Historische vondst in Doorn, mogelijk ook in Leersum

Historische vondst in Doorn, mogelijk ook in Leersum

Bij werkzaamheden bij prehistorische grafheuvels in het Doornse natuurgebied Stameren zijn enkele bijzondere vondsten gedaan. Zoals fragmenten van de overledenen en scherven.

In één van de heuvels werden kleine fragmenten van de gecremeerde overledene aangetroffen, samen met een scherf van een meegegeven pot én een stuk bewerkt vuursteen.

In een andere heuvel vond men restanten van een zogenaamde bijzetting: een persoon die, honderden jaren na het oprichten van de grafheuvel, zichzelf bij zijn of haar voorouder heeft laten bijzetten.

Ook Tijdlijn van Leersum meldt een vondst. Tijdens het bouwrijp maken van het perceel Vogelesang in Leersum liep een van de vrijwilligers met toestemming van de aannemer over het terrein.

Bij het rondstruinen vond hij een stukje steen wat erg lijkt op een afslag uit de Neanderthalerperiode of zelfs een prehistorische pijlpunt. Vanwege de coronamaatregelen kon het helaas nog niet door een archeoloog worden onderzocht.

Op het perceel komt een woon-zorgcentrum. De sloop van het voormalige hotel lange tijd stil vanwege juridische procedures.

Gerelateerd aan:

Reacties

Scroll naar top