Maarn

De verzamelcontainers PMD en papier op het Buntplein in Maarn zijn door de gemeente weggehaald.
De containers stonden al op de nominatie om verwijderd te worden. Oorspronkelijk stonden ze naast het oude pand van de Spar, dat later de tijdelijke locatie voor de PLUS supermarkt werd. Een logische plek voor afvalcontainers. Toen de PLUS in het nieuwe pand aan de Raadshuislaan trok, zijn daar ook verzamelcontainers geplaatst. Daarmee verloren de containers op het Buntplein een belangrijk deel van hun nut: vrijwel iedereen in de buurt heeft immers de beschikking over een kliko voor PMD en voor papier, en tegenwoordig geldt dit ook voor bewoners van het buitengebied van Maarn. De containers op het Buntplein werden de laatste tijd vooral gebruikt voor bedrijfsafval – wat uiteraard niet de bedoeling is.…

Het plan om de bibliotheken in Maarn en Amerongen te sluiten is van tafel. Dat heeft wethouder Waaldijk gezegd in de gemeenteraadsvergadering.
Vanwege door de gemeente Utrechtse Heuvelrug aangekondigde bezuinigingen zouden de bibliotheken moeten sluiten.
Wethouder Boonzaaijer liet eerder in De Volkskrant al weten, dat het college er over nadacht om het idee van de bibliotheeksluitingen niet verder uit te werken.
Actiegroep Red de Bieb startte een petitie om de bibliotheken in Maarn en Amerongen te behouden.…

In Maarn is er een vernieling gepleegd aan een auto die geparkeerd stond op de Acacialaan. Tijdstippen: tussen zaterdag 6 juli 18.00 uur en zondag 7 juli 08.50 uur. Weet u hier meer over? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844…

Als vervolg op het KAMM convenant heeft de raad het stedenbouwkundig kader voor de ontwikkeling op landgoed Huis te Maarn goedgekeurd. Hierin is vastgelegd dat de eigenaren van het landgoed streven naar een structurele verhoging van het beheerbudget en daarvoor drie woningen in erfpacht willen uitgeven. Het college van burgemeester en wethouders van de Utrechtse Heuvelrug stemmen nu in met het ontwerpbestemmingsplan en geven dat vrij voor inzage.

Met de ontwikkelingen willen de eigenaren ook de mogelijkheid voor bijeenkomsten van bijvoorbeeld vrijwilligers of voor educatie, die nu nog in het hoofdhuis zijn, graag elders onderbrengen op het landgoed en combineren met een berging voor opslag van onderhoudsmateriaal. Elders op het landgoed worden bovendien de bedrijfsbestemmingen “Houthandel” en “Smederij” verwijderd en omgezet in wonen en natuur.…

Op donderdag 27 juni jl. heeft de raad het raadsvoorstel “Uitgangspunten en voorbereiding gebiedsontwikkeling Trompplein en Breeschotenlaan inclusief MFA Maarn en woningbouw “ aangenomen. De voorwaarden daarbij werden middels een amendement, ingediend door VVD, OPEN, D66, CDA en CU, aangenomen met tegenstemmen van SGP en BVH. Op 13 punten werden de voorwaarden aangepast of vernieuwd. Enkele belangrijke punten daaruit:
– Er dient een representatieve stuurgroep te worden samengesteld die de belangen van de diverse stakeholders recht doet.
– Er moet een integrale oplossing worden gevonden voor verkeer en parken
– Uitgangspunt is een volwaardige sporthal die zeven dagen per week beschikbaar is en op voorwaarde van een structureel dekkende exploitatie.
– De mogelijkheden van een bibliotheekfaciliteit met inbreng van bibliotheek ZOUT, scholen en vrijwilligers wordt verkend.…

Maandagochtend is er in Maarn een insluiper gesignaleerd in een woning aan de Driespronglaan. Helaas was de vogel gevlogen, aldus de politie, die een zoekslag maakte in de ruime omgeving. Helaas zonder resultaat. Mogelijk was het ook écht een verward persoon maar hoe dan ook: hij was niet welkom!, zo laat de politie weten.…

Eind juni is er in Maarn een oude dame benaderd door een man die pannensets en messensets te koop aanbood. U raadt het al: foute boel. Veel geld armer en enkele (waardeloze) sets rijker.
Wees alert op dit soort praktijken en waarschuw uw ouders bijvoorbeeld daar ook voor, zo waarschuwt de politie.…

Op aanwijzen van een oplettende burger controleerde een politie-agent in Maarn een man die een waslijst aan vermogensdelicten op zijn naam had staan. Hij rende opeens weg, maar verloor van de agent. Hij bleek inbrekerswerktuigen bij zich te hebben.
Mogelijk heeft hij al toegeslagen in Maarn.…

Een auto die al langere tijd geparkeerd staat langs de Amersfoortseweg in Maarn, lijkt de politie min of meer gedumpt. De gemeente is er mee bezig om de wagen weg te halen. I.v.m. juridische procedures duurt dat nog even.…

Afgelopen week werd door een alerte getuige melding gedaan van een fietsendiefstal bij station Maarn. De politie zoekt de eigenaar van een rode fiets.
Een aangifte is echt nodig om de verdachten strafrechtelijk te vervolgen, zo meldt de politie.
Inmiddels is de politie ook in bezit van een tweede fiets die vanaf het station werd gejat.…


Current track

Title

Artist

Background