Recreatie in de regio: cultureel rondje Wijk

Written by on 25 augustus 2020

De meeste Nederlanders blijven dit jaar thuis of doen iets in eigen land. Gelukkig is er ook in de eigen regio genoeg te beleven. Ditmaal maken we een ronde langs musea en galeries in Wijk bij Duurstede.

We beginnen het culturele rondje bij Galerie Article, een moderne, hedendaagse kunstgalerie in de binnenstad. U vindt Galerie Article in de Oeverstraat, de ingang is herkenbaar aan de imposante Indiase poort.

We reizen naar Cothen. Op het adres Nachtdijk 9 vinden we Theetuin De Winkel, in de zomer dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur. Het is goed toeven daar, maar meer: er is ook een interessante kunstroute.

In Cothen is ook het Kersenmuseum gevestigd. Helaas vanwege corona deze zomer gesloten. Landwinkel en schenkerij de Kersenhut is wél open.

Vervolgens weer terug naar de stad. Aan de rand van Wijk vinden we Beeldentuin Kunst aan de Lek. De galerie en beeldentuin heeft een zich steeds vernieuwend aanbod van beelden, schilderijen en andere kunstvormen gemaakt door hedendaagse kunstenaars, aangevuld met werk uit eigen atelier. Adres van deze oase van rust: Lekdijk Oost 19.

Museum Dorestad kent u natuurlijk, daar moet u zeker regelmatig op bezoek gaan. Kortom: genoeg cultureels in onze stad.


Current track

Title

Artist

Background