Zakelijk

De coronasituatie is nog nauwelijks terug te zien in de prijzen van verkochte woningen. Ook het aantal transacties blijft goed op peil.

Economen hebben verschillende verwachtingen voor de toekomst, de diepte van de economische terugval als gevolg van de virusuitbraak zal daarbij van groot belang zijn. Ook de rente blijft stabiel.

In onze provincie is Utrechtse Heuvelrug een van de duurste gemeenten. Wijk bij Duurstede is duidelijk goedkoper, uitgaande van de huizenprijs per vierkante meter oppervlakte. Nieuwegein en Veenendaal zijn goedkoop.…

Foodwinkels mogen de komende periode langer en vaker open zijn. De gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft hiertoe besloten.

Op Hemelvaartsdag, dat is aanstaande donderdag, mogen deze winkels van negen tot negen geopend zijn. Eerste Pinksterdag blijven de deuren dicht, maar op Tweede Pinksterdag gelden dezelfde tijden.

Dit alles vanwege de bijzondere situatie als gevolg van Covid19. Doel is om gespreid boodschappen doen mogelijk te maken.…

De Veiligheidsregio Utrecht besloot deze week het aanwijzingsbesluit voor markten te verruimen. Vanaf nu zijn in beginsel ook non-food kramen weer toegestaan.

De kramen moeten verspreid over de markt worden opgesteld, dit verdeelt de drukte. De onderlinge afstand van 1,5 meter blijft uiteraard van kracht, dit zou binnen het nieuwe besluit ook mogelijk zijn.

Het kan zijn dat er minder kramen op de markt kunnen staan dan gebruikelijk. Als dit het geval is, dan geldt dat food prevaleert boven non-food marktplaatsen.…

De Leersumse middenstand heeft een gezamenlijke video gemaakt. Doel van de video is om als ondernemers eenheid uit te stralen. De middenstand in Leersum richt zich tevens tot hun dorpsgenoten. De ondernemers zeggen zich meer dan ooit verbonden te voelen, met elkaar, met het dorp en met de klanten. Tot slot worden inwoners gevraagd lokaal te kopen.…

De provincie Utrecht heeft nieuwe beleidsregels voor subsidies opgesteld om te helpen voorkomen dat de ontvangers van subsidie in financiële problemen komen door de coronacrisis. Voor al gemaakte voorbereidingskosten voor een activiteit die (nog) niet door kan gaan door de noodmaatregelen rondom het coronavirus kunnen zij de subsidie behouden. Ook verlengt de provincie de einddatum van de subsidie als activiteiten worden uitgesteld.

Deze beleidsregels maken deel uit van een pakket van maatregelen van de provincie om de ongewenste economische en maatschappelijke effecten van de coronacrisis te voorkomen. Gedeputeerde Robert Strijk: “Verschillende gesubsidieerde activiteiten, zoals evenementen en festivals of kennisevenementen zijn geschrapt. Maar we verwachten dat ook op andere terreinen gesubsidieerde activiteiten door de gevolgen van de coronacrisis worden geraakt. Met deze beleidsregels willen we als provincie duidelijkheid geven en een bijdrage leveren aan het verlichten van de impact op getroffen organisaties.”…

Op initiatief van de ondernemersverenigingen en met steun van de gemeente kwamen woensdag ruim 30 ondernemers bij elkaar rond het thema cybercriminaliteit. Een cyberexpert schetste de gevaren van allerlei vormen van hacken.

Een deel van de aanwezigen gaf aan zelf ook slachtoffer te zijn geweest van computercriminaliteit. De deskundige wees onder meer op het belang van goede en regelmatige backups, het trouw updaten van besturingssysteem en software en het gebruik van een wachtwoordmanager. ‘En dan toch kan het de beste overkomen’, aldus de expert.…

De negen finalisten van de Ondernemer van het Jaar verkiezing 2019 op de Utrechtse Heuvelrug zijn bekend. De gelukkige ondernemers kwamen maandagochtend op uitnodiging van jurylid Wim van Vliet bijeen op Accountantskantoor Van Ree om elkaar te feliciteren. Op 24 maart worden drie winnaars verkozen op een feestelijke avond in Parc Broekhuizen in Leersum.

Door: Gizella Komondy (BDU/Nieuwsblad De Kaap) / Foto: Jan Slettenhaar

Maandag 13 januari presenteerden 15 genomineerden zich met een korte pitch aan de onafhankelijke jury. Juryleden notaris Gijs Alferink, voormalig Ondernemer van het Jaar Roeland Smits en directeur van Van Ree Accountants, Wim van Vliet beoordeelden de kandidaten op ondernemerschap, voorbeeldfunctie, organisatie, lokale betrokkenheid, vitaliteit, en continuïteit van de onderneming. Na rijp beraad kozen ze eind vorige week negen finalisten.…

Op 13 januari presenteren de kandidaten van de “Ondernemer van het Jaar”-verkiezing Utrechtse Heuvelrug zich voor de jury.
Dat doen ze met een pitch van maximaal 2 minuten. De jury beoordeelt de 15 genomineerden op ondernemerschap, voorbeeldfunctie, organisatie, vitaliteit en continuïteit van de onderneming.
Uiterlijk eind deze maand maakt de jury bekend welke 3 ondernemers per categorie door zijn naar de laatste ronde.…

Op 13 januari presenteren de kandidaten van de Ondernemer van het Jaarverkiezing zich voor de jury.

Ze doen dat met een pitch van maximaal twee minuten. De onafhankelijke jury beoordeelt de vijftien genomineerde ondernemers op ondernemerschap, voorbeeldfunctie, organisatie, vitaliteit en continuïteit van de onderneming.

De Ondernemer van het Jaarverkiezing kent drie categorieën: grote ondernemingen met 15 of meer werknemers, zzp-ers en ondernemers met maximaal 15 medewerkers en startende ondernemers die maximaal twee jaar in business zijn.

Uiterlijk eind januari maakt de jury bekend welke drie ondernemers per categorie door zijn naar de laatste ronde. Op 24 maart 2020 maakt de onafhankelijke jury de uiteindelijke winnaar per categorie bekend. Dat gebeurt tijdens een feestelijke verkiezingsavond op Parc Broekhuizen in Leersum.…

Het onlangs opgeleverde hoofdkantoor van Triodos is genomineerd voor meest duurzame project bij de Cobouw Awards 2019.

Het gebouw nabij station Driebergen-Zeist is volledig in hout opgetrokken en demontabel. Met warmte- en koudeopslag, 3.000 vierkante meter aan zonnepanelen en 120 slimme laadpalen is het kantoor energie-neutraal en zelfs energie-opwekkend. Het blinkt daarmee uit in duurzaamheid en sluit aan bij de trend van circulair bouwen.

Circulair

Bij circulair bouwen (klik voor wikipedia-link) worden grondstoffen, producten en goederen slim gebruikt waardoor ze oneindig hergebruikt kunnen worden. Zo ontstaat een gesloten kringloop. Het gehele kantoor kan dus uit elkaar en alle materialen, waaronder 165.312 schroeven, zijn opgenomen in een “materialenpaspoort”, te hergebruiken.

De architect Thomas Rau is één van de pioniers op dit gebied en met zijn bureau RAU betrokken bij het project rond het nieuwe circulaire hoofdkantoor van Triodos Bank.…


Current track

Title

Artist

Background