Overberg

Vakantiepark Amerongse Berg behoort tot de tien beste vakantieparken van ons land, zo oordeelde reviewsite Zoover. Het park veroverde ook de voorgaande twee jaar een plaats in de top tien.

De Amerongse Berg in Overberg is onderdeel van Landal GreenParks en ligt in de prachtige omgeving aan de oostzijde van de Heuvelrug. Op het familiepark is genoeg te doen voor alle leeftijden, zowel op het park als in de omgeving. Nieuw is het Kabouterpad. Diep in de bossen wonen kabouters in kleine huisjes. Ze zijn altijd druk in de weer en de kinderen van het park kunnen meedoen.

Landal Amerongse Berg werd met een beoordeling van 9,45 zevende in het Zoover-overzicht. Dit op basis van vele honderden reviews.…

Nicole Recourt ‘bevrijdde’ zoals ze het zelf zegt haar moeder uit een tehuis. Op haar Facebook-pagina doet ze het hele verhaal uit de doeken. Bij 90 in de Regio vertelde de inwoonster van Overberg over de crowdfundingactie.

De familie had een prachtige plaats kunnen regelen in een particulier verzorgingstehuis. Door een opeenstapeling van omstandigheden en gebeurtenissen veranderde de hemel in een hel. De moeder van Nicole ging steeds verder achteruit. Half juni was de maat vol voor Nicole, ze besloot haar moeder in huis te nemen. Dat is pittig natuurlijk, hoe kun je een dementerende, oudere mevrouw goed verzorgen?

Moeder in het tehuis laten, zou tot een spoedig levenseinde leiden. Ze was de afgelopen maanden al zo achteruitgegaan. zowel geestelijk als lichamelijk.…

Boswachter Corien Koreman vertelt in het Reformatorisch Dagblad over haar wandeling in het gebied van de Amerongse Berg: ‘Het leukste aan deze route is de afwisseling. Loop je op het ene moment nog door het dichte bos, het volgende moment sta je opeens op een open stuk heide of kijk je uit op de watervogels in het markante Egelmeer.’

*

Roel Wever, oud-burgemeester van Wijk bij Duurstede, is voorgedragen als burgervader van Heerlen. De VVD-er is in de Limburgse stad de opvolger van Emile Roemer, die de laatste tweeëneenhalf jaar de post waarnemend invulde. De 57-jarige Wever werkte ook in Kerkrade, Hillegom en Wijchen.…

Jongstleden maart ontdekte de politie een mega-drugslab in Overberg. Het lab werd gebruikt voor de productie van amfetaminen.

Het was werkelijk een zootje. De ruimte stond blank met centimeters hoge chemische vloeistof. De gemeente Utrechtse Heuvelrug puzzelt nu of de schade van het opruimen kan worden verhaald. Natuurlijk zullen de boeven aansprakelijk worden gesteld, maar of daar wat te halen valt ….

Het gaat naar verwachting om vele tonnen, meldt het college. Tja, wie gaat dat uiteindelijk betalen? Zoete lieve Gerritje in elk geval niet……

AD editie Heuvelrug brengt het nieuws over een aangereden voetganger bij de oprit van de A12 te Driebergen. De wandelaar werd geschept door een auto, die de snelweg wilde oprijden. De aanrijding vond woensdagavond plaats. Het slachtoffer is zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht.

Het drugslaboratorium mag dan ontmanteld zijn, Overberg is nog niet verlost van de naweeën. De Kaap/Stichtse Courant weet dat de bodem in de omgeving van het perceel aan de Spoorlaan ernstig is verontreinigd. Het is niet waarschijnlijk dat de eigenaar van het perceel financieel zal bijdragen aan sanering van het vervuilde terrein.

Bronnen: AD editie Heuvelrug; De Kaap/Stichtse Courant…

De mogelijke komst van windmolens stuit op steeds meer verzet. De enorme hoogte is een heet hangijzer, maar de vraag is ook of de gemeenten de turbines echt nodig heeft om de doelstellingen te behalen.

Maandag werd er in de raad van Utrechtse Heuvelrug gesproken over de regionale energie strategie. De gemeenten en waterschappen verenigd in de U16 stelden de RES op om zo te kunnen voldoen aan de oplegde klimaatdoelstellingen.

Er is vooral discussie over de mogelijke plaatsing van windmolens. Omdat er in onze regio niet zoveel wind is, zouden de windmolens erg hoog moeten worden. Het zou gaan om bouwwerken tot 250 meter hoogte.

De CDA-fractie voelt sowieso niets voor plaatsing van hoge windmolens. De klimaatdoelstellingen kunnen volgens de partij ook op een andere manier bereikt worden.…

Inwoners van Amerongen en Overberg stonden zaterdag keurig te wachten om klein chemisch afval in te leveren. Maar helaas; een misverstand in de communicatie was er de oorzaak van dat de inzamelaar niet aanwezig was. De inzamelaar komt zaterdag 9 mei naar Amerongen en Overberg.
Zaterdag 9 mei kunnen inwoners van Amerongen en Overberg klein chemisch afval inleveren.
In Overberg op de Haarweg, 09.00-10.15 uur.
In Amerongen op de Pr. Beatrixlaan, bij Koenestraat, 10.45-12.00 uur…

Zaterdag 4 april gaat de inzameling van oud papier in de bebouwde kom van Amerongen, Leersum en Overberg niet door. Er zijn nieuwe ophaaldata gepland: vrijdag 3 april in Amerongen, maandag 6 april in Overberg en woensdag 8 april in Leersum.…

De politie heeft woensdag in Overberg een drugslab voor de productie van amfetamine ontdekt. Een 51-jarige man uit Overberg is aangehouden. Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), is begonnen met het ontmantelen van het drugslab.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen het lab op het spoor nadat ze eerder die dag in een bestelbus allerlei spullen aantroffen die ook gebruikt worden bij de productie van synthetische drugs. Ze roken bovendien een sterke chemische lucht in de auto.
De agenten controleerden de bestelbus omstreeks 10.00 uur in Nieuwer ter Aa, omdat ze vermoedden dat de bus valse kentekenplaten voerde. Dat vermoeden bleek juist en bij de controle van het chassisnummer bleek ook dat de bus eerder dit jaar in Waddinxveen was gestolen.…

Een bestuurder is dinsdagmiddag rond 17:45 uur zwaargewond geraakt bij een eenzijdig auto-ongeluk in Overberg.

De auto botste langs de Parallelweg tegen een boom. De brandweer heeft de inzittende bevrijd, deze werd met onbekende verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het is onduidelijk waardoor het ongeluk heeft kunnen gebeuren.…


Current track

Title

Artist

Background