Openbaar Vervoer

De veerponten bij Wijk bij Duurstede vervoeren vanaf zaterdag 30 mei weer volgens de normale dienstregeling.

Het veer tussen Wijk en Rijswijk vaart op werkdagen en zaterdag van zes uur ’s ochtends tot middernacht, op zondag is de eerste overtocht om 09.00 uur. Het veer Beusichem-Wijk vice versa steekt dagelijks over tussen half zeven ’s ochtends en half elf ’s avonds.…

Vanaf volgende week hervat het openbaar vervoer de normale dienstregeling. Tegelijkertijd geldt een aantal strikte richtlijnen, waaraan reizigers zich dienen te houden.

Mondkapjes zijn vanaf 1 juni verplicht als u met het OV reist. Dat geldt voor bus, trein en tram, maar ook bijvoorbeeld voor veerponten. Als u geen mondkapje draagt, kan een boete van 95 euro volgen. Op stations en perrons is het mondkapje niet verplicht. Reizigers van 12 jaar en zijn vrijgesteld.

Reis alleen als het echt noodzakelijk is. Ga zoveel mogelijk uit elkaar zitten, de vervoerder geeft dit ook op de zitplaatsen aan.

Regionaal busvervoerder Syntus zegt dat elke bus groene en oranje stickers krijgt, om reizigers zo goed mogelijk te verspreiden. De stoelen bij het raam, met groene sticker, zijn vrij om te gebruiken.…

Het zou een bijzondere gebeurtenis moeten worden, maar de coronasituatie verhinderde het feestje. Toch is de afronding van de enorme klus een bijzonder moment.

Station Driebergen-Zeist is volledig vernieuwd. Niet alleen het station, maar ook het gebied eromheen. Van parkeergarage tot groenvoorzieningen, van fietsroutes tot wildpassages. Het station is gereed voor de verwachte reizigersgroei.

De werkzaamheden duurden meer dan drie jaar. Voor het treinverkeer zijn twee nieuwe sporen aangelegd, zodat intercity’s een passeerpunt kregen. Ook het busstation is up to date.…

De NS verbiedt per direct het meenemen van fietsen in de trein. Vouwfietsen mogen nog wel mee.

Het spoorwegbedrijf meldt dat nu de ruimte schaars is, er geen ruimte is voor fietsen. NS wil de ruimte zoveel mogelijk beschikbaar houden voor reizigers.

Per 1 juni, als er meer reizigers verwacht worden, moet elke OV-reiziger een mondkapje dragen. Geen mondkapje betekent niet instappen.…

Zowel het veer van Wijk bij Duurstede naar Rijswijk als de pont naar Beusichem varen weer wat langer. Fietsers en automobilisten kunnen nu tot negen uur ‘s avonds de oversteek maken.

Daartoe is besloten omdat er in de avonduren meer verkeer is. Omdat het langer licht is, maar ook omdat het verkeer na een flinke dip sowieso weer toeneemt. Wie na negen uur wil oversteken, kan via de pont Amerongen – Eck en Wiel overvaren. Deze vaart gewoon tot middernacht.…

De provincie Utrecht onderzoekt het effect van de coronamaatregelen op ons reisgedrag. De onderzoekers willen een goed beeld krijgen van het gebruik van onder meer fiets, auto en openbaar vervoer.

Op dit moment is er volgens de provincie ruim een kwart minder verkeer op de weg en is het gebruik van het openbaar vervoer in de provincie gedaald naar circa 10 procent. De provincie wil nu weten hoe we reizen vóór, tijdens en na de coronamaatregelen. Dit om te kunnen inspelen op de nieuwe situatie.

Per 1 juni hervat het OV de normale dienstregeling, zo besloot het kabinet deze week.…

Het openbaar vervoer in de provincie Utrecht is als gevolg van alle maatregelen rondom het Coronavirus ingrijpend gewijzigd. Vervoerders bieden minder ritten aan en hanteren een aangepaste dienstregeling. Oorzaken zijn de terugval in het aantal reizigers en ziekmeldingen van chauffeurs.
Reizigers worden verzocht om via de achterdeur in te stappen en daar in te checken. Hierdoor wordt het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs beperkt. Er is geen verkoop meer van vervoerbewijzen in de bussen.…

Sinds maandagochtend vertrekken en stoppen de treinen weer volgens dienstregeling op een compleet vernieuwd station Driebergen-Zeist. Om 06:01 uur kwam de eerste trein – een Intercity vanaf Utrecht Centraal – op het station aan. Afgelopen week was er vervangend busvervoer tussen Utrecht en Ede-Wageningen zodat ProRail de laatste werkzaamheden van een jarenlange verbouwing kon uitvoeren.

ProRail heeft afgelopen week de tijdelijke voetgangerstraverse verwijderd en de bovenleidingen klaargemaakt voor gebruik. Vanaf de start van de dienstregeling maandagmorgen vertrekken er weer twee Intercity’s per uur in de richtingen Utrecht en Ede-Wageningen / Arnhem en twee Sprinters per uur richting Utrecht en richting Rhenen – in de spits zijn dat vier Sprinters.

Vier sporen

Het gebied rondom het vernieuwde station Driebergen-Zeist is de afgelopen jaren compleet vernieuwd.…

In de periode van zaterdag 22 februari t/m zondag 1 maart rijden er geen treinen tussen Utrecht Centraal en Nijmegen/Rhenen. Dit vanwege werkzaamheden bij het station Driebergen-Zeist. Gedurende deze periode rijden er bussen tussen Utrecht Centraal en Ede-Wageningen en Utrecht Centraal en Rhenen.…

Aanstaande woensdag 5 februari van 13:00 uur tot 15:00 uur wordt in het bouwcafé op Station Driebergen-Zeist de 3de filmmiddag gehouden over de bouwwerkzaamheden. Locatie is de begane grond op de Stationsweg 13 in Driebergen.…


Current track

Title

Artist

Background