Sport

Geen publiek meer bij sportactiviteiten. Dat is één van de nieuwe maatregelen in de strijd tegen het Covid-19 virus. Navraag bij de verenigingen in onze regio leert dat er nog veel vragen zijn.

Hoe ga je om met uitwedstrijden van de jeugd? Ouders die de kinderen vervoeren, mogen immers niet meer op het veld. Is het niet beter om de competitie tijdelijk stil te leggen? En wie zegt dat de maatregel beperkt blijft tot drie weken?

De meeste verenigingen wachten het landelijke beleid af. Sportkoepel NOC*NSF en de sportbonden overwegen op dit moment alle opties. Het zou zomaar kunnen dat er maatwerk per sport komt. De verwachting is dat er in de loop van dinsdag meer informatie is.…

Eredivisionist Fortissimo reisde naar het Limburgse Beek. Het werd een gelijk opgaande strijd waarbij BFC aan het einde van de eerste helft een gaatje had geslagen. Ruststand 12-10.

Het begin van de tweede helft was weer voor BFC, de thuisploeg nam een voorsprong van drie doelpunten. Bij 14-11 kwam Fortissimo beter in haar spel en nam brutaal een voorsprong van twee doelpunten.

Helaas kon Fortissimo deze voorsprong niet vasthouden. Met nog 45 seconden op de klok stond de thuisploeg voor. Met een vlammend schot bepaalde Vivianne Hofman de eindstand: 21-21.

Coach Willem-Jan Ruder na afloop: ‘We hadden vooraf aan de wedstrijd scherp getraind, daar zag ik helaas in het eerste bedrijf weinig van terug, het leek wel of we met de rem erop speelde.…

De handbalsters van Fortissimo reizen zaterdag naar het Limburgse Beek. BFC promoveerde evenals de Cothense ploeg naar het hoogste niveau en zijn ook nog puntloos.

De Beekse Fusie Club kreeg een eredivisieticket nadat handbalclub Voorwaarts door financiële problemen vrijwillig naar een lager niveau afdaalde. BFC, Kwiek en Fortissimo zijn nieuw op het hoogste niveau. Kwiek lijkt de sterkste van de drie, ze worden zelfs getipt voor een toprankschikking. De twee andere promovendi hebben een ander doel: handhaving. Dat maakt de wedstrijd in Beek meteen een belangrijke.

Fortissimo zal wel beter moeten starten dan afgelopen zondag. Toen was het niveau van de ploeg vooral in de eerste helft abominabel.…

‘De zaalcompetitie is voor ons het belangrijkste’, zei trainer/coach Jesper Oele vorige week nog in de uitzending van 90indeRegio. ‘Maar natuurlijk willen we ook op het veld goed presteren’. Zaterdag lukte dat zeker niet, de korfballers uit Driebergen lieten zich in de slotfase in de luren leggen.

Wageningen is een bekende tegenstander voor Dalto. In de zaalcompetitie zorgden de onderlinge duels de afgelopen seizoenen voor spanning en korfbalvermaak. Zaterdag leek Dalto op een regelmatige overwinning af te gaan. Met nog een kwartier te gaan leidde het team van het trainersduo Schep en Oele met 14-17.

In de slotfase ging het mis. Dalto verslapte, Wageningen rook én greep het buitenkansje. In de laatste seconden scoorde de thuisploeg 24-23.…

Dat de eredivisie van een ander niveau zou zijn dan de eerste divisie was van te voren wel duidelijk. Toch had de ploeg uit Cothen afgelopen zaterdag kansen om een beter resultaat neer te zetten.

Fortissimo nam brutaal de leiding tegen de nummer 3 van vorig seizoen. Paas halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg langszij. De ploeg uit Cothen toonde zoals zo vaak veerkracht, bij rust stond er 18-16 op het scorebord. Na rust is VZV toch de betere ploeg. Eindstand 37-29.

Coach Willem-Jan Ruder: ‘We laten bij vlagen zien dat we het niveau aankunnen, het zijn de slordigheden in ons spel die ons uiteindelijk de das om doen. Toch houden we er een goed gevoel aan over, we hebben veel positieve dingen gezien, dat geeft vertrouwen naar de toekomst’.…

Begin dit jaar overleed de bekende voetbalarbiter Guus Marees aan de gevolgen van kanker. Collega-arbiters uit de regio organiseren op dinsdag 29 september de Marees Memorial.

