Leersum

Ondanks twee plofkraken, waarvan één geslaagde, heeft AH Leersum toch weer een geldautomaat. Een half jaar lang hebben klanten niet kunnen pinnen, maar AH heeft besloten deze service weer aan de klanten te verlenen. Diverse alternatieven zijn overwogen, maar dit bleek toch de veiligste optie.

Aan De Tienden in Leersum is dit speeltoestel verwijderd vanwege de onveilige situatie. Het toestel is dusdanig versleten dat reparatie niet meer mogelijk is. Helaas wordt er geen speeltoestel teruggeplaatst omdat het budget hiervoor volgens de gemeente niet toereikend is.

Zondagavond werd een 41-jarige Leersummer aangehouden na de mishandeling van de huidige vriend van zijn ex-parner in Amerongen. De man is ingesloten voor verhoor. Er zal ook proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt wegens het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank.

Op maandag 16 juli, tussen 14u en 16u, organiseren de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Leersum, en HCC! Seniorenacademie weer een Inloop Digitale Hulp. U kunt langskomen voor praktische hulp of om tips uit te wisselen over het werken met tablet, smartphone of e-reader. Neem uw opgeladen tablet, smartphone of e-reader mee. De bibliotheek bevindt zich op […]

Bloemencorso voorzitter Hans Charvat en Bloemenkoningin Gerina van der Sijs te gast in de laatste Edison Show voor de zomerstop. Een gezellig en uitgebreid gesprek over het veranderende Bloemencorso, Dahlia’s uit Frankrijk en een Bloemenkoningin die mee helpt met laswerk aan een wagen.

De brandweer van Leersum verzoekt mensen die met dit mooie weer naar Bosbad Leersum gaan om niet met de auto te komen. De grote hoeveelheid voertuigen zorgt voor problemen. Omdat brandweerwagens nou eenmaal groot zijn, hebben de hulpdiensten de ruimte nodig om bij calamiteiten in aktie te kunnen komen.

Wethouder Rob Jorg en Rein Zwaan van Staatsbosbeheer hebben het Beleefpad op Landgoed Broekhuizen in Leersum heropend. De panelen langs het pad zijn aangepast en opgefrist. Bij de Tombe van Nellesteijn en de verdwenen schaapskooi zijn panelen geplaatst.

Wethouder Chantal Broekhuis opende maandag het groene speelplein van de Christelijke Basisschool De Schakel in Leersum. De openingshandeling was ludiek: zij nam samen met enkele kinderen de evenwichtsbalk en de schommel van de speelplaats in gebruik. In de meivakantie verwijderde basisschool De Schakel circa 800 stoeptegels en verving deze door een prachtige groene speelhoek. ‘Een […]

De Uilentoren werd in 1904 geplaatst in het toenmalige Lombokpark en gebruikt als uitkijktoren. In 1966 bleken vier jonge fotografen van elders, die wel eens opdrachten in Leersum uitvoerden, de uil te hebben meegenomen. Eén van hen: ,,We waren die dag vroeg klaar en liepen rond met plannen om een persiflage te maken van West […]

Op maandag 18 juni, tussen 14u en 16u, organiseren de Bibliotheek Z-O-U-T, vestiging Leersum, en HCC! Seniorenacademie weer een Inloop Digitale Hulp. U kunt langskomen voor praktische hulp of om tips uit te wisselen over het werken met tablet, smartphone of e-reader. Neem uw opgeladen tablet, smartphone of e-reader mee. De bibliotheek bevindt zich op […]


Current track
Title
Artist

Background