Politiecontroles in de regio

Geschreven door op 26 september 2019

De afgelopen dagen heeft de Politie Utrechtse Heuvelrug binnen onze regio – in samenwerking met de Landelijke Eenheid – zogenaamde ANPR-controles gehouden. Niet alleen de Utrechtse Heuvelrug kwam aan bod, ook de omliggende gemeenten kregen aandacht. Criminaliteit stopt immers niet bij de gemeentegrens.

Tijdens deze acties is de politie vooral actief in het bestrijden van de ‘High Impact Crimes’. Dit zijn delicten als (woning)inbraken en overvallen, oftewel misdaden met een grote impact op het slachtoffer. Het doel is inzicht krijgen in verplaatsingen van (on)bekende doelgroepers, gebruikte voertuigen en mogelijke criminele activiteiten stoppen of voorkomen.

Tijdens de controle zijn meerdere voertuigen grondig gecontroleerd. Ook de kofferbakken en laadruimtes kregen aandacht.
De politie was onder andere betrokken bij een achtervolging naar aanleiding van een woninginbraak, welke elders in het land was gepleegd. Er werden twee aanhoudingen verricht voor poging tot diefstal van een scooter en is er langere tijd – vanuit de bosschage – gepost op een voertuig naar aanleiding van een verdachte situatie op een woonerf. Daarnaast werd er een bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol, werd de politie buiten de gemeente ingezet op een plaats delict en werden er gedurende de controles diverse ‘verkeershufters’ aangepakt.


Current track

Title

Artist

Background