Regio90

Het aantal medewerkers van Regio90 is in de afgelopen maanden flink gegroeid. Logisch, want het is superleuk vrijwilligerswerk.

We zijn nog op zoek naar radiocollega’s. Vind je platen draaien tof, lijkt het je wel leuk om te leren hoe je een mengtafel bedient? Dan is deze tekst voor jou. Ervaring is niet nodig, je leert het op de werkvloer. Enthousiasme, dat is belangrijk. Maar dat komt vanzelf als je onze collega’s ontmoet.

Stuur een mail naar dit adres, of bel/app 06-37250872. Dan nodigen we je uit voor een gesprek in onze professionele radiostudio in Leersum. Join our winning team, reageer snel!…

Ook deze week presenteert 90FM weer vier afleveringen van het actualiteitenprogramma 90 in de Regio. Van maandag tot en met donderdag, van 18.00 tot 20.00 uur. Met nieuws van dichtbij, sport uit de regio en cultuurinfo. Dat alles afgewisseld met muziek.

Zo praten we dinsdag uitgebreid over het werk van de voedselbanken. Hoe is het georganiseerd en wat zijn de effecten van corona? Dezelfde avond spreken we met Anouk Haaxma over het plotse heengaan van BVHLokaal-oprichter Sybe Streekstra.

Donderdag onder meer een gesprek over het Repair Café in Wijk bij Duurstede en Tuinieren met Willemijn. Verder komt natuurlijk ook de coronasituatie uitgebreid aan bod, via interviews en reportages.…

Regio90 is voortdurend op zoek naar creatief talent. Zo is er een vacature voor radiopresentator. Iets voor jou?

Als presentator ‘draag’ je het radioprogramma. Samen met de technicus en eventuele redactiemedewerkers zorg je voor een interessante en afwisselende show. De presentator is verantwoordelijk voor de muziekkeuze en praat de onderwerpen aan elkaar.

Ervaring is niet nodig, je krijgt een passende opleiding. Leeftijd? We hebben presentatoren van 15 tot ruim 60 jaar. We vragen wel inzet, betrokkenheid en (vooral!) enthousiasme. En je moet natuurlijk een paar uur per week beschikbaar zijn.

Wat krijg je er voor terug?

* Een leuk, gezellig en professioneel werkend team.

* Veelzijdige werkervaring en afwisselende taken.

* De kans om te groeien en jezelf te ontwikkelen.

* Een onvergetelijke tijd binnen de omroepwereld.…

De gemeenteraden van zowel Utrechtse Heuvelrug als Wijk bij Duurstede stellen voor de zendvergunning voor Regio90 te verlengen. Het Commissariaat voor de Media beslist uiteindelijk, maar neemt bijna altijd het advies van de gemeenten over.

Regio90 maakt dit jaar een sterke groei door. Meer medewerkers, nieuwe programma’s en vooral meer informatie en actualiteiten uit de twee gemeenten. Dat was voor de colleges voldoende om de verlenging met een positief advies aan de gemeenteraden voor te leggen.

De omroep wil zich verder ontwikkelen. Na de kwaliteitsimpuls op de radio is nu TV aan de beurt. Op dit moment is het televisiekanaal vooral gevuld met kabelkrantberichten. Ook voor social media zijn er plannen. Regio90 wordt bekostigd uit overheidsgeld, wat via de lokale gemeenten loopt.…

De bekende radiopresentator Bart van Leeuwen is vanaf volgende week ook te beluisteren op 90FM. Zijn fameuze rubriek ‘De plaat en zijn verhaal’ is dan elke vrijdagavond tussen zes en acht op zender te horen.

De rubriek werd in de jaren 80 bedacht door Erik de Zwart, de discjockey gebruikte het in de uitzending van de Top 40. Het is een vrij vertaalde tekst van een sfeervolle song, gevolgd door de plaat zelf. Sinds 2003 beheert en presenteert Bart van Leeuwen de rubriek. Regio90 mag het voortaan ook uitzenden, met elke vrijdagavond nieuwe afleveringen.

Regio90 groeit sterk. Nieuwe medewerkers, rubrieken en programma’s en vanaf volgende week ook een nieuwe sound. Trouwens: nieuwe technici en presentatoren zijn welkom! Stuur een mail voor meer info of een vrijblijvende kennismaking.…

Volgende week start de nieuwe programmering van 90FM, de radiozender van Regio90. Eén van de nieuwe programma’s is Terug naar Toen, elke vrijdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

Terug naar Toen neemt u mee terug in de tijd. Met elke week een Top Tien uit de jaren 60, 70 of 80. En de rubriek DrieDraai, met drie platen van een groep of artiest. En als klap op de vuurpijl elke week twee afleveringen van De Plaat en zijn Verhaal met de bekende dj Bart van Leeuwen. Regio90 verwierf de rechten van deze langlopende rubriek.

U kunt platen aanvragen voor deze show. Stuur een mail met uw favoriete plaat naar verzoekjes@regio90.nl en presentator Henry Valk draait uw keuze de volgende vrijdag.

 …

Regio90 zoekt ter uitbreiding van haar enthousiaste team nieuwe presentatoren. Ervaring is niet nodig, je krijgt een interne opleiding.

De radiozender 90FM is 24/7 in de lucht. Via FM kanaal 91.7, maar we zijn ook te vinden op de kabel en internet. Met veel non stop programma’s, maar er is ook gepresenteerde radio. Zoals het programma 90 in de Regio, elke werkdagavond van zes tot acht uur.

We zijn op zoek naar versterking. Lijkt radio maken je leuk? Neem dan contact met ons op via een mail naar vrijwilliger@regio90.nl We nemen dan snel contact met je op om een afspraak te maken in onze moderne studio in Leersum. Overigens zijn er ook vacatures voor technici, ook hier is enthousiasme belangrijker dan ervaring.…

Misschien heb jij interesse in de leukste vrijwilligerstaak en de mooiste hobby. Wil je meer weten over onze omroep en het mooie team van vrijwilligers. Ja, maar … wat zijn de eisen? Waaraan moet ik voldoen?

Ervaring is niet nodig, je krijgt een passende opleiding. Leeftijd? We hebben collega’s van 15 tot ruim 60 jaar. We vragen wel inzet, betrokkenheid en (vooral!) enthousiasme. En je moet natuurlijk een paar uur per week beschikbaar zijn.

We zijn ook op zoek naar logistieke kanjers, social media-freaks, columnisten, collega’s die de sportwereld in onze regio volgen, fotografen, muzieksamenstellers en vul zelf maar aan. Gewoon bellen of appen naar 06-37250872.…

Regio90 is de streekomroep voor de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Onze radiozender is via de ether te ontvangen in een groot gebied rondom Leersum én natuurlijk via internet. En we hebben een TV-kanaal via Ziggo, KPN en Caiway.

Na een paar moeilijke jaren zitten we in de lift. Dankzij de inzet van enkele tientallen vrijwilligers. Deels mensen voor wie het radio- en TV-werk totaal nieuw is, maar we hebben ook collega’s met ervaring op landelijk of provinciaal niveau.

Wil jij ons team versterken? Als presentator, redacteur of verslaggever? Of misschien vind je camera- of regiewerk wel tof. Zou je het leuk vinden om de politiek in onze gemeenten voor ons te volgen? Stuur snel een mail naar vrijwilligers@regio90.nl

Het college van Utrechtse Heuvelrug adviseert positief over de verlenging van de zendmachtiging voor Regio90. Burgemeester Frits Naafs gaf een toelichting op zender.

‘We zien duidelijk verbeteringen. Het is belangrijk dat het regionale nieuws aandacht krijgt. Een ander belangrijk punt is samenwerking met partners in de regio’. De burgemeester refereert daarmee aan het landelijke beleid, waarin wordt gepleit voor clustering. Regio90 startte een samenwerking met RTV De Bilt en Slotstad (Zeist).

Naafs sprak deze week met het actualiteitenprogramma 90 in de Regio. De raad neemt in september een besluit. In diezelfde periode moet de gemeenteraad van Wijk bij Duurstede zich uitspreken over de verlenging.…


Current track

Title

Artist

Background