Leersum

De rechtbank te Utrecht veroordeelde maandag Lorenzo S. tot tien jaar cel vanwege het doden van zijn vriendin Dunja. De man kreeg geen tbs met dwangverpleging opgelegd, zoals het Openbaar Ministerie wel had geëist.

Lorenzo mishandelde begin vorig jaar de oud-inwoonster van Leersum zeer ernstig. Hij schopte haar tegen het hoofd, sloeg haar en kneep haar keel dicht. Dunja overleed vier dagen later aan haar verwondingen.

De rechtbank was er maandag van overtuigd dat S. daarvoor verantwoordelijk is.…

Voetbalvereniging HDS uit Leersum heeft samen met de plaatselijke AH-supermarkt een bezorgservice opgezet voor mensen die niet zelf boodschappen kunnen doen.

De aan huis gebonden inwoners kunnen via telefoon of een formulier hun bestelling doorgeven. Vervolgens halen jeugdleden van HDS de boodschappen bij de supermarkt, om ze vervolgens bij de mensen thuis te brengen. Uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen.…

Nadat eerder al de heropening van bosbad Leersum kon worden gemeld, laat nu ook het Laco-zwembad in Driebergen weten dat bezoekers binnenkort weer welkom zijn.

Bosbad Leersum gaat op 29 mei open, Laco-zwembad De Zwoer in Driebergen heropent een dag later. Althans: het buitenbad. Vanwege de coronamaatregelen blijft het binnenbad voor publiek gesloten.

Wethouder Chantal Broekhuis reageert op Twitter verheugd op de heropening van de beide zwemaccommodaties.…

Op 29 mei opent Bosbad Leersum de deuren. Het beleidsteam van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft hiervoor toestemming gegeven.

Het bosbad volgt daarbij uiteraard het protocol zoals opgesteld door de zwembadbranche. Zwemmers moeten vooraf reserveren en krijgen dan een half uur per persoon. Dat is 25 minuten om te zwemmen, vijf minuten om het bad te verlaten. Per half uur kunnen 24 zwemmers het water in. De douches zijn uiteraard gesloten.

Voor meer informatie, onder meer over openingstijden en hoe te reserveren, zie de site van het bosbad.…

Vanaf maandag loopt het proces tegen de vermeende dader Lorenzo S., die ervan verdacht wordt zijn ex-vriendin Dunja te hebben mishandeld met de dood tot gevolg.

De 23-jarige vrouw kreeg stompen en trappen tegen haar hoofd, enkele dagen later overleed ze als gevolg van de verwondingen. Lorenzo ontkent de doodslag, hoewel de politie hem naast de zwaargewonde Dunja aantrof.

Het incident speelde februari vorig jaar. Ongeveer een jaar later, februari dit jaar dus, werd de vader van Dunja voor zijn huis in Leersum vermoord.…

Bewoners van de verzorgingstehuizen in Amerongen en Leersum kregen op Bevrijdingsdag een muzikale verrassing. Jeanine Roos verzorgde samen met haar zus Carine en hun elfjarige nichtje Josephine een kort optreden op vijf locaties, met voor de oudere bewoners bekende songs.

Het idee kwam via VOORAL, het initiatief dat zich inzet voor de Heuvelrug-dorpen Amerongen en Leersum. De bewoners genoten zichtbaar van het optreden, vooral toen de groep het Wilhelmus en een Vera Lynn-klassieker zong.

Het is een moeilijke periode voor bewoners van de zorginstellingen, bezoek is immers niet toegestaan. Gelukkig zien we op allerlei plaatsen initiatieven om het isolement iets te verzachten.…

De Leersumse middenstand heeft een gezamenlijke video gemaakt. Doel van de video is om als ondernemers eenheid uit te stralen. De middenstand in Leersum richt zich tevens tot hun dorpsgenoten. De ondernemers zeggen zich meer dan ooit verbonden te voelen, met elkaar, met het dorp en met de klanten. Tot slot worden inwoners gevraagd lokaal te kopen.…

In het kader van 75 jaar bevrijding plaatst Tijdlijn van Leersum sinds vorige maand de exemplaren van het krantje “Victorie” uit april 1945. Iedere dag een nieuw krantje van diezelfde dag, maar dan van 75 jaar terug.

Er is via de site ook een film te zien over hoe de gemobiliseerde militairen in Leersum leefden. U vindt de site van Tijdlijn van Leersum via https://tijdlijnvanleersum.jouwweb.nl/ De Tijdlijn van Leersum is een initiatief van de Historische Vereniging Leersum.…

Voor één inwoner van Leersum was Koningsdag 2020 een wel heel feestelijke dag. Hij of zij won bij de trekking van de Staatsloterij een megaprijs: de Kroonprijs. Dat betekent twintig jaar lang een bedrag van 250.000 euro belastingvrij op je rekening.

Het dorp gist naar de identiteit van de nieuwe miljonair. Het winnende lot is in elk geval niet verkocht bij de plaatselijke lotenverkoper, de Vivant-vestiging in het centrum van het Heuvelrug-dorp.…

Donderdagmiddag stond een gebouw in brand aan de Maarsbergseweg in Leersum. Het ging om een schuurbrand waarbij de zonnepaneleninstallatie beschadig was. Het team brandonderzoek is aanwezig geweest om de oorzaak van de brand te achterhalen.…


Current track

Title

Artist

Background