Sport

De KNVB heeft de indeling voor de competitie 2020-2021 bekend gemaakt. Opvallend is de indeling van de eerste klassen, waar uit onze regio SVL in uitkomt.

SVL speelde het afgelopen seizoen in een poule met ploegen uit het zuidwesten van het land. Met onder meer twee verre reizen naar Terneuzen en Kloetinge. Het aankomende seizoen spelen de voetballers uit Langbroek dichter bij huis, het aantal reiskilometers is beduidend minder.

Zeven van de opponenten zijn bekend van vorig seizoen: Nivo Sparta, WNC, LRC, Almkerk, GRC, Sliedrecht en Montfoort. De Bilt, Breukelen, Huizen, Roda’46, Woudenberg en Zuidvogels speelden voor de zomer in een andere poule. SVL eindigde het onafgemaakte seizoen met een keurige vijfde plaats.…

Het traditionele koppelschieten van Dalto is verrassend gewonnen door twee oud-spelers. Het duo Mats Rodenburg en Bram Broekgaarden veroverden de beker.

De einddag en het koppeltoernooi konden door de versoepeling van de coronarichtlijnen uiteindelijk toch doorgaan. Het weer viel zaterdagmiddag nog mee, de miezer kon de schutters niet van de wijs brengen. Met meer dan honderd deelnemers was er van ‘corona-angst’ niets te merken, de organisatie had ook gezorgd voor voldoende veiligheid en afstand. In de finale moesten de jongeren Ivo Donkervoort en Justin Straatman het nipt afleggen tegen de gelukkige winnaars.

Saillant: Mats Rodenburg speelt sinds enkele seizoenen bij hoofdklasser Nieuwerkerk, Bram Broekgaarden is niet meer als speler actief.…

Korfbalvereniging Viking heeft een nieuwe hoofdtrainer. Vanaf het nieuwe seizoen staat Sander Hofman voor de groep.

De korfballers uit Wijk bij Duurstede waren al langer op zoek naar een opvolger voor Paul Meering, tot dusverre zonder resultaat. Recent kwam Viking een contract overeen met de korfbalcoach uit Utrecht. Hofman trainde al meerdere teams, zo was hij ook assistent-trainer bij DOS Westbroek en had hij verschillende functies bij de Utrechtse clubs HKC en Synergo.

Viking speelde dit seizoen in de 2e klasse zaal en veld. In de komende zaalcompetitie is de ploeg ingedeeld in een poule met teams ten oosten van onze regio. Woudenberg ligt op korte afstand, maar er zijn ook reizen naar Zwolle en Deventer.…

De wereld van de autosport bestaat uit veel meer dan de Formule 1 en het is een lange weg om zover te komen. Er wordt al op jonge leeftijd geselecteerd.

Esmee Kosterman heeft al een aantal belangrijke stappen op deze weg gezet. De 15-jarige tiener uit Cothen liet zich in de selectieperiode zien, met een uitnodiging voor een ‘shoot out’ als resultaat. Kosterman zal op 12 en 13 oktober met andere jeugdtalenten op het Franse racecircuit Paul Ricard gaan uitmaken wie door mag.

De Fédération Internationale de l’Automobile, beter bekend als de FIA, coördineert het talentenprogramma. De beste 12 meiden krijgen vervolgens een karting- en een Formule 4-trainingsprogramma. Dit programma wordt ondersteund door de Ferrari Driver Academy.…

Hockeyclub Shinty organiseert deze zomer te gekke kampen voor de hockeyjeugd. Dit gebeurt in samenwerking met De Ridder Hockey uit Gorinchem.

Jonge hockeyers van 5 tot en met 12 jaar gaan samen met collega’s van andere verenigingen aan de slag met nieuwe trucs en enerverende oefeningen onder leiding van toffe trainers. Verschillende topspelers leveren een bijdrage aan de kampen. Er zijn twee kampen, elk van twee dagen en ingedeeld per leeftijdscategorie. Het eerste kamp is op 20 en 21 juli aanstaande.

Eind juli is er ook nog een kamp waarin hockey en golf hand in hand gaan. Naast de vette hockeytraining op Shinty krijg je een tweedaagse snelcursus van een heuse golfprofessional op Health Center Hoenderdaal te Driebergen. Deze activiteit is bedoeld voor jeugd van 8 tot en met 16 jaar.…

Eersteklasser SVL is weer ‘voetbalactief’. De club uit Langbroek maakt dankbaar gebruik van de versoepeling van de coronaregels, de trainingen zijn hervat.

