Sloop van voormalige basisschool David van Bourgondiëweg begonnen

Geschreven door op 31 oktober 2019

Deze week begon Van Kaathoven sloop- en grondwerken BV aan de sloop van de voormalige basisschool aan de David van Bourgondiëweg in Wijk bij Duurstede. De school maakt plaats voor 27 appartementen. Daarbij wordt de David van Bourgondiësingel verder verlengd.

Willem Joustra (Wethouder Wonen), gaf het officiële startsein van de sloop. “Na een aantal jaren tijdelijke bewoning van het pand is het nu eindelijk zover: Dit verouderde schoolgebouw verdwijnt uit het straatbeeld. Dit is de laatste locatie in een reeks van herontwikkelingen die de wijk de Engk (Noord) doormaakt.” De bouw van het complex duurt zo’n anderhalf jaar en vormt het sluitstuk van de wijk.

In het kader van de circulaire economie wordt het vrijgekomen puin bij de sloop op locatie gebroken en hergebruikt voor de fundatie van de nieuwbouw. Dit scheelt 110 vrachtwagenbewegingen in de buurt voor het afvoeren van het vrijgekomen puin. Ook betekent dit minder aanvoer van materialen, en dat scheelt zo’n 50 vrachtwagenbewegingen. “Het constructiestaal zag er ook nog prima uit. Helemaal geschikt voor hergebruik, al zal dat op een andere plek zijn dan hier.”, aldus de wethouder.


Current track

Title

Artist

Background