Utrechtse Heuvelrug

D66, OPEN, VVD en ChristenUnie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug hebben een motie ingediend om een JA/JA sticker in te voeren, om verspreiding van ongeadresseerd reclamedrukwerk terug te dringen. In de nieuwe opzet zouden alleen brievenbussen met zo’n JA/JA sticker reclamefolders mogen ontvangen.

Opvallend is dat de VVD zich heeft aangesloten bij de motie. Bij een eerdere motie eind 2017, ingevoerd door D66 en OPEN, plaatste toenmalig raadslid Rob Jorg nog een kritische kanttekening. De motie zou met het oog op naderende gemeenteraadsverkiezingen meer op hebben met partijprofilering dan met duurzaamheid.

Partij voor de Dieren

De recent gestarte werkgroep Utrechtse Heuvelrug van de Partij voor de Dieren, nog niet in de raad, laat in een reactie weten verheugd te zijn over de motie.…

De gemeente Utrechtse Heuvelrug verkoopt haar interne kunstcollectie. In de collectie zitten kunstwerken van regionale en landelijke kunstenaars, maar ook antieke objecten zoals een staand horloge, bureaus en lampen. Ongeveer 120 kunstwerken en objecten worden de komende tijd – op meerdere momenten – aangeboden via Veilinghuis Korst van der Hoeff op twee locaties in ‘s Hertogenbosch. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen kunst en antiek en inboedel en curiosa. Alle objecten staan ook online. De kunst van de gemeente is de afgelopen decennia aangekocht of verkregen en wordt nu weer beschikbaar gesteld aan de samenleving. Een volledig overzicht van de collectie is te vinden op de website van Veilinghuis Korst van der Hoeff.

Er zijn drie zaalzittingen op maandag 18, dinsdag 19 en woensdagavond 20 november, vanaf 19.00 uur.…

Jaarlijks ruimt een aannemer het blad via een vaste route. De aannemer ruimt het blad in verschillende rondes op, verspreid over de periode dat het blad valt. Bij het bladruimen staat de veiligheid, vooral op wegen en fiets- en wandelpaden, voorop.

Vanaf maandag 18 november t/m vrijdag 20 december worden alle straten volgens planning ‘veegschoon’ opgeruimd.

Wat u moet weten

Waar blad volgens planning is geruimd, wordt niet nogmaals geruimd.
Blad niet tegen of achter obstakels neerleggen.
Als in uw straat het bladruimen plaatsvindt, graag geparkeerde auto’s verwijderen.
Pas uw snelheid aan als u ziet dat er werkzaamheden plaatsvinden.
De planning kan uitlopen door weersomstandigheden

De gemeente vraagt inwoners zoveel mogelijk bladafval in hun GFT-container te doen. Deze container wordt in november wekelijks geleegd.…

Het college van burgemeester en wethouders van Utrechtse Heuvelrug heeft besloten om voor de jaarwisseling vuurwerkvrije zones aan te wijzen, waar het verboden is vuurwerk af te steken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur. Dit zijn locaties waar kwetsbare groepen mensen wonen, dieren verblijven en locaties waar eerder sprake was van schade en overlast door het afsteken van vuurwerk:

Seminarieterrein in Driebergen-Rijsenburg
Kinderboerderij ’T Woelige Nest in Driebergen-Rijsenburg
Kinderboerderij Knuffelweide in Amerongen
Bartiméus in Doorn
Schoolpleinen van de basisscholen in de gehele gemeente
Rondom bejaarden- en verzorgingstehuizen in de gehele gemeente

Met het instellen van deze vuurwerkvrije zones wil het college inwoners vragen rekening te houden met de kwetsbare groepen en dieren in de gemeente.…

Waterpijpcafé’s worden steeds populairder en zijn risicovol als het gaat om gevaar voor brand en de volksgezondheid, overlast en ondermijnende activiteiten, zo vindt het college van burgemeester en wethouders van Utrechtse Heuvelrug. Met het opnemen van een vergunningplicht in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is het exploiteren van deze branche voortijdig gereguleerd.