Zaterdag oefende SVL bij Vriendenschaar. Maar liefst 20 spelers maakten minuten bij de ploeg, waaronder vijf spelers van de onder 19-jeugd. De vijf nieuwelingen debuteerden bij de oefenpot in Culemborg. SVL verloor met 2-1. Aanstaande zaterdag oefent het team van Habib al Mohsinawi thuis tegen Valleivogel, de tweedeklasser uit Scherpenzeel.

SVL sloot de voortijdig beëindigde competitie af met een knappe vijfde plaats. Het wordt het vijfde achtereenvolgende jaar in de 1e klasse, daarvoor kwam SVL één seizoen uit op hoofdklasseniveau. Eind augustus start de nieuwe competitie.…

Voetbalvereniging HDS won deze week de ‘helden-actie’. Dankzij het gewonnen geldbedrag installeert de club uit Leersum een gloednieuwe lichtinstallatie.

De actie zocht uitzonderlijke initiatieven die in de coronacrisis ontstonden. Helden van sportverenigingen die iets uitzonderlijks deden om anderen te helpen. HDS zette in samenwerking met de lokale Albert Heijn een gratis bezorgservice op voor mensen die zelf geen boodschappen konden doen.

Inwoners gaven via telefoon, mail of formulier een bestelling door. Vervolgens ging een team winkelen bij AH, de oudere jeugd bezorgde de boodschappen bij de mensen thuis. Het initiatief werd door de organisatoren bijzonder gewaardeerd, vandaar de eerste prijs.…

Nu de coronamaatregelen stap voor stap versoepeld zijn, kunnen onze sportverenigingen weer meer oppakken. FC Driebergen meldt dat de Vriendinnendag er weer aan komt.

FC Driebergen kent een bruisende en groeiende meisjes- en vrouwenafdeling. Bij de senioren telt de club al drie vrouwenteams, ook bij de jeugd is er groei. Was voetbal tot ver in de vorige eeuw louter een mannensport, langzaam maar zeker kiezen ook meisjes voor deze sport. Het succes van het NL-vrouwenelftal speelt daarbij natuurlijk een rol.

Meisjes die de sport alleen nog maar van TV kennen, krijgen op woensdag 22 juli de kans om het te ervaren. Iedereen van 5 tot en met 13 jaar is van harte welkom. Meer informatie vind je op de site van FC Driebergen.…

Dalto/Klaverblad Verzekeringen speelt volgend zaalseizoen in de Korfbal League. Met maar liefst 11 tegenstanders, dat betekent minimaal 22 wedstrijden. Nog los van eventuele beslissings- of playoff-duels.

Ook voor de korfbalsport gold het refrein van de coronatijd: de zaalcompetitie werd in maart voortijdig afgebroken. Dalto was op dat moment al kampioen van een van de hoofdklassen. Dat was echter niet genoeg voor promotie, want er zou nog een strijd tussen de nummers 1 en 2 van beide hoofdklassen volgen. En toen kwam corona, spanning bij Dalto en de andere kampioen.

De korfbalbond besloot na ampel overleg om de beide nummers één te laten promoveren. De korfballers uit Driebergen blij natuurlijk, een uitstekend seizoen werd toch nog bekroond met een terugkeer naar de allerhoogste klasse.…

Langeafstandsfietser Wout Jacobs zette afgelopen weekend een megaprestatie neer. De Utrechter legde in 25 uur maar liefst 428 kilometers af. En niet op een vlak parcours, de Amerongse Berg was het decor voor zijn ‘Everest-challenge’.

Vooraf stelde Jacobs als doel 22 uur fietsen en daarmee 8.848 hoogtemeters, dat is de hoogte van de Mount Everest. Hij hield het drie uur langer vol en daarmee vanzelfsprekend ook een grotere hoogte. De eindscore aan hoogtemeters was 10.268. De duurfietser haalde daarmee al 2600 euro binnen voor het World Bicycle Relief. Van het bedrag krijgen kinderen in ontwikkelingslanden een fiets om naar school te kunnen gaan.

De actie loopt door, bijdragen kan nog steeds. Een nieuwe fiets kost slechts 134 euro.…


Current track

Title

Artist

Background