Panorama schetst mogelijk scenario Cothense moord

Written by on 18 juli 2020

‘De zon werpt inmiddels haar eerste voorzichtige stralen over het kampje aan de dorpsrand van Cothen als Mike de voordeur achter zich dichttrekt en naar zijn werkbus loopt. Vrouw en kinderen slapen nog even lekker door. Althans, dat is wat Mike dénkt. Maar in werkelijkheid liggen Truitje en dochter Grietje al uren onrustig te woelen. Want ze weten wat er staat te gebeuren. Zou Mark, het vriendje van Grietje, de instructies goed hebben begrepen?’

Zo begint het verhaal in Panorama over de moord in Cothen. Een vrij scenario, want tot op heden is niet bekend of de moord werkelijk is gepleegd met medeweten van de treurende weduwe en de 19-jarige dochter.

De 20-jarige vriend wordt korte tijd later aangehouden. Voor de rechtbank zegt de Amersfoorter dat hij uit noodweer heeft gehandeld. De 51-jarige glaszetter zou met een stanleymes op hem af zijn gekomen. Mark schoot vervolgens driemaal, met fatale afloop.

Later werden moeder en dochter in het gevang gezet, op verdenking van medeplichtigheid. Zij ontkennen tot op heden alle betrokkenheid.

Of het artikel van misdaadjournalist Henk Strootman in Panorama 19 waarheidsgetrouw is, valt nog te bezien. Deze passage uit het artikel is in elk geval correct: ‘Om 07.00 uur klinken een paar harde knallen. Mike komt om het leven.’

Bron: Panorama


Current track

Title

Artist

Background