Wijk bij Duurstede

Vanwege de coronasituatie gaan de geplande Energietafels niet door. Het energieloket en de gemeente organiseren daarom nu een webinar over energiebesparing thuis.

Onderwerp van het webinar is hoe je met betrekkelijk kleine maatregelen energie in eigen huis kunt realiseren. De sessie geeft tal van praktische tips. Vragen over het optimaliseren van je centrale verwarming? Of over het laten maken van een warmtescan? Ook die kun je tijdens het webinar stellen.

Het webinar is op dinsdagavond 9 juni van van 20.00 tot 21.00 uur. Aanmelding vooraf is nodig, ga naar hier.…

Wijk bij Duurstede wil in 2050 aardgasvrij zijn. De gemeente organiseert een enquête over dit onderwerp.

Inwoners en ondernemers spelen een grote rol bij het aardgasvrij maken van de gemeente. Natuurlijk zijn er bij hen vragen, zorgen en wensen. Om daar een beeld van te krijgen, stelde de gemeente een vragenlijst op. Wat vindt u belangrijk bij de overstap naar aardgasvrij? Waar moeten we op letten? De resultaten van de enquête vormen een vertrekpunt bij volgende stappen.

Ga naar www.wijkbijduurstede.nl/aardgasvrij en vul de vragenlijst in.…

Per volgend jaar voert Wijk bij Duurstede een nieuw afvalbeleid in, met naast vaste bedragen een betaling per aangeleverde grijze kliko. De regeling blijkt niet voor alle inwoners duidelijk.

DIFTAR, zo heet de regeling, staat voor geDIFferentieerde TARieven. Het aanbieden van de grijze kliko voor restafval kost een standaardbedrag, evenals het wegbrengen van restafval naar een ondergrondse container. Het principe is ‘afval scheiden loont’.

De regeling, die 1 januari aanstaande ingaat, roept de nodige vragen op. Daarom richtte de gemeente een speciale infopagina op de site in. Zie hier.

De regionale energie discussie is op dit moment hot news. Onder meer in Utrechtse Heuvelrug houden de plannen de gemoederen bezig.

Ook de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede sprak afgelopen week over de RES. Binnenkort moet Wijk daar een besluit over nemen. Het gesprek in de raad ging voornamelijk over de verschillende manieren om de RES-doelen te bereiken en hoe Wijk bij Duurstede daar een bijdrage aan kan leveren.

De raad ziet vooral heil in zonnevelden en wil zo de bijdragen aan de doelen van de energiestrategie van de U16.…

RIVM en de diverse overheden roepen ons op om de komende dagen voorzichtig te blijven. Corona lijkt wat weggeëbd, maar het gevaar voor een tweede golf ligt op de loer.

Het is een mooi pinksterweekeinde, dat staat wel vast. Maandag begint de meteorologische zomer, maar het mooie weer wacht niet zo lang. Ook zaterdag en zondag perfecte temperaturen.

Wat u ook gaat doen, houdt u aan de voorschriften. Houdt afstand, vermijd drukte, respecteer de voorschriften. Ze zijn er niet voor niets, alleen samen krijgen we corona onder controle!…

Recreatieterrein De Gravenbol in Wijk bij Duurstede kan al op woensdag 3 juni open voor publiek. Ook de toiletvoorziening op het terrein gaat dan weer open. Exploitant Costa del Luna zet de komende dagen alles op alles om te zorgen voor een veilig terrein en dito water. Het pinksterweekeinde is het terrein nog gesloten, zodat er voldoende gelegenheid is om het werk te kunnen afronden.

Aanleiding voor de snelle opening is dat door afsluiting van De Gravenbol de druk op andere gebieden, bijvoorbeeld langs de Lek, te groot wordt. De gevaarlijke situaties die daardoor ontstaan, vindt het college van Wijk bij Duurstede onaanvaardbaar.…

De veerponten bij Wijk bij Duurstede vervoeren vanaf zaterdag 30 mei weer volgens de normale dienstregeling.

Het veer tussen Wijk en Rijswijk vaart op werkdagen en zaterdag van zes uur ’s ochtends tot middernacht, op zondag is de eerste overtocht om 09.00 uur. Het veer Beusichem-Wijk vice versa steekt dagelijks over tussen half zeven ’s ochtends en half elf ’s avonds.…

Een aantal winkels mag aanstaande maandag (Tweede Pinksterdag) de deuren openen. De gemeenten in onze regio besloten hiertoe.

Winkels die voeding, geneesmiddelen of andere essentiële zaken aanbieden, mogen op pinkstermaandag van negen tot negen open. Dit vanwege de bijzondere situatie als gevolg van Covid19. Doel is om gespreid boodschappen doen mogelijk te maken en drukte op andere dagen te voorkomen. Want ook nu geldt: houdt minimaal 1,5 meter afstand!

Het kan zijn dat niet alle winkeliers meedoen aan de verruiming van de openingstijden. Raadpleeg voor de zekerheid de websites van de betreffende winkels.…

Blues in Wijk steunt het Calypso Theater in Wijk bij Duurstede, zo schrijft AD editie Wijk bij Duurstede. De stichting roept vrienden en sponsors op om hun jaarlijkse bijdrage aan het theater te schenken. Blues in Wijk wil zo voorkomen dat Calypso in de problemen komt.

De hekken rond bosgebied de Peppel Enk in Maarn moeten weg. De gemeente zegt dat het pad openbaar terrein is. De landgoedeigenaar besloot hekken te plaatsen, nadat loslopende honden zijn schapen aanvielen. AD editie Heuvelrug meldt dat de gemeente indien nodig handhavend zal optreden.…

Vorige week al berichtten we over de heropening van een aantal bibliotheken, ZOUT meldt dat volgende week meer vestigingen zullen volgen.

Vanaf 1 juni 2020 breidt ZOUT de openstelling uit. De locaties Cothen, Leersum, Maarn en Driebergen zullen dan weer gedeeltelijk openen. De dienstverlening blijft beperkt tot het lenen en inleveren van boeken, bijeenkomsten zullen er nog niet zijn.

De openstelling gaat gepaard met een aantal strikte maatregelen. Zoals een maximum aantal bezoekers, aangeraakte boeken moeten worden meegenomen en uiteraard het houden van de afstand van minimaal anderhalve meter. Teruggebrachte boeken gaan 72 uur in quarantaine, omdat nog niet duidelijk is hoelang het virus op papiermateriaal overleeft.…


Current track

Title

Artist

Background