de extra leerlingen, die zich onder meer uit Werkhoven hebben aangemeld, te kunnen opvangen. De omwonenden zijn ook bang dat de school, die zich meer en meer als regioschool profileert, in de toekomst nog verder zal groeien.…


Current track

Title

Artist

Background