Burgemeester Frits Naafs: “Het opnemen van een vergunningplicht voor waterpijpcafé’s zorgt voor meer grip op deze risicovolle branche en het voorkomen van potentieel ondermijnende activiteiten”.…

De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft de opdracht om de komende jaren meer woningen te realiseren. Vooral in het sociale- en middensegment is de behoefte aan woningen groot, denk hierbij aan jongeren, starters en senioren.
D66 wil de nieuwe huizen graag sneller gebouwd zien. Dit biedt volgens de partij een kans om eenmalig opbrengsten te realiseren door gemeentegrond te verkopen, zoals de voormalige gemeentewerven in Doorn, Leersum en Maarn. Deze staan al lang leeg of liggen braak. En dat terwijl de wachtlijsten bij corporaties lang zijn.…

De OZB-verhoging is teruggebracht van 17% naar 12%. VVD, BVH Lokaal, CDA en SGP hebben gezamenlijk een amendement aangenomen dat daarvoor zorgde. Het college moet met een verminderde OZB van €556.000 genoegen nemen.
De beperking van de OZB-stijging is gerealiseerd door een extra bezuiniging van € 100.000 op de gemeentelijke inkoop en het afromen van het overschot voor het jaar 2020, van € 656.000 naar € 200.000.…

Het college van burgemeester en wethouders van Utrechtse Heuvelrug wil een verbod op het gebruik van lachgas in de openbare ruimte. Het college bestempelde bij beantwoording van raadsvragen in juni de toename van recreatief gebruik van lachgas al als zorgwekkend. Per 1 januari 2020 is de verkoop en het gebruik van lachgas verboden als dit hinder of overlast veroorzaakt in de openbare ruimte. Dit wil het college opnemen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De verordening is in december 2018 voor het laatst vastgesteld en wordt nu geactualiseerd.

Burgemeester Frits Naafs: “Het gebruik van lachgas is een zorgwekkend fenomeen dat vraagt om aandacht van eenieder. De toegevoegde verbodsbepaling helpt ons om op te treden tegen excessen in de openbare ruimte, maar het is in onze ogen slechts een begin.…

Het fietspad langs de Traayweg is verbreed. De gemeenten Zeist, Utrechtse Heuvelrug en Woudenberg kregen subsidie van de provincie Utrecht om dit tracé te verbeteren. Op deze manier werken provincie en gemeenten samen aan het veiliger, comfortabeler en sneller maken van het Regionaal fietsnetwerk.

Nieuw zijn de glasparels in het beton die oplichten als het licht er op valt. Het tracé is gezamenlijk en gelijktijdig door de 3 gemeenten uitgevoerd door dezelfde aannemer. De provincie moedigt het aan om fietsroutes die door verschillende gemeenten lopen gezamenlijk aan te pakken zodat consequent dezelfde inrichting wordt toegepast.

Het tracé loopt tussen de komgrens bij de begraafplaats in de gemeente Utrechtse Heuvelrug en de Provincialeweg N224 in de gemeente Woudenberg. Het bestaande fietspad was te smal om elkaar goed te kunnen passeren en gezien de hoeveelheid fietsers is het fietspad verbreed van 1,60 naar 3 meter breed.…

Tijdens het het huiskamerfestival Gluren op de Heuvelrug stelt Regio90 de studio open voor publiek, met niemand minder dan Van Piekeren als live artiest!

De verhalenverteller en zanger jaagt alweer een kwart eeuw achter zijn muzikale droom aan. Nu zijn dochter gaat trouwen kan hij eindelijk met een gerust hart doorbreken. Met zijn rauwe, doorleefde stem neemt hij je mee in zijn wereld. Iedereen mag alles van hem weten.

Voor luisteraars en fans is dit natuurlijk een uitgelezen kans want aanstaande zondagmiddag, 17 november, kan iedereen aanschuiven in de studio om hierbij te zijn. Van Piekeren vertelt en geeft 4 muzikale live optredens. Hij wordt muzikaal begeleid door gitarist Johan Fransen. Kom dus gluren bij 90FM!

Huiskamerfestival

Ter afsluiting van de Nationale Kunstweek verandert de hele Utrechtse Heuvelrug in een groot festivalterrein: Gluren op de Heuvelrug.…


Current track

Title

Artist

Background