Onderhoud parkeerplaatsen Noormannenstraat en Merovingersstraat

Written by on 12 november 2019

De gemeente Wijk bij Duurstede gaat onderhoud uitvoeren aan de parkeerplaatsen langs de Noormannenstraat en de Merovingersstraat. Ook wordt de inrichting van de speeltuin tussen beide straten vernieuwd.

Bij de aanleg van de wijk is er ongeveer om de twee parkeerplaatsen een boom geplant. De bomen geven inmiddels aardig wat hinder. Zo is het lastig inparkeren zonder de boom te raken. Ook zijn de voedingstoffen in de bodem ‘op’ waardoor de bomen steeds verder wortelen. Hierdoor wordt de bestrating omhoog gedrukt. Dit levert struikelgevaar op en veel terugkerende herstelkosten. De conditie van de bomen neemt door het aanrijden en tekort aan voedingsstoffen steeds verder af.

De parkeerplaatsen worden opnieuw bestraat en er worden drie bomen terug geplant per parkeerstrook. Een boom aan het begin van de parkeerstrook, één in het midden en een boom aan het einde van de parkeerstrook. De bodem wordt verbeterd en ze krijgen meer ruimte rondom de stam, om regenwater op te vangen.

De speeltoestellen in de speeltuin zijn verouderd en moeten deels vervangen worden. Ook het groen en bestrating zijn toe aan vervanging. Doel is om van de speeltuin weer een toekomstbestendige ruimte te maken voor jong en oud.

De werkzaamheden zijn ingepland voor half november.


Continue reading

Current track

Title

Artist

Background