Verkeer

Op maandag 5 oktober start de provincie met groot onderhoud aan de N226 tussen Maarsbergen en Leersum. Het verkeer kan last ondervinden van het werk aan de weg.

Het gaat om het weggedeelte tussen de Maarnse Grindweg in Maarsbergen en de Donderberg-rotonde in Leersum. Het asfalt heeft onderhoud nodig, voor de veiligheid is het belangrijk dat het wegdek in goede conditie verkeert.

De N226 wordt een aantal momenten volledig afgesloten voor doorgaand verkeer, namelijk op maandag-, dinsdag- en woensdagavond vanaf 20.00 uur tot de volgende morgen vroeg. De werkzaamheden duren een week, zo verwacht de provincie.…

Door gebruik te maken van elektronische incidentmeldingen kunnen files sneller opgelost worden. De pilot in onze regio wijst uit dat bergers gemiddeld een minuut sneller uitrukken.

Standaard worden incidenten via de telefoon doorgegeven. Deze zomer startte Rijkswaterstaat met een proef om het voortaan elektronisch te doen. De eerste ervaringen van de Verkeerscentrale Midden-Nederland zijn positief. De berger kan één tot enkele minuten sneller op pad gaan. Dat lijkt niet veel, maar daardoor kan een file óf voorkomen worden, óf sneller opgelost zijn.

Het nieuwe systeem werkt dus goed en kan waarschijnlijk snel worden uitgebreid naar de vier andere verkeerscentrales in ons land.…

Bij een aanrijding met een auto raakte vrijdag halverwege de middag een solexrijder ernstig gewond. De man is naar het UMC gebracht.

Het ongeval vond plaats op de Zuwe, de smalle weg die de Langbroekerdijk met de N229 ter hoogte van Werkhoven verbindt. De solexrijder maakte deel uit van een groepje die reden met dit rijwiel met hulpmotor. Het slachtoffer kwam in botsing met een auto. De verwondingen bleken zo ernstig, dat de traumahelikopter werd opgeroepen. Het is niet bekend hoe de man er nu aan toe is.

De politie doet onderzoek naar de toedracht en hoort diverse getuigen. De Zuwe is bijzonder smal, voor tegemoet komende auto’s zijn er passeervakken aangelegd omdat het niet mogelijk is elkaar te passeren.…

In opdracht van de gemeente Utrechtse Heuvelrug zijn er maandag hoogtebalken aangebracht bij de tunnel in Maarn. De waarschuwingselementen hangen aan beide zijden van de tunnel aan de Raadhuislaan.

Vooral het afgelopen jaar reed menig bestelauto zich vast in de tunnel. Ondanks de duidelijke waarschuwing van de maximale hoogte van 2,5 meter. Hoewel de gemeente niet verantwoordelijk is, pakken ze het probleem nu aan. Opdrachtgever Prorail en de verantwoordelijke aannemer gaven niet thuis.

Wethouder Boonzaaijer probeert nog een bijdrage bij de verzekeraars te halen, want voor hen was de tunnel immers ook een flinke schadepost.

Foto: Jan Stroomberg…

De bronstijd voor reeën is begonnen. Dat betekent dat de mannetjes op zoek gaan naar een vrouwtje. Door de paringsdrift verliezen de reebokken het ontzag voor mensen en het verkeer. Menig reebokje moet dit met het leven bekopen.

In de bronstijd achtervolgen de bokken de vrouwtjes met enorme inzet. Door de hormoondrift tonen de reebokken onvoorspelbaar gedrag. Trouwens, ook de reegeiten zijn in gevaar. Zij kunnen op hun vlucht ook zomaar een weg oversteken.

Pas in deze periode extra op voor overstekend wild. Dat gebeurt vooral in schemertijd, zowel in bosgebieden als akkerlandschap. De bronstijd voor reeën valt in juli en augustus. Die van edelherten later, namelijk in de tweede helft van september tot begin oktober.…

Minder reizen en meer thuiswerken. Meer dan de helft van de werknemers heeft positieve ervaringen hiermee.

Ruim 500 werknemers uit onze provincie deden mee aan het onderzoek. De werknemers beoordeelden het vanuit eigen huis werken met een ruime 7. Werkgevers zijn aarzelender. Zij zien zeker toekomst, maar ook uitdagingen. Succesfactoren zijn volgens werkgevers: vertrouwen in de werknemers, heldere communicatie en techniek en digitale middelen.

In Goedopweg werken de provincie, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat samen aan een goede bereikbaarheid en een gezonde leef- en werkomgeving in onze regio.

 …

Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht hebben het plan de spoorwegonderdoorgang bij Maarsbergen vastgesteld en ter inzage vrijgegeven. De stukken zijn tot en met 30 juli te bekijken.

Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijk reageren op het plan. De gemeenteraad van Utrechtse Heuvelrug zal zich ook buigen over het ontwerpplan, inclusief de eventuele gevolgen voor geluidshinder.

Op 1 juli is er een hoorzitting voor omwonenden. Hier kunnen ook de ingediende reacties (zienswijzen) toegelicht worden. Vanwege corona betreft het een digitale bijeenkomst.…

Rijkswaterstaat vervangt een deel van de asfaltdeklaag van de verbindingswegen van de A27 en A28 bij Utrecht. Het werk vindt plaats van vrijdagavond tot maandag 22 juni omstreeks 5 uur.

Gedurende de werkzaamheden is de verbindingsweg van de A28 vanuit Amersfoort naar de A27 richting Hilversum afgesloten. Ook op andere wegen in de directe omgeving kan het verkeer hinder ondervinden van de onderhoudswerkzaamheden.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om rekening te houden met omleidingen en mogelijke vertraging. De extra reistijd kan oplopen tot wel 20 minuten. Raadpleeg voor vertrek de verkeersinformatie.…

De weg van Driebergen langs Austerlitz heeft tegenwoordig een prachtig fietspad. Alleen de doorgang onder de A12 is voor fietsers en voetgangers een ramp.

Omdat de Vuelta deze route zou nemen, kon de tunnel niet versmald worden. Nu de Vuelta in elk geval dit jaar niet doorgaat, kan de tunnel in het verlengde van de Traaij worden aangepakt. Er komt een versmalde hoofdrijstrook met verkeerslichten, het voet- en fietspad krijgen een normale breedte.

Het wachten is op de verkeerslichten, deze zijn in bestelling meldde verantwoordelijk wethouder Gerrit Boonzaaijer van Utrechtse Heuvelrug.…

Bij een brand in een vrijstaande woning aan de Hoogstraat in Leersum raakte zaterdagochtend een persoon gewond, weet De Kaap. De bewoner was op het moment van de brand alleen in de woning. De man werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

*

Het gaat erg goed bij FC Utrecht met de verkoop van seizoenskaarten. Op dag 13 van de voorverkoop passeerde de club de grens van 4.000 kaarten. Vorig jaar deed de club er 35 dagen om dit aantal te realiseren, meldt RTV Utrecht.

*

De Havenweg in Wijk bij Duurstede is op 15, 16 en 17 juni afgesloten in verband met de  aanleg van een verkeersdrempel met voetgangersoversteekplaats. De afsluiting geldt voor alle verkeer.

Bronnen: De Kaap; RTV Utrecht…


Current track

Title

Artist

Background