Sinterklaas en Zwarte Pieten naar Wijk bij Duurstede en Cothen

Geschreven door op 21 november 2019

Zaterdag 23 november komt Sinterklaas samen met zijn Zwarte Pieten naar Wijk bij Duurstede. De route van de Sinterklaasintocht is als volgt: startpunt (ca. 10.00 uur) Stadshaven, Havenweg, Dijkstraat, Oeverstraat, Peperstraat, eindpunt Markt (ca. 12.30 uur).

In verband hiermee zullen deze wegen, mede onder begeleiding van verkeersregelaars en politie, tijdelijk onbereikbaar zijn voor al het verkeer. In combinatie met dezeafsluitingen wordt het eenrichtingsverkeer op de Achterstraat, Klooster Leuterstraat, Muntstraat en Langs de Wal (gedeeltelijk tussen de Muntstraat en Volderstraat) opgeheven zodat alle parkeerplaatsen voor vergunninghouders te allen tijde tijdens de intocht bereikbaar blijven. De Volderstraat is tijdens de intocht een doodlopende straat (net als tijdens de weekmarkt).

Het Sinterklaascomité FC Madrid ziet erop toe dat het overige verkeer minimale hinder van Sinterklaas en zijn Pieten zal ondervinden.

Cothen

Nadat de Sint in Wijk is geweest vertrekt hij naar Cothen. Hier komt hij aan om 13:30 bij het plantsoentje ter hoogte van ’t Molentje op de Dorpsstraat. Waarnemend Burgermeester Albertine van Vliet-Kuiper ontvangt de Goedheiligman om vervolgens aan te sluiten in een optocht, begeleid door muziekvereniging Excelsior Cothen.

De stoet eindigt bij het dorpshuis waar een leuk programma klaar staat. Het feest duurt tot 15:30.


Current track

Title

Artist

Background