Maarsbergen

Een ernstige aanrijding op de A12 ter hoogte van Maarsbergen kostte vrijdagmorgen het leven aan een bestuurder. Het ongeluk vond plaats rond zonsopgang.

Een bestuurder koos de verkeerde rijrichting en botste daar frontaal op een tegemoetkomende auto. Eén inzittende van die auto is overleden, een andere inzittende is met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De spookrijder raakte ook gewond, hij werd  door de politie aangehouden.

De A12 richting Arnhem was geruime tijd afgesloten. De politie deed ter plaatse onderzoek naar de toedracht.…

Raadslid Karin Oyevaar heeft voor de avond van de raad van deze donderdag vragen gesteld over de situatie in Maarn. D66 constateert dat de toegezegde kwartaalrapportage over de voortgang van het MFA-project ontbreekt.

Het gaat om de plannen om te komen tot een multifunctionele accommodatie, waarin plaats is voor educatie, sport, cultuur, ontspanning en ontmoeting. In september zegde het college toe elke drie maanden een update te geven, maar dat is niet gebeurd. D66 kan begrijpen dat de coronacrisis voor vertraging zorgt, maar het is nu toch wel tijd voor nieuwe informatie.

De partij vraagt ook of het capaciteitsonderzoek naar sportaccommodaties van invloed kan zijn op het MFA-traject in Maarn.

 …

Op de HofterHeideweg/Wijkerweg in Maarsbergen heeft de politie gedumpt afval aangetroffen. Het gaat om een kunststof plafond en een laminaatvloer. De politie is op zoek naar getuigen om de dader te kunnen achterhalen.…

Op de HofterHeideweg/Wijkerweg in Maarsbergen heeft de politie gedumpt afval aangetroffen. Het gaat om een kunststof plafond en een laminaatvloer. De politie is op zoek naar getuigen om de dader te kunnen achterhalen.…

Vanaf vrijdag 3 april is de Parallelweg in Maarsbergen, ter hoogte van Altena, afgesloten tot en met woensdag 8 april. Dit is vanwege het plaatsen van bermtegels. Aanwonenden kunnen wel hun woning bereiken, net als de hulpdiensten.
Het verkeer wordt omgeleid.…

Maandagmiddag rond 15:05 uur werd de brandweer opgeroepen vanwege een mogelijke brand bij jeugdzorgorganisatie Intermetzo aan de Valkenheide in Maarsbergen. Toen de brandweerlieden arriveerden bleek er geen sprake van brand te zijn. Oorzaak van de melding bleek een ingedrukte handmelder.…

Zaterdag 28 maart gaat de inzameling van oud papier binnen de bebouwde kom in Driebergen (Zuid) en Maarn en Maarsbergen niet door.
Het oud papier wordt nu ingezameld op:
Maandag 30 maart: in Driebergen (Zuid)
Dinsdag 31 maart: in Maarn en Maarsbergen…

Een 12-jarige jongen uit Maarssen is op maandag 9 maart beroofd van apparatuur. Hij werd bedreigd met een mes. De politie wil graag spreken met getuigen.
Op maandagmiddag iets na 15.00 uur fietst de jongen met een vriend over de Woudenbergseweg in Maarsbergen. Ter hoogte van het spoor worden ze klemgereden door een drietal jongens. Ze staan voor de dichte spoorbomen stil. Om de groep heen staan ook meerdere weggebruikers te wachten voor het spoor. De daders bedreigen hun slachtoffers met een steekwapen en eisen apparatuur. Daarna gaan de drie ervandoor. Het gaat om één jongen met een blanke huidskleur, één met een Aziatisch uiterlijk en één met een donkere huidskleur. Ze zijn alle drie rond de 13 jaar oud.…

Het ontwerp voor de inpassing van de spoorwegtunnel van de N226 heeft vertraging opgelopen.

In het geluidonderzoek is er met de verkeerd gehanteerde maximumsnelheden als uitgangspunt gerekend. Het gaat om snelheden op de toekomstige provinciale weg onder het spoor, de Tuindorpweg en de Haarweg.

Deze verkeerde uitgangspunten zijn ook in een aantal andere onderzoeken gebruikt, zoals het onderzoek luchtkwaliteit en trillingen. Deze onderzoeken moeten dus ook aangepast worden op basis van de juiste snelheid.

Hierdoor ontstaat een vertraging van ca. 7 weken, waardoor de vaststelling van het ontwerpinpassingsplan (PIP) op 9 juni plaats zal vinden in plaats van medio april. Deze vertraging heeft vooralsnog geen invloed op het moment van vaststelling van het PIP in december en op de start van de werkzaamheden buiten.…

Zaterdagavond rond 20:14 uur werd de brandweer opgeroepen vanwege een mogelijke brand bij jeugdzorgorganisatie Pluryn/Intermetzo aan de Valkenheide in Maarsbergen. De brandweer laat weten dat het ging om een ongewenste melding die onderweg naar de kazerne al afgemeld werd. Op 12 november afgelopen jaar bleek een melding bij Intermetzo veroorzaakt door deodorant. Op 3 november 2019 moest de brandweer ook al uitrukken naar Intermetzo, oorzaak was toen een ingedrukte handmelder.…


Current track

Title

Artist

Background