De scheidsrechters willen met de wedstrijd Marees eren, maar tevens een mooi bedrag ophalen voor bestrijding van de ernstige ziekte. Tal van bekende scheidsrechters uit de regio spelen mee. Zoals Alex Bos, die in de eerste divisie fluit. Uit Wijk bij Duurstede is Joop van Ditmarsch van de partij, hij vlagt op hoog amateurniveau.

Het duel staat onder leiding van Sandra Klein Lenderink, de partner van Guus Marees. Oud-topscheidsrechter Roelof Luinge verricht de aftrap. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van Elinkwijk in Utrecht.…

NOCNSF heeft naar aanleiding van de laatste ontwikkelingen rond de coronapandemie het protocol ‘Verantwoord sporten’ geactualiseerd.

En daar wringt hier en daar de (sport)schoen: het is niet altijd even duidelijk wat de richtlijnen zijn. Het sportkoepel adviseert sportbonden en verenigingen de regels goed te bestuderen én aan de leden toe te lichten. Goede voorlichting is essentieel.

Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug zijn actief met voorlichting over veilig sporten. Denk daarbij aan het afstand houden, contact tijdens het spel en toeschouwers. Hoeveel toeschouwers mag je ontvangen bij een buitenactiviteit? En hoe zit dat met zaalsporten? Goede informatie is dus volop beschikbaar, doe als club hier uw voordeel mee.…

Het gaat nog niet om het ‘echie’, maar helemaal zonder belang was het oefenduel van FC Utrecht niet. Zo’n krachtmeting geeft immers een goed beeld van de mogelijkheden. Ajax bleek donderdagavond veel te sterk.

Vooral de eerste helft kwam de Domstad-ploeg er niet aan te pas. De ploeg van John van den Brom liep 45 minuten achter de feiten aan. Bij de Amsterdammers was Zakari Labyad de gevierde man. De 27-jarige aanvaller scoorde driemaal in het eerste bedrijf. Notabene Labyad, de man die twee zomers terug overkwam van FC Utrecht.

Na rust wist Utrecht via invaller Othman Boussaid eenmaal te scoren. Zo werd het uiteindelijk 5-1 in de Johan Cruyff Arena. ‘Over een maand moeten we er staan’, zei de ontevreden Bart Ramselaar voor Fox Sport.…

GVVV, de hoogst spelende voetbalamateurs in onze directe omgeving, neemt maatregelen om coronabesmettingen te voorkomen.

Bezoekers moeten vooraf online een toegangskaart reserveren. En bij het betreden van de accommodatie vraagt de Veenendaalse club van iedereen een verklaring van gezondheid. Het maximum aantal bezoekers per wedstrijd is 600, waaronder 100 tribunezitplaatsen. GVVV is van plan om het reserveringssysteem ook voor de competitie in te voeren.

De ‘blauwen’, zoals GVVV in de volksmond wordt genoemd, won zaterdag ook de tweede oefenpartij. In en tegen Genemuiden werd het 3-0. Trainer Jochem Twisker, nieuw op het Panhuis, speelde in twee verschillende formaties. In de pauze wisselde hij alle elf spelers.…

Het programma van de Korfbal League is bekend. Debutant Dalto/Klaverblad Verzekeringen begint de zaalcompetitie op zaterdag 23 oktober met een uitduel tegen Groen Geel in Wormer.

De korfballers uit Driebergen krijgen een loodzwaar seizoen. Maar tegen opponenten als Groen Geel moeten de punten gepakt worden. De Zaanstrekers promoveerden vorig jaar naar het hoogste niveau. De eerste thuiswedstrijd is een week later, dan komt kampioenskandidaat TOP naar sporthal Hoenderdaal. De doelstelling voor de ploeg van Barry Schep en Jesper Oele is duidelijk: handhaven.

Het programma zit bomvol. Vanaf eind oktober is er elk weekend een speelronde, er zijn zelfs twee doordeweekse wedstrijden gepland.…


Current track

Title

Artist

Background