Samenwerking in aanpak personen met verward gedrag

Geschreven door op 4 december 2018

Gemeenten hebben van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) de opgave gekregen een sluitende aanpak te ontwikkelen voor personen met verward gedrag. Deze opgave pakt de gemeente voor een deel in samenwerking met gemeenten in de regio op, maar vooral preventie en vroegtijdige signalering vormen een lokale taak.

Daarbij is een goede samenwerking essentieel tussen de gemeente en haar partners, zoals de Sociale Dorpsteams, politie, huisartsen en zorginstellingen. Met steun in de vorm van een stimulerings-subsidie van ZonMw (een organisatie die namens het ministerie van VWS gezondheidsonderzoek en zorginnovatie stimuleert) is de gemeente Utrechtse Heuvelrug gestart met een gezamenlijke lokale aanpak.

Burgemeester Frits Naafs: ,,We willen gezamenlijk preventieve activiteiten ontwikkelen en er sneller bij zijn. Op die manier willen we escalaties voorkomen en het aantal meldingen van personen met verward gedrag stabiliseren of zelfs verminderen. Dit aandachtsveld krijgt ook een plaats in het nieuwe Integrale Veiligheidsplan voor de komende jaren.”

Wethouder Hans Waaldijk: ,,Belangrijk is dat onze inwoners op alle vlakken goed geholpen worden en dat dit goed op elkaar wordt afgestemd. We stellen daarbij de leefwereld van inwoners voorop en proberen een stabiele leefsituatie te creëren.”


Current track

Title

Artist

Background