Recreatie in de regio: Bosbad Leersum

Written by on 10 augustus 2020

Door corona blijven de meeste Nederlanders dit jaar in eigen land. In onze omgeving valt genoeg te beleven. Regio90 geeft tips voor uitjes in de eigen regio. Met deze temperaturen gaan we uiteraard op zoek naar verkoeling, op naar Bosbad Leersum.

We vinden het bosbad even buiten de kern van Leersum, op de flank van de Leersumse Berg. Het zwembad ligt in een oorspronkelijke zandafgraving. Op het ongeveer 4 hectare grote terrein liggen drie bassins. Een kleuterbad, een recreatiebad met glijbaan en een wedstrijdbad van 25 meter, voorzien van twee duikplanken. Verder uiteraard zonneweiden, een kiosk en een kleedgebouw.

Bosbad Leersum bestaat in 2021 een halve eeuw. In die vijftig jaar was het bad een gewaardeerde zwemgelegenheid voor Leersum, Amerongen en de wijde regio. Het Bosbad, gevuld met bronwater uit de Heuvelrug, trekt veel trouwe bezoekers. Uiteraard ook vakantiegangers, die de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug weten te waarderen.

Vanwege de Covid19-pandemie bleef het bad dit jaar langer dicht. Er gelden strakke afspraken over het bezoek, conform de richtlijnen van het RIVM. Ten eerste: vooraf reserveren is verplicht en kan via de site. En op drukke dagen houdt de leiding het aantal bezoekers in de gaten door de uitgifte van polsbandjes. Raadpleeg de site www.bosbadleersum.nl


Current track

Title

Artist

Background