Maarsbergen

Wethouder Chantal Broekhuis van Utrechtse Heuvelrug was vanochtend bij de kickoff van Techniekonderwijspact 2020. Het Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode Onderwijs werken samen met MBO Amersfoort en het bedrijfsleven aan leer-en werkplekken voor kinderen in de techniek.…

5 techniekscholen, o.a. in Maarsbergen en Doorn, zetten de komende jaren samen met het bedrijfsleven en regionale MBO techniek stevig op de kaart van het voortgezet onderwijs.
Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft haar goedkeuring gegeven aan de plannen van Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o.
De deelnemende scholen zijn; het Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode onderwijs in Doorn. In de regio Amersfoort, Nijkerk, Hoevelaken, Maarsbergen en Doorn komt hiervoor de komende 4 jaar ruim 10 miljoen euro beschikbaar.
De start vindt plaats op woensdag 22 januari. Meer informatie is te vinden op: www.techneteemland.nl…

Voor een poging tot beroving in Maarn is een 17-jarige verdachte opgepakt. Op woensdag 20 november besteedde het programma Bureau Hengeveld bij RTV Utrecht aandacht aan de poging tot straatroof. Die vond op donderdag 31 oktober plaats in de buurt van het station in Maarn.

De 17-jarige jongen uit Maarsbergen kon worden opgepakt naar aanleiding van de uitzending. Het slachtoffer, een jongen van 16, wilde ’s avonds laat wegfietsen toen hij opeens werd tegengehouden door de straatrover. Hij moest zijn draadloze oordopjes afgeven, maar weigerde. Toen het slachtoffer weg wilde fietsen, rende de dader achter ‘m aan en gaf enkele trappen tegen de fiets van het slachtoffer.…

Vijf techniekscholen, onder andere in Maarsbergen en Doorn, zetten de komende jaren samen met het regionale MBO en bedrijfsleven techniek stevig op de kaart van het voortgezet onderwijs.

Het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap heeft haar goedkeuring gegeven aan de plannen van Sterk Techniekonderwijs Amersfoort e.o. De deelnemende scholen zijn het Van Lodenstein College, Corlaer College, Het Element, Vakcollege Maarsbergen en Beukenrode onderwijs in Doorn. Daardoor komt in de regio Amersfoort, Nijkerk, Hoevelaken, Maarsbergen en Doorn hiervoor de komende vier jaar ruim 10 miljoen euro beschikbaar.

De feestelijke start vindt plaats op woensdag 22 januari. Meer informatie op www.techneteemland.nl

Er komt toch een onderzoek naar een mogelijke overkapping van de nog aan te leggen tunnelbak in Maarsbergen. Dat gebeurt na druk van bewoners van de Engweg.

Eerder werd, na een rapport van bureau Royal HaskoningDHV, voorgesteld om van een tunneldak af te zien. De provincie maakte een draaiing na de vragen van SGP-statenlid Bertrick van den Dikkenberg. Hij stelde de vragen mede namens de fracties van D66, Partij van de Arbeid en ChristenUnie.

De gedeputeerde gaat nu de mogelijkheden van een eenvoudiger en goedkoper tunneldak bij de Engweg onderzoeken.…

In de week van 25 november wordt een verhoogde middengeleider aangelegd in de Woudenbergseweg (N226) in Maarsbergen. De middengeleider komt ter hoogte van de benzinestations Shell Express en TinQ.
In de huidige situatie is er in beide richtingen sprake van ongewenst links afslaand verkeer. Dat leidt tot verkeersonveilige situaties en kop-staartbotsingen. Een hoge, niet overrijdbare middengeleider voorkomt dat het verkeer kan afslaan naar de andere kant van de weg.

Om de overlast voor het verkeer te beperken, werkt de aannemer alleen ’s avonds en ’s nachts, tussen 20:00 uur ’s avonds en 05:00 uur de volgende ochtend. De werkzaamheden starten maandagavond 25 november om 20:00 uur en duren tot vrijdagochtend 29 november, 05:00 uur.
Tijdens de avond- en nachtwerkzaamheden is de weg afgesloten voor verkeer.…

Zondagmiddag rond 15:27 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A12 bij Maarsbergen. Het ging om een behoorlijke aanrijding. Één persoon zat nog in de auto. De brandweer Maarn-Maarsbergen heeft eerste hulp verleend en maatregelen genomen, zodat de ambulance de persoon over kon nemen.…

Dinsdagochtend hebben politieagenten een uurtje gestaan bij de rotonde komende vanaf de Woudenbergseweg richting Maarsbergen. In dit uur zijn er 42 bekeuringen uitgeschreven voor het rijden op of over het verdrijvingsvlak. Er waren automobilisten die al spookrijdend en over het verdrijvingsvlak de file wilden passeren. De bekeuring bedraagt 240 euro.…

Maandagavond rond 18:46 uur werd de brandweer opgeroepen vanwege een mogelijke brand bij jeugdzorgorganisatie Intermetzo aan de Valkenheide in Maarsbergen. Toen de brandweerlieden arriveerden bleek er geen sprake van brand te zijn. Oorzaak van de melding bleek veroorzaakt door deodorant. Op 3 november moest de brandweer ook al uitrukken naar Intermetzo, oorzaak was toen een ingedrukte handmelder.…

Zaterdagmiddag rond 12:17 uur werd de brandweer opgeroepen vanwege een mogelijke brand bij jeugdzorgorganisatie Intermetzo aan de Valkenheide in Maarsbergen. Toen de brandweerlieden arriveerden bleek er geen sprake van brand te zijn. Oorzaak van de melding bleek een ingedrukte handmelder.…


Current track

Title

Artist

